fbpx Skip to content

Már korábban is több pletyka szólt arról, hogy az iPhone 12-höz nem lesz alaptartozék a hálózati adapter és az EarPods sem. Miután a cég idén kivette az adaptert az Apple Watch dobozából, így nem kizárt, hogy az iPhone 12-t is megfosztják ezen tartozékoktól.

A fejlesztők számára kiadott iOS 14.2 béta 2-vel ezek a pletykák beigazolódni látszanak.

Az iOS Beállításokban van egy rádiófrekvenciás expozícióra vonatkozó nyilatkozat, amely biztonsági figyelmeztetéseket közöl a felhasználóval az eszköz és a hozzá tartozó tartozékok használatáról.

A szemfüles MacRumors cikkében olvashatjuk, az iOS 14.2 új verzióban már máshogy van feltüntetve ez a biztonsági figyelmeztetés, amely a „mellékelt fejhallgató” helyett csak „fejhallgatót” említ, ami arra utal, hogy a hamarosan megjelenő új iPhone-hoz nem fog tartozni EarPods.

Az iOS 14.2 béta 2 előtt az alábbi szöveget láthattuk az RF Exposure menüben:

„Az RF-sugárzásnak való kitettség csökkentése érdekében használjon kihangosítót, például beépített hangszórót, a mellékelt fejhallgatót vagy más hasonló tartozékot.”

És a frissítés után ezt olvashatjuk:

„Az RF-sugárzásnak való kitettség csökkentése érdekében használjon kihangosítót, például beépített hangszórót, fejhallgatót vagy más hasonló tartozékot.”

Ming-Chi Kuo először azt javasolta, hogy az Apple az AirPods eladásának növelése érdekében ne adja alaptartozékként az EarPodsokat az iPhone 12 dobozában, amelyet később megerősítette @L0vetodream is, aki szerint az adaptert is kiveszik a dobozból. A kiszivárogtató szerint ez nemcsak az iPhone 12-re vonatkozik, hanem más iPhone-modellekre is, például az új iPhone SE-re, de utóbbi esetén ez még láthatóan nem került közben meglépésre a cég részéről.

Ahogy már korábban megírtuk, az új Apple Watch Series 6 és az Apple Watch SE-hez sem kapunk már adaptert. Az Apple a szeptemberi keynote-on a környezetvédelemre hivatkozva jelentette be döntését, azt állítva, hogy a legtöbb felhasználónak már van kompatibilis töltője.

Az iPhone 12 várhatóan október közepén jelenik meg, de a drágább modellek csak novemberben érkezhetnek az üzletekbe.

Szerinted jól döntött az Apple?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Ez hülyeség! Mármint az, hogy nem adnak hozzá semmit…
    Amúgy nekem még járt az új SE-hez fülhallgató és töltő is!

  2. Akkor “nyilván” olcsóbb lesz a telefon vagy 15000Ft-al.

  3. Apple watch-hoz jár adapter? En a felesegemtol kaptam Usabol egy 3-as nike valtozatot, abban nem volt adapter. Vagy usa-ban nem jar hozza?

  4. Amit még ki lehetne hagyni a dobozból az maga a készülék. Csak a doboz magában nagyon olcsó lehetne és akinek kell, a készüléket megvehetné külön.

  5. Maga a töltő adapter az már nincs benne az órában és gondolom a telefonokban sem lesz benne, csak a töltőkábel.

  6. Hát amennyibe kerülni fog egy i12 igazából már egy AirPodsot tehetnének bele, nem hogy ki szedegetni belőle “alap” tartozékokat… :joy:

  7. Ez már kezd kellemetlen lenni tőletek! Ha az Apple cuccaival foglalkoztok, akkor illene tudni hogy adapter talán csak az első watch dobozában volt. Az fájna, ha az iPhone dobozból is kivennék, de az EarPodsnak se látom már értelmét az X óta.

  8. Elég kellemetlen mikor azt hiszed tudsz valamit, és mégse, de megszólsz másokat. Az adaptert most vették ki belőle a Series 6-al.

    • meg az SE, Series 3, Edition, Hermés.
  9. Hat nekem nem adtak a 3-ahoz…

  10. Most vettél Series 3-t? Akkor másképp fogalmazok idén szeptemberben kijött modellekben már nincs benne, de előtte benne volt mindegyik modellben. A most kijött Series 3-ban sincs már benne, de amikor 3 évvel ezelőtt kijött még benne volt.

  11. Series 3 Nike-ból nincs adapter nélküi változat. 2 dolog lehet, hogy ez egy használt készülék és kivették belőle, de a helye akkor is meg van, vagy nem Series 3 hanem Series 6 vagy SE Nike. Mondjuk amerikában nem tudom, hogy mit meg hogyan adtak el, de europában így volt, de megnéztem direkt pár unboxing videót amerikából és ott is benne volt.

  12. Szerintem meg nem probléma, hogy kihagyják az adaptert meg a semmirevaló EarPods-ot. A családban itt áll a dobozokban érintetlenül a nagy részük évek óta. Valaki egyáltalán nem fülhallgatózik, aki meg igen az vett vagy kapott sokkal jobbat. Most már leginkább vezeték nélküli töltőt használunk, vagy több kimenetes adaptereket. Vicc, de tartaléknak még mindig az iPhone 4-hez kapott adaptereket hordjuk, mert semmi bajuk.

  13. Avatar for diario diario says:

    Annak érdekében, hogy a természetet védjük a felesleges termékek miatt, amik nagyrésze úgyis belekerul a kukába hasznalatlanul, jó otletnek tartom.

    • Már bluetooth fulesekkel rohangalnak altalaban, aki minosegi zenet szeretne annak meg ugyis kevés az airpods.

