Tartósabb borítású töltőkábelt kaphat az iPhone 12

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy friss kiszivárgás alapján úgy tűnik, hogy az Apple egy tartósabb borítású töltőkábellel kárpótol majd minket azért, hogy nem lesz hálózati adapter az iPhone 12 dobozában.

Sajnos nem USB-C-ről van szó (legalábbis nem mindkét végén), hanem továbbra is Lightning, de legalább fonott borítású!

Már júliusban is csiripelték a madarak, hogy fonott borítást kap az iPhone 12 töltőkábele, de most Mr. White Twitteren megerősítette, ráadásul képeket is csatolt:

Nem ez az első alkalom, hogy az Apple fonott kábelt használ, a Thunderbolt 3 Pro kábelük, a Mac Pro-hoz járó fekete USB-C-s Lightning kábel és a HomePod tápkábele is hasonló borítással rendelkezik.

Az Apple kábelei nem a tartós kialakításukról voltak eddig híresek, de ezen lehet, hogy változtatni próbál a cég.

A csatlakozó is strapabíróbbnak tűnik, a 8 ezüst tű ródiummal bevont ruténiummal van ellátva, ezáltal kevésbé fognak korrodálódni.

Sajnos azokat nem teszi ez a kábel se boldoggá, akik USB-C-s iPhone-t akartak, de a többieknek kifejezetten jó lesz egy tartós Lightning-kábel, ami nem úgy néz ki fél év után, mintha a kutya szájából lett volna kirángatva. Itt egyébként még érdemes megjegyezni, hogy ameddig a készülékünk garanciális, addig annak minden tartozéka, és így a kábele is az. Ha tehát elkezd lefoszlani a külső borítása, azonnal cseréltessük ki, még azelőtt, hogy a belső fémharisnya is megsérülne.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Sokat keresgeted a googleba a samsungot :joy:

 2. expa says:

  Tök mindegy milyen kábelt adnak a telóhoz, úgy sem használom. Vezeték nélkül töltöm, amihez nem kell gyári töltő sem. Így nekem a teló elég lesz :slight_smile:

 3. Hacsi says:

  Azért aki használja annak nem tök mindegy…

 4. én 2 méteres kábellel tőltöm itthon, úgyhogy nekem teljesen mindegy.

 5. Agent_H says:

  Nem cserélik a kábelt, legalábbis az istyle-ban biztosan nem. Minden papirral felszerelkezve mentem és elhajtottak a …

 6. Jadeye says:

  legjobb tudomásom szerint csak akkor cserélik, ha garanciaidőn belül vagy ÉS a fémharisnya a borítás alatt még nem sérült. ha már az is kirojtosodott, akkor nem cserélik. ezért kell a lehető leghamarabb, a foszlás legelső jele esetén azonnal cseréltetni. ha valamelyik szervizpartner nem akarja cserélni, hívd fel az Apple Támogatást, és kérj tőlük rá engedélyeztetést.

 7. Apple Storeban Apple Care-el kicserélték, sima garanciába nem. Azt mondták nem megfelelően húztam ki a kábelt. De amúgy valamilyen szinten igazuk is volt, mert amióta megfogom a lighting csatlakozót és úgy húzom ki egy kábel se ment tönkre.

 8. gunar says:

  Műszaki emberek mind a dugót fogva húzzák ki. Lehet ezért nem ment még tönkre kábel nálam? Max a sok hajtogatás teheti még tönkre tőben, de az évek sora.

 9. Ha nem adnak töltőadaptert az egyenesen pitiáner, ócska disznóság. Hogy ha mégis adnának miért csak 5W- osat: na, az is lehetne kérdés… de ezek a pitiánerek a 12W-os töltőt is sunyin visszabutítják 10 Wattosra… a forma azonos, a felirat újabban 10 W, azonos áron…:frowning:

 10. Jadeye says:

  másoknak meg épp az a bajuk, hogy feleslegesen megveteti velük az Apple a számukra szükségtelen kiegészítőt.

 11. onderon says:

  2020 az innováció éve az Applenél: előbb widgetek, most meg ez :smiley::smiley:

 12. Van akinek pitianer, van aki meg nem akar belefulladni a szemetbe. Ezt 10 eve is igy gondoltam, azota hasznalok egy ketfejes hama toltot.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!