fbpx Skip to content

Az iOS 11 egyik újdonsága volt a teljesen megújult App Store, amiben helyet kapott a Ma fül, ahol az Apple rendszeresen összegyűjt néhány hasznos alkalmazást egy történetbe.

Miután elképzelhető, hogy nem nézed minden héten az App Store Ma fülét, úgy döntöttünk, hogy az érdekesebbeket átemeljük ide is. Mai sztorink az „Építkezési terület”, melynek alcíme „Építs és szórakozz ezekben az elragadó világokban”.

Ragadj védősisakot, és ne hagyd otthon a szerszámosládát, mert komoly barkácsolásra kell adnod a fejed. Ezúttal azonban nem egy lapraszerelt könyvespolcot kell összeeszkábálnod, hanem egy egész várost.

Tudjuk, hogy a szerkezettervezés és az elektromos hálózat fejlesztése elsőre ijesztően hangzik, de ezekkel a játékokkal pörgős, jópofa és még a papírmunkával sem kell kínlódnod. Végre esélyed nyílik arra, hogy kedved szerint alakítsd a világot. Vagy akár több világot is, ha épp erre vágysz.

Formáld meg saját metropoliszod

Ideje nagyot álmodni. Na, várj csak! Még ennél is nagyobbat! A SimCity BuildItben nem csak saját otthonodat kell megtervezned. Itt te vagy a polgármester, a várostervező, a bizottság, a kivitelezőcsapat és még sok más egyszerre. De ne hagyd, hogy ez a rengeteg felelősség visszatartson. Ideje felépítened egy egész várost.

Icipici városkából hatalmas metropolisz – segítsd városod terjeszkedését a SimCity BuildItben.

Terjeszkedő nagyvárosod fejlődése csak rajtad áll: az utaktól kezdve az otthonokon és a gyárakon át egészen az erőművekig minden a te kezedben összpontosul. Fontosabbnak tartod a lakóhelyépítést a kereskedelmi negyedeknél, vagy a tanács kiadásait az infrastruktúra fejlesztéseinél? Városod nagyon gyorsan növekszik, és lakosai alig várják, hogy minden lépésedről ítéletet mondjanak.

[appstore id=”913292932″]

Láss neki, és piszkítsd be a kezed

Szívesebben ragadsz ásót, mint tollat? Inkább egy markoló kormánya mögött ülnél, mint az asztalnál? A Construction Simulator 3-ban egyre növekvő városod fejlesztésének fizikai munkálatait élvezheted.

Itt szó szerint magad építesz fel egy új várost. Több mint 50 építőipari jármű várja, hogy a volánja mögé pattanj, többek között billenős teherautók, markolók, kotrógépek és daruk, és több mint 70 vállalkozó szerepét öltheted magadra. A lényeg, hogy tartsd magad az ütemtervhez.