    • toltest meg ugyis vezeteknelkulit használ a nagy atlag es szepen lassan atfog terni a tobbseg is

    • amennyiben az ar marad a regi azert egy 30$ kupon elferne a dobozban amit termeszetesen csakis az applenel lehetne levasarolni

  14. Watch 3 Nike+ dobozában sem volt adapter, 2 éve vettem az apple storeból. Megis lepődtem elsőre de vettem hozzá. Watch 4 ben meg benne volt.
    Nem kötekedés csak egy visszajelzés.
    Én ezt úgy látom, hogy akik régóta apple termékeket használnak azoknak van úgyis adapterből bőven őket nem zavarja ha nem lesz ezután benne. Annál bosszantóbb lesz azoknak akik most vesznek először apple termékeket és nem lesznek benne az adapterek.

  15. Az lehetséges, hogy mikor a series 3 nem volt már friss modell hanem mondjuk a 4 volt az új készülék és akkor esetleg a belépő Series 3 Watchot adapter nélkül adták, de az új modelleket mindig adapterrel adták.

    • Valóban mikor már a Series 3 belépő modell volt és nem új, a gps modellben nem volt adapter.
  16. Series 2 volt az első watch-om és most S4 van. Egyikben sem volt! A helye sincs meg a dobozban.

  17. Nekem meg Series 1-3-4-5-6 van itthon és mindegyikben van.

  18. Most vettem elő a 4-es és ebben tényleg van. Sorry!

  19. Mint fent írtam , az apple ki vette a Series 3 gps-ből is korábban mikor ki jött a Series 4 és a 3-ból lett az olcsóbb Watch. De addig adapterrel adták.

  20. Nyilván az árképzés így működik az applenél, hogy 10 mínusz tétel mögé majd kiírják neked a kedvezményes árát, mint egy kínai diszkontban.

  21. Egy dolgot elfelejt mindenki. Az apple nem a magyar pénztárcához van igazítva. Ők azt várják el és kapják is szinte mindig, hogy a felhasználó évente, 2 évente megveszi az új modellt. Így tényleg értelmetlen kábeleket osztogatni kilóra!

    Ahogy van kulcstartód és éveken át használod, úgy legyen egy töltő adaptered és kábeled is, nem kell mindig továbbadni és csereberélni, az marad nálad és akkor már tényleg nincs értelme mindig adni a csomagba.

  22. Értem én hogy mindenkinek van otthon 100 töltőadapter meg kábel. Nekem csak 1van. Az is haldoklik lassan szóval rakják csak bele nyugodtan. Amúgy itt mondja sok mindenki hogy nem kell meg így meg úgy. Nem tudom mit szólnátok hozzá ha veszel egy új autót és nem adnak hozzá aksit meg kerekeket mert úgyis van hozzá az előző autódról. Akinek meg nincs az vegyen külön. Szóval egy nagy fillérbaszás az egész. Elmehet az összes ilyen cég a picsába ha ezt meglépik.

  23. Nem értem már tényleg ezt a fillérb***ó és hasonló jelzőket. Melyik cég a világon ad bármit is ingyen a termékéhez?? Téves gondolkozás, hogy ami a dobozban eddig benne volt az ingyen van, vagy volt. Vegye ki az Apple a kábelt is az iPhone-ból! Miért? Mert ha szükséged van rá akkor megtudod venni hozzá külön! Eddig kifizette mindenki még , ha szüksége se volt rá! Ezután végre nem kell megvennie az embernek azt amire nincs szüksége. Azt a gondolat menetet se nagyon értem, hogy akkor csökkentse az árát, honnan tudják ezek az illetők, hogy mi lenne az eredeti ára a kiegészítők nélkül. Ha az Apple azt mondja, hogy xy az ára töltő meg füles nélkül akkor kiegészítőkkel többe kerülne. Most 159.990 az indulóára a Watchnak, ha meg 166.990 lenne az ár adapterrel akkor meg az lenne a baj, hogy miért emelt több mint 10ezer forintotot az alma, és amúgy is minek bele az a adapter. Azt azért hozzáteszem, hogy a nagyobb többség örül, hogy végre nem vetettik meg velük ( kivéve a németek, de ők mindenért siránkoznak :joy:) ezeket a dolgokat.

  24. Avatar for gunar gunar says:

    Emlékeim szerint a Series 1-est amit a T-nél vettem annó, azt pl adapter nélkül adták, csak a töltő fej volt a csomagban. Azaz nem újkeletű dolog ez, csak eddig nem volt így felfújva.

  25. Watch esete más. Aki ilyen órát vesz annak tuti iPhone-ja van mivel mással nem kompatibilis. Annak meg elvileg lennie kell adapternek.

  26. Csak fillérb…ó ha a profiton kívül más nem számít. Egy bug mentes fő verzió nem jött ki még tőlük. Legalábbis ios 8 óta. Azelőtt nem tudom mert előtte nem használtam. Miért az egyik leg nyereségesebb cég az Apple? Mert a profit a felhasználókkal szemben sokkal fontosabb. Ettől függetlenül még mindig jó cuccaik vannak.

  27. Avatar for gunar gunar says:

    Igazából már régen lehúzhatták volna a redőnyt ha nem lennének még így jó cuccaik és ezt értem szinte minden téren kiadott eszközeikre. Valamiért mégis veszik az emberek, mert mindegyikben van valami amivel meg tudja fogni a vevőit, akár újakat is és nem csak a fanokat. Csak egy példa, hogy van egy Dell-27"-os egybegépem, iMac minta de zavaró hogy a ventije fúj mint állat amikor videót nézek rajta és ez ahogy tapasztaltam iMac-nél nem jellemző, bár nem volt sok időm egy 27"-os mellett csak 10 perc, de addig jó volt és nem hallottam zavaró hangokat belöle. Pedig az árkategória is kb azonos volt újkorában. Az iPhone nekem arra amire kell teljesen ok, az iPad Pro is a 12.9-es csábító, mert nem igazán van alternatívája ebben a méretben. Persze itt is a felhasználói igények a mérvadóak, ki mire akarja és mennyit használni.

  28. Ezt megértem. Én is iPad airt használok iPhone helyett. Bem cserélném le másra az tuti. Mert egyszerűen jók a cuccaik. De kicsit eltértünk a témától. Te mit szólnál hozzá ha egy null kilométeres kocsit vennél és akku nélkül kapnád mert a régi kocsidban van és használd azt. Vagy vegyél újat ha nincs. Ez kb ugyanolyan.

  29. Nem ugyanolyan még véletlen se! Ne beszéljünk félre!!

  30. De pontosan ugyanolyan. Az auto gyártók is hivatkozhatnának az e-hulladékra meg ki tudja mire még. És hogy használd azt ami már van.

  31. Vagy ha meg tudod magyarázni hogy miért nem ugyanolyan akkor elfogadom

  32. A telefont se kapod akksi nélkül, és az autóhoz se kapod meg az akkumulátor töltőt. De hasonlítsuk az elektromos autóhoz. Megveszed az autót és kapsz egy kábelt hozzá, de a falitöltőt már meg kell venned hozzá, ha akarod.

  33. Avatar for gunar gunar says:

    Na ja és otthon keveseknek van benzinkútja is! :grinning:
    A fülest soha ki sem bontottam még egyik vasnál sem. Amióta lehet vezeték nélkül tölteni már az adapter sem kell. Szóval én megint csak azt mondom, kellene olyan verziót is kínálni amiben van adapter és aki akar olyant kér a polcról, persze azonos árban és megszűnne ez a fikázás, arról nem is beszélve hogy tudtommal így még egyik sem árul a konkurenciából és nem is hinném hogy sokkal többe kerülne az Apple-nek ez a gesztus, ellenben sokat dobhatna a megítélésen.
    Vagy a mostani opcio maradna, csak aki kér kap az új teló mellé egy gyári adaptert ingyéé.

  34. nekem a töltő kábelek mennek szarrá, ezért vettem valami gyorsabb csicsás kábelt, adapterből meg vettem gyorstöltőst szóval engem nem érint ez a malőr. a füles szerintem is felesleges az adapter meg hát majd elkérem a samsungos adaptert kölcsön :smiley: igazából ez alaptartozék ha új vásárló az illető, arra meg nem tartom célszerűnek apellálni, hogy úgyis van mindenkinek. ez érdekes lépés mindenesetre egy 1000+ dolláros készülék estén. ilyen töltés és akku verseny idején. Remélem valami uj technológia miatt is csinálja ezt az apple.

  35. Azért szerintem az nem ugyanaz. Az elektromos autónál is biztosítva van a töltési lehetőség minden városban ingyenesen. Még egy kávét sem kell innod hogy tölthesd az autód

  36. Egyébként gunar kolléga írta le jól. Legyen alaptartozék és akinek nem kell az válassza azt az opciót.

  37. Kevered a szezont a fazonnal. Mindegy, én örülök, hogy nem fizetettik ki velem és ne legyen „ingyen“ tartozék se mert akkor is belekalkulálják az árba. Az adaptert meg tudod venni ezután is, de nem kell kifezetned, ha nem akarod. Nem értitek szerintem, eddig bele volt számítva az árba ezután nem lesz. Ha azt mondánák, hogy az új iPhone 350 ezer ft, de töltő nélkül 343ezer akkor nem zavarna? Vagy nem értem. Ingyen eddig se kaptad meg hozzá!

  38. Szerintem meg fordítva. Ha nem kapod meg akkor is kifizeted. Oda pakolják az árakat ahova akarják és azt adnak be az embereknek amit akarnak. Csak a profit számít semmi más.

    Ezt hogy magyarázod ???

    pcforum hírek
    Olvasd el.

    Pedig elvileg milyen zöldek meg környezet tudatosak…
    Valaki kihúz a zsebükből egy kis pénzt akkor meg meg vannak halva és 1000000 ügyvéddel támadnak mindenkit

  39. Feltétle elvolvasom… Az árak megszabása nem olyan egyszerű mint Te gondolod. Egy giga reszvénytársaságról beszélünk. Befektetők és részvényesek ezrei! Nem helyes az a megállapítás, hogy az Applet érdekli csak a profit! Nem hanem ezeket az embereket, befektetői csoprtokat is érdekli a profit, úgy mint engem is mivel a Nyugdíjpénztáram 40%-a részvény alapú. Ha emelik az árakat felháborodás van, hogy emeli az árakat, ha tesz ellen, felvannak háborodva, hogy miért azt teszi amit tesz. De nem nem kell aggódnod, majd összepakolnak kínából és elmennek afrikába ahol megint lehet éhbérért dolgoztatni és akkor lefog menni az ára. Azt ne felejtsük el, hogy az áremelkedés annak is a következménye, hogy Kínában is drasztikus változások történtek és ezekben a gyárakban se annyiért dolgoznak mint előtte. Sőt mivel nekem is vannak alkalmazottaim tudom, hogy van törvényileg előírt éves béremelés, tehát én is többet keresek mint mikor az első iPhone-om megvettem. Persze biztos vannak országok ahol ez nem így van, de erről egy gyártó nem tehet.

  40. Lehet igazad van. És ha egy teljesen új csatlakozású töltő jönne ki a 12-vel és nem lenne benne? Lehet neked se esne jól hogy 400 ezerért vettél egy telefont és még vegyél hozzá 12 ezerért egy töltőt??

  41. De nem érted, hogy mindegy, hogy a dobozba becsomagolva veszed meg vagy külön? Mindegy, hogy 400ezer vagy 1 millió az a telefon.

  42. Avatar for Czo Czo says:

    2012-ben is venni kellett egy csomo uj toltot/kabelt, mert dobtak a 30 pines csatlakozot. En veszek toltot kb mindenhova, ahol tolteni kellhet a telefont (nem viszek magammal toltot sehova sem, mert ha szoktam ott tolteni, akkor mar vettem oda toltot), igy ha csatlakozot valtanak nem oszt/nem szoroz az az 1 kabel amit adnak/nem adnak a keszulekkel. Egyebkent a QI es az USB-C elegge szabvanyos ahhoz, hogy ebben az esetben ne kelljen mar kabelt sem adni a keszulekhez.

  43. Ma már nagyon kevés helyen tölthetsz ingyen villanyautót, ahol meg igen az nagy valószínűséggel foglalt.

    Továbbra sem értem ezt a felháborodást. Az USB aljzat egy szabványos dolog, a mai elektromos hálózatokat már úgy építik, hogy a 230-as konnektorok mellett ott vannak azok is a falon, vagy a repterek váróiban stb. A töltésvezérlés a telefonban van, így bármilyen megfelelő paraméterekkel rendelkező tápról lehet tölteni. Autókhoz nem tudom hasonlítani de egy mosógépet ha veszel, kapsz hozzá fali vízcsapot? És 230-as dugaszoló aljzatot? És a teszkóban kapsz a konzerv pacalhoz piros lábost, hogy megmelegíthesd?

  44. Értem. Szóval ha veszel egy mosógépet akkor a vízbeengedő csövén nincs semmi csak egy csupasz cső. Úgy oldod meg a rákötést ahogy akarod?
    Hát nem. Van rajta egy csatlakozó és arra csavarod fel szerintem és a 230v kábel sem 2 drótból áll hanem raknak rá egy dugót amit csak be kell dugni az aljzatba. De lehet csak tényleg én látom rosszul ezt az egész mizériát

  45. Ez a mosógép hasonlat nem igazán passzol, mert az nem akksiról működő készülék. 2 éve vettem egy VW California Oceant, ez a verzió az amibe konyha is van, de az autó töltéshez meg kellett venni a kábelt hozzá hiába tudom minden Kempingben tölteni, a kábel nem jár hozzá mert akinek volt már ilyen autója megvette hozzá és már nem kell neki, tehát nem rakják bele feleslegesen. Sőt még a gázpalackot is magadnak veszed meg hozzá! Elhiszem, hogy neked kell, de akkr megveszed hozzá, az a baj, hogy nem érted meg azt, hogy kifezetted eddig is. Megkérdezem már, hogy mindig azzal jössz, hogy 400ezres telefonba legyen adapter, hogy mennyié kéne adni az Apple-nek akkor, ha adapter nélkül adja? Mert teljesen mindegy, hogy azt mondod, hogy hiztos beleszámolják, csak nem adják hozzá, ha egyszer ők azt mondják, hogy így olcsóbb és felesleges is ezen rugozni mert nem tudod meg soha, hogy mennyi lenne az ára az adapterrel.

  46. Hát, @teddy212 ezt kimaxoltad rendesen. :smiley:
    Biztos könnyebb utálkozni, főleg a gonosz gigacégek ellen, de az árképzést pont ezért tanulják az emberek, szóval egy marketing diploma minimum lapul a cupertino-i zsebekben.

  47. Na mindegy nem vitatkozok. Úgyis értetlen vagy. Te is csak mész a nagy cég után és “megeszed amit adnak”
    Egy gyártó cégnél dolgoztam sokáig. Pontosan tudom hogy megy az árképzés. Ha valamit előállítasz 100 Ft-bol akkor azt adjuk 1300 Ft ért (ez csak egy példa) mert
    előállítás
    tárolás
    emberek bére
    Csomagolási költség
    Környezetvédelmi adó stb
    Összegezve 500 Ft.
    És akkor minimum meg kell duplázni az árat hogy nagyon sokat keressünk rajta
    Nincs ebben utálkozás. Csak vélemény volt és páran nem fogadták el hogy én ezt így gondolom

  48. De saját magadnak mondasz ellen! Ha tudod, hogy mükődik akkor tudod, hogy nem fizetsz valmiért ami nincs a dobozban!! Mindegy, hogy Te megmagyarázod, hogy de igen beleférne az árrésbe. Te bemész dolgozni egy napot ingyen, csak mert a fönököd azt mondja, hogy belefér a fizetésedbe??

  49. Mivel fix a fizetésem ezért elég sokszor van úgy sajnos. Úgy is lett megírva a szerződés. Szóval tudtam mire vállalkozok.

  50. Akkor se ingyen mész mert aláírtad, hogy mennyi túlórát vállalsz és úgy kapod a fizetésed. Az ingyen az teljesen más kategória.

  51. Te csak kiforgatod a szavaimat! Egyébként meg igen, egy csövet kapsz egy 3/4-es hollanderrel és kész. A töltőcsapot megoldod magad. Működik anélkül a mosógép? Nem. Adják hozzá? Nem.

  52. Ohm, ez igy van. A potkerek felaras.

    Sot a BMW keszul az egyes szolgaltatasokat elofizeteshez kotni, szoval hiaba van benne a kocsiban az ulesfutes hardver, ha nincs elofizud ra, nem mukodik fog mukodni.

  53. Jó ötlet, ezt is megszokjuk.
    A fülest tényleg nem szoktam kibontani, mert van airpods
    De a töltő néha jól jön, ha éppen másik szobában is kell egy, és akkor fixen megvan a helyük.

    Vagy ha eladod a régit, akkor elvárt hogy adtad hozzá.
    Most már nem fogod. :wink:

  54. Tavaly majusban kaptam, felesegem volt Ny-ban, akkor meg csak series 4 volt. Hivatalos apple storeban vette, uj keszulek, de nincs benne adapter, csak a kabel, megneztem megegyszer a dobozat :slight_smile: mondjuk nem hianyzik, van mar egy par, szoval elvagyok nelkule :slight_smile:

  55. Igen közben kiderült, hogy az Apple csinált olyat, hogy mikor kijött egy új készülék pl Series 5 akkor a régebbi Gps Watchot adapter nélkül adta olcsóbban.

  56. Avatar for gunar gunar says:

    Hát nem tudom már pontosan mikor vettem az első Series1-est, de abban is csak a töltő kábel volt adapter nem és az pedig T-s vásárlás volt itthon.

  57. Halkan megjegyzem, hogy az XR és a 11 is füles és töltő adapter nélkül érkezik most már, de viszont USB-C Lighting kábelt kapott az XR is.

  58. Abban nem voltam biztos, hogy nem-e úgy jött már ki eleve :smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for pette07 Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for JoceeKJ Avatar for 323K13L Avatar for diario Avatar for papichulo Avatar for Bruream Avatar for sandrew Avatar for mtomi95 Avatar for teddy212 Avatar for KekszNET Avatar for szorian Avatar for domidormi Avatar for gunar Avatar for 83miki83

Népszerű hozzászólások

  1. Ez hülyeség! Mármint az, hogy nem adnak hozzá semmit…
    Amúgy nekem még járt az új SE-hez fülhallgató és töltő is!

  2. Akkor “nyilván” olcsóbb lesz a telefon vagy 15000Ft-al.

  3. Apple watch-hoz jár adapter? En a felesegemtol kaptam Usabol egy 3-as nike valtozatot, abban nem volt adapter. Vagy usa-ban nem jar hozza?

  4. Amit még ki lehetne hagyni a dobozból az maga a készülék. Csak a doboz magában nagyon olcsó lehetne és akinek kell, a készüléket megvehetné külön.

  5. Maga a töltő adapter az már nincs benne az órában és gondolom a telefonokban sem lesz benne, csak a töltőkábel.

  6. Hát amennyibe kerülni fog egy i12 igazából már egy AirPodsot tehetnének bele, nem hogy ki szedegetni belőle “alap” tartozékokat… :joy:

  7. Ez már kezd kellemetlen lenni tőletek! Ha az Apple cuccaival foglalkoztok, akkor illene tudni hogy adapter talán csak az első watch dobozában volt. Az fájna, ha az iPhone dobozból is kivennék, de az EarPodsnak se látom már értelmét az X óta.

  8. Elég kellemetlen mikor azt hiszed tudsz valamit, és mégse, de megszólsz másokat. Az adaptert most vették ki belőle a Series 6-al.

    • meg az SE, Series 3, Edition, Hermés.
  9. Hat nekem nem adtak a 3-ahoz…

  10. Most vettél Series 3-t? Akkor másképp fogalmazok idén szeptemberben kijött modellekben már nincs benne, de előtte benne volt mindegyik modellben. A most kijött Series 3-ban sincs már benne, de amikor 3 évvel ezelőtt kijött még benne volt.

  11. Series 3 Nike-ból nincs adapter nélküi változat. 2 dolog lehet, hogy ez egy használt készülék és kivették belőle, de a helye akkor is meg van, vagy nem Series 3 hanem Series 6 vagy SE Nike. Mondjuk amerikában nem tudom, hogy mit meg hogyan adtak el, de europában így volt, de megnéztem direkt pár unboxing videót amerikából és ott is benne volt.

  12. Szerintem meg nem probléma, hogy kihagyják az adaptert meg a semmirevaló EarPods-ot. A családban itt áll a dobozokban érintetlenül a nagy részük évek óta. Valaki egyáltalán nem fülhallgatózik, aki meg igen az vett vagy kapott sokkal jobbat. Most már leginkább vezeték nélküli töltőt használunk, vagy több kimenetes adaptereket. Vicc, de tartaléknak még mindig az iPhone 4-hez kapott adaptereket hordjuk, mert semmi bajuk.

  13. Avatar for diario diario says:

    Annak érdekében, hogy a természetet védjük a felesleges termékek miatt, amik nagyrésze úgyis belekerul a kukába hasznalatlanul, jó otletnek tartom.

    • Már bluetooth fulesekkel rohangalnak altalaban, aki minosegi zenet szeretne annak meg ugyis kevés az airpods.

    • toltest meg ugyis vezeteknelkulit használ a nagy atlag es szepen lassan atfog terni a tobbseg is

    • amennyiben az ar marad a regi azert egy 30$ kupon elferne a dobozban amit termeszetesen csakis az applenel lehetne levasarolni

  14. Watch 3 Nike+ dobozában sem volt adapter, 2 éve vettem az apple storeból. Megis lepődtem elsőre de vettem hozzá. Watch 4 ben meg benne volt.
    Nem kötekedés csak egy visszajelzés.
    Én ezt úgy látom, hogy akik régóta apple termékeket használnak azoknak van úgyis adapterből bőven őket nem zavarja ha nem lesz ezután benne. Annál bosszantóbb lesz azoknak akik most vesznek először apple termékeket és nem lesznek benne az adapterek.

  15. Az lehetséges, hogy mikor a series 3 nem volt már friss modell hanem mondjuk a 4 volt az új készülék és akkor esetleg a belépő Series 3 Watchot adapter nélkül adták, de az új modelleket mindig adapterrel adták.

    • Valóban mikor már a Series 3 belépő modell volt és nem új, a gps modellben nem volt adapter.
  16. Series 2 volt az első watch-om és most S4 van. Egyikben sem volt! A helye sincs meg a dobozban.

  17. Nekem meg Series 1-3-4-5-6 van itthon és mindegyikben van.

  18. Most vettem elő a 4-es és ebben tényleg van. Sorry!

  19. Mint fent írtam , az apple ki vette a Series 3 gps-ből is korábban mikor ki jött a Series 4 és a 3-ból lett az olcsóbb Watch. De addig adapterrel adták.

  20. Nyilván az árképzés így működik az applenél, hogy 10 mínusz tétel mögé majd kiírják neked a kedvezményes árát, mint egy kínai diszkontban.

  21. Egy dolgot elfelejt mindenki. Az apple nem a magyar pénztárcához van igazítva. Ők azt várják el és kapják is szinte mindig, hogy a felhasználó évente, 2 évente megveszi az új modellt. Így tényleg értelmetlen kábeleket osztogatni kilóra!

    Ahogy van kulcstartód és éveken át használod, úgy legyen egy töltő adaptered és kábeled is, nem kell mindig továbbadni és csereberélni, az marad nálad és akkor már tényleg nincs értelme mindig adni a csomagba.

  22. Értem én hogy mindenkinek van otthon 100 töltőadapter meg kábel. Nekem csak 1van. Az is haldoklik lassan szóval rakják csak bele nyugodtan. Amúgy itt mondja sok mindenki hogy nem kell meg így meg úgy. Nem tudom mit szólnátok hozzá ha veszel egy új autót és nem adnak hozzá aksit meg kerekeket mert úgyis van hozzá az előző autódról. Akinek meg nincs az vegyen külön. Szóval egy nagy fillérbaszás az egész. Elmehet az összes ilyen cég a picsába ha ezt meglépik.

  23. Nem értem már tényleg ezt a fillérb***ó és hasonló jelzőket. Melyik cég a világon ad bármit is ingyen a termékéhez?? Téves gondolkozás, hogy ami a dobozban eddig benne volt az ingyen van, vagy volt. Vegye ki az Apple a kábelt is az iPhone-ból! Miért? Mert ha szükséged van rá akkor megtudod venni hozzá külön! Eddig kifizette mindenki még , ha szüksége se volt rá! Ezután végre nem kell megvennie az embernek azt amire nincs szüksége. Azt a gondolat menetet se nagyon értem, hogy akkor csökkentse az árát, honnan tudják ezek az illetők, hogy mi lenne az eredeti ára a kiegészítők nélkül. Ha az Apple azt mondja, hogy xy az ára töltő meg füles nélkül akkor kiegészítőkkel többe kerülne. Most 159.990 az indulóára a Watchnak, ha meg 166.990 lenne az ár adapterrel akkor meg az lenne a baj, hogy miért emelt több mint 10ezer forintotot az alma, és amúgy is minek bele az a adapter. Azt azért hozzáteszem, hogy a nagyobb többség örül, hogy végre nem vetettik meg velük ( kivéve a németek, de ők mindenért siránkoznak :joy:) ezeket a dolgokat.

  24. Avatar for gunar gunar says:

    Emlékeim szerint a Series 1-est amit a T-nél vettem annó, azt pl adapter nélkül adták, csak a töltő fej volt a csomagban. Azaz nem újkeletű dolog ez, csak eddig nem volt így felfújva.

  25. Watch esete más. Aki ilyen órát vesz annak tuti iPhone-ja van mivel mással nem kompatibilis. Annak meg elvileg lennie kell adapternek.

  26. Csak fillérb…ó ha a profiton kívül más nem számít. Egy bug mentes fő verzió nem jött ki még tőlük. Legalábbis ios 8 óta. Azelőtt nem tudom mert előtte nem használtam. Miért az egyik leg nyereségesebb cég az Apple? Mert a profit a felhasználókkal szemben sokkal fontosabb. Ettől függetlenül még mindig jó cuccaik vannak.

  27. Avatar for gunar gunar says:

    Igazából már régen lehúzhatták volna a redőnyt ha nem lennének még így jó cuccaik és ezt értem szinte minden téren kiadott eszközeikre. Valamiért mégis veszik az emberek, mert mindegyikben van valami amivel meg tudja fogni a vevőit, akár újakat is és nem csak a fanokat. Csak egy példa, hogy van egy Dell-27"-os egybegépem, iMac minta de zavaró hogy a ventije fúj mint állat amikor videót nézek rajta és ez ahogy tapasztaltam iMac-nél nem jellemző, bár nem volt sok időm egy 27"-os mellett csak 10 perc, de addig jó volt és nem hallottam zavaró hangokat belöle. Pedig az árkategória is kb azonos volt újkorában. Az iPhone nekem arra amire kell teljesen ok, az iPad Pro is a 12.9-es csábító, mert nem igazán van alternatívája ebben a méretben. Persze itt is a felhasználói igények a mérvadóak, ki mire akarja és mennyit használni.

  28. Ezt megértem. Én is iPad airt használok iPhone helyett. Bem cserélném le másra az tuti. Mert egyszerűen jók a cuccaik. De kicsit eltértünk a témától. Te mit szólnál hozzá ha egy null kilométeres kocsit vennél és akku nélkül kapnád mert a régi kocsidban van és használd azt. Vagy vegyél újat ha nincs. Ez kb ugyanolyan.

  29. Nem ugyanolyan még véletlen se! Ne beszéljünk félre!!

  30. De pontosan ugyanolyan. Az auto gyártók is hivatkozhatnának az e-hulladékra meg ki tudja mire még. És hogy használd azt ami már van.

  31. Vagy ha meg tudod magyarázni hogy miért nem ugyanolyan akkor elfogadom

  32. A telefont se kapod akksi nélkül, és az autóhoz se kapod meg az akkumulátor töltőt. De hasonlítsuk az elektromos autóhoz. Megveszed az autót és kapsz egy kábelt hozzá, de a falitöltőt már meg kell venned hozzá, ha akarod.

  33. Avatar for gunar gunar says:

    Na ja és otthon keveseknek van benzinkútja is! :grinning:
    A fülest soha ki sem bontottam még egyik vasnál sem. Amióta lehet vezeték nélkül tölteni már az adapter sem kell. Szóval én megint csak azt mondom, kellene olyan verziót is kínálni amiben van adapter és aki akar olyant kér a polcról, persze azonos árban és megszűnne ez a fikázás, arról nem is beszélve hogy tudtommal így még egyik sem árul a konkurenciából és nem is hinném hogy sokkal többe kerülne az Apple-nek ez a gesztus, ellenben sokat dobhatna a megítélésen.
    Vagy a mostani opcio maradna, csak aki kér kap az új teló mellé egy gyári adaptert ingyéé.

  34. nekem a töltő kábelek mennek szarrá, ezért vettem valami gyorsabb csicsás kábelt, adapterből meg vettem gyorstöltőst szóval engem nem érint ez a malőr. a füles szerintem is felesleges az adapter meg hát majd elkérem a samsungos adaptert kölcsön :smiley: igazából ez alaptartozék ha új vásárló az illető, arra meg nem tartom célszerűnek apellálni, hogy úgyis van mindenkinek. ez érdekes lépés mindenesetre egy 1000+ dolláros készülék estén. ilyen töltés és akku verseny idején. Remélem valami uj technológia miatt is csinálja ezt az apple.

  35. Azért szerintem az nem ugyanaz. Az elektromos autónál is biztosítva van a töltési lehetőség minden városban ingyenesen. Még egy kávét sem kell innod hogy tölthesd az autód

  36. Egyébként gunar kolléga írta le jól. Legyen alaptartozék és akinek nem kell az válassza azt az opciót.

  37. Kevered a szezont a fazonnal. Mindegy, én örülök, hogy nem fizetettik ki velem és ne legyen „ingyen“ tartozék se mert akkor is belekalkulálják az árba. Az adaptert meg tudod venni ezután is, de nem kell kifezetned, ha nem akarod. Nem értitek szerintem, eddig bele volt számítva az árba ezután nem lesz. Ha azt mondánák, hogy az új iPhone 350 ezer ft, de töltő nélkül 343ezer akkor nem zavarna? Vagy nem értem. Ingyen eddig se kaptad meg hozzá!

  38. Szerintem meg fordítva. Ha nem kapod meg akkor is kifizeted. Oda pakolják az árakat ahova akarják és azt adnak be az embereknek amit akarnak. Csak a profit számít semmi más.

    Ezt hogy magyarázod ???

    pcforum hírek
    Olvasd el.

    Pedig elvileg milyen zöldek meg környezet tudatosak…
    Valaki kihúz a zsebükből egy kis pénzt akkor meg meg vannak halva és 1000000 ügyvéddel támadnak mindenkit

  39. Feltétle elvolvasom… Az árak megszabása nem olyan egyszerű mint Te gondolod. Egy giga reszvénytársaságról beszélünk. Befektetők és részvényesek ezrei! Nem helyes az a megállapítás, hogy az Applet érdekli csak a profit! Nem hanem ezeket az embereket, befektetői csoprtokat is érdekli a profit, úgy mint engem is mivel a Nyugdíjpénztáram 40%-a részvény alapú. Ha emelik az árakat felháborodás van, hogy emeli az árakat, ha tesz ellen, felvannak háborodva, hogy miért azt teszi amit tesz. De nem nem kell aggódnod, majd összepakolnak kínából és elmennek afrikába ahol megint lehet éhbérért dolgoztatni és akkor lefog menni az ára. Azt ne felejtsük el, hogy az áremelkedés annak is a következménye, hogy Kínában is drasztikus változások történtek és ezekben a gyárakban se annyiért dolgoznak mint előtte. Sőt mivel nekem is vannak alkalmazottaim tudom, hogy van törvényileg előírt éves béremelés, tehát én is többet keresek mint mikor az első iPhone-om megvettem. Persze biztos vannak országok ahol ez nem így van, de erről egy gyártó nem tehet.

  40. Lehet igazad van. És ha egy teljesen új csatlakozású töltő jönne ki a 12-vel és nem lenne benne? Lehet neked se esne jól hogy 400 ezerért vettél egy telefont és még vegyél hozzá 12 ezerért egy töltőt??

  41. De nem érted, hogy mindegy, hogy a dobozba becsomagolva veszed meg vagy külön? Mindegy, hogy 400ezer vagy 1 millió az a telefon.

  42. Avatar for Czo Czo says:

    2012-ben is venni kellett egy csomo uj toltot/kabelt, mert dobtak a 30 pines csatlakozot. En veszek toltot kb mindenhova, ahol tolteni kellhet a telefont (nem viszek magammal toltot sehova sem, mert ha szoktam ott tolteni, akkor mar vettem oda toltot), igy ha csatlakozot valtanak nem oszt/nem szoroz az az 1 kabel amit adnak/nem adnak a keszulekkel. Egyebkent a QI es az USB-C elegge szabvanyos ahhoz, hogy ebben az esetben ne kelljen mar kabelt sem adni a keszulekhez.

  43. Ma már nagyon kevés helyen tölthetsz ingyen villanyautót, ahol meg igen az nagy valószínűséggel foglalt.

    Továbbra sem értem ezt a felháborodást. Az USB aljzat egy szabványos dolog, a mai elektromos hálózatokat már úgy építik, hogy a 230-as konnektorok mellett ott vannak azok is a falon, vagy a repterek váróiban stb. A töltésvezérlés a telefonban van, így bármilyen megfelelő paraméterekkel rendelkező tápról lehet tölteni. Autókhoz nem tudom hasonlítani de egy mosógépet ha veszel, kapsz hozzá fali vízcsapot? És 230-as dugaszoló aljzatot? És a teszkóban kapsz a konzerv pacalhoz piros lábost, hogy megmelegíthesd?

  44. Értem. Szóval ha veszel egy mosógépet akkor a vízbeengedő csövén nincs semmi csak egy csupasz cső. Úgy oldod meg a rákötést ahogy akarod?
    Hát nem. Van rajta egy csatlakozó és arra csavarod fel szerintem és a 230v kábel sem 2 drótból áll hanem raknak rá egy dugót amit csak be kell dugni az aljzatba. De lehet csak tényleg én látom rosszul ezt az egész mizériát

  45. Ez a mosógép hasonlat nem igazán passzol, mert az nem akksiról működő készülék. 2 éve vettem egy VW California Oceant, ez a verzió az amibe konyha is van, de az autó töltéshez meg kellett venni a kábelt hozzá hiába tudom minden Kempingben tölteni, a kábel nem jár hozzá mert akinek volt már ilyen autója megvette hozzá és már nem kell neki, tehát nem rakják bele feleslegesen. Sőt még a gázpalackot is magadnak veszed meg hozzá! Elhiszem, hogy neked kell, de akkr megveszed hozzá, az a baj, hogy nem érted meg azt, hogy kifezetted eddig is. Megkérdezem már, hogy mindig azzal jössz, hogy 400ezres telefonba legyen adapter, hogy mennyié kéne adni az Apple-nek akkor, ha adapter nélkül adja? Mert teljesen mindegy, hogy azt mondod, hogy hiztos beleszámolják, csak nem adják hozzá, ha egyszer ők azt mondják, hogy így olcsóbb és felesleges is ezen rugozni mert nem tudod meg soha, hogy mennyi lenne az ára az adapterrel.

  46. Hát, @teddy212 ezt kimaxoltad rendesen. :smiley:
    Biztos könnyebb utálkozni, főleg a gonosz gigacégek ellen, de az árképzést pont ezért tanulják az emberek, szóval egy marketing diploma minimum lapul a cupertino-i zsebekben.

  47. Na mindegy nem vitatkozok. Úgyis értetlen vagy. Te is csak mész a nagy cég után és “megeszed amit adnak”
    Egy gyártó cégnél dolgoztam sokáig. Pontosan tudom hogy megy az árképzés. Ha valamit előállítasz 100 Ft-bol akkor azt adjuk 1300 Ft ért (ez csak egy példa) mert
    előállítás
    tárolás
    emberek bére
    Csomagolási költség
    Környezetvédelmi adó stb
    Összegezve 500 Ft.
    És akkor minimum meg kell duplázni az árat hogy nagyon sokat keressünk rajta
    Nincs ebben utálkozás. Csak vélemény volt és páran nem fogadták el hogy én ezt így gondolom

  48. De saját magadnak mondasz ellen! Ha tudod, hogy mükődik akkor tudod, hogy nem fizetsz valmiért ami nincs a dobozban!! Mindegy, hogy Te megmagyarázod, hogy de igen beleférne az árrésbe. Te bemész dolgozni egy napot ingyen, csak mert a fönököd azt mondja, hogy belefér a fizetésedbe??

  49. Mivel fix a fizetésem ezért elég sokszor van úgy sajnos. Úgy is lett megírva a szerződés. Szóval tudtam mire vállalkozok.

  50. Akkor se ingyen mész mert aláírtad, hogy mennyi túlórát vállalsz és úgy kapod a fizetésed. Az ingyen az teljesen más kategória.

  51. Te csak kiforgatod a szavaimat! Egyébként meg igen, egy csövet kapsz egy 3/4-es hollanderrel és kész. A töltőcsapot megoldod magad. Működik anélkül a mosógép? Nem. Adják hozzá? Nem.

  52. Ohm, ez igy van. A potkerek felaras.

    Sot a BMW keszul az egyes szolgaltatasokat elofizeteshez kotni, szoval hiaba van benne a kocsiban az ulesfutes hardver, ha nincs elofizud ra, nem mukodik fog mukodni.

  53. Jó ötlet, ezt is megszokjuk.
    A fülest tényleg nem szoktam kibontani, mert van airpods
    De a töltő néha jól jön, ha éppen másik szobában is kell egy, és akkor fixen megvan a helyük.

    Vagy ha eladod a régit, akkor elvárt hogy adtad hozzá.
    Most már nem fogod. :wink:

  54. Tavaly majusban kaptam, felesegem volt Ny-ban, akkor meg csak series 4 volt. Hivatalos apple storeban vette, uj keszulek, de nincs benne adapter, csak a kabel, megneztem megegyszer a dobozat :slight_smile: mondjuk nem hianyzik, van mar egy par, szoval elvagyok nelkule :slight_smile:

  55. Igen közben kiderült, hogy az Apple csinált olyat, hogy mikor kijött egy új készülék pl Series 5 akkor a régebbi Gps Watchot adapter nélkül adta olcsóbban.

  56. Avatar for gunar gunar says:

    Hát nem tudom már pontosan mikor vettem az első Series1-est, de abban is csak a töltő kábel volt adapter nem és az pedig T-s vásárlás volt itthon.

  57. Halkan megjegyzem, hogy az XR és a 11 is füles és töltő adapter nélkül érkezik most már, de viszont USB-C Lighting kábelt kapott az XR is.

  58. Abban nem voltam biztos, hogy nem-e úgy jött már ki eleve :smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for pette07 Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for JoceeKJ Avatar for 323K13L Avatar for diario Avatar for papichulo Avatar for Bruream Avatar for sandrew Avatar for mtomi95 Avatar for teddy212 Avatar for KekszNET Avatar for szorian Avatar for domidormi Avatar for gunar Avatar for 83miki83