Új Apple TV érkezhet jövőre, kiegészülve egy teljesen új funkcióval

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az új iPhone-ról, iPadről és az Apple Watch-ról szóló hírek mellett az új Apple TV is reflektorfénybe került.

Az Apple TV legutóbb 2017-ben frissült, a 4K-s Apple TV piacra dobásával. A legfrissebb verziót valószínűleg csak jövőre tudjuk majd megvásárolni.

Több külföldi hírportál is megerősítette, hogy az új Apple TV egy nagyobb teljesítményű chipet fog kapni, ami elsősorban a jobb játékteljesítmény miatt lesz hasznos (a jelenlegi Apple TV A10X chipet tartalmaz). Nagy valószínűséggel kapni fogunk hozzá egy továbbfejlesztett távirányítót, és egy Find My funkciót is, ami annyiban könnyíti meg majd az életünket, hogy segítségével könnyebben megtalálhatjuk a távirányítót, ha éppen nem tudjuk, hogy hova raktuk.

A jelenlegi Apple TV távvezérlő sok kritikát kapott, a felhasználók nagy része 2015 óta szeretné, hogy frissítést kapjon. Sokak szerint nehezen irányítható az érintőpad segítségével, különösen olyan funkcióknál, mint a 15 másodperces ugrás. Többek szerint nagyon érzékeny, és könnyen lehet vele véletlenül elváltani, ami megzavarja a TV nézés élményét.

Egy másik gyakori panasz, hogy annyira kicsi a távirányító, hogy könnyen elveszik, könnyen beesik a kanapé mögé. Ezt a problémát az új Find My funkció kiküszöbölheti, már legalábbis a keresést. A jelenlegi információk szerint a Lokátor appon belül, hangjelzés segítségével tudjuk majd megkeresni a TV távirányítóját – ugyanúgy, mint az iPhone, iPad, MacBook vagy AirPods esetében.

Sajnos arról még mindig nincs hír, hogy az új távirányító milyen egyéb újdonságokkal fog megjelenni. Az Apple technikailag már frissítette; a 2017-es kiadás kapott egy giroszkópot és a félrenyomás elkerülése végett újratervezték a Menü gombot, ami egy jól látható fehér kört kapott.

Te várod már egy új Apple TV megjelenését?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. De még mennyire. Nekem a tv szolgáltató is azon van, így mondhatom az egyik legtöbbet használt apple készülék itthon. Meg vagyok vele elégedve, de már jó volna valami újdonság :grinning: De remélem nem egy játékkonzol lesz belőle.

  2. expa says:

    Nekünk van egy 4-es verzió, de szerintem nagyon gyengusz eresztés…

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!