fbpx Skip to content

Múlt héten volt 9 éve, hogy Steve Jobs visszavonult rossz egészségügyi állapota miatt és átadta az Apple vezetését Tim Cooknak.

2011. augusztus 24-én még sokan úgy gondoltuk, hogy Jobs betegsége csak egy ideiglenes állapot lesz és ha visszaszerzi az erejét, visszaveszi majd a cég vezetését is Cook kezei közül. Aztán persze nem így lett és Steve október 5-én meghalt. De hogy is vezette Cook a céget azóta?

Tim Cook nem volt idegen 2011-ben sem, hiszen már jó ideje a cégnél dolgozott, akkor épp COO-ként (műveleti vezérigazgatóként), épp ezért tökéletes választásnak tűnt arra, hogy ideiglenesen átvegye a céget, főleg hogy ezt már 2004-ben, 2009-ben, illetve 2011 januárjában is megtette, hasonlóképp Steve betegsége miatt.

Végül azonban az ideiglenes pozíció nem az lett és Cook azóta is az Apple CEO-ja (vezérigazgatója).

Összességében elmondható, hogy Cook jól vezeti az Apple-t, igaz, közel se annyira jól és nyilván nem is úgy, mint Jobs tette, de Steve valószínűleg pótolhatatlan elme, így ezt nem is lehet elvárni Timtől.

Szerinted jó munkát végzett Tim Cook az elmúlt 9 évben?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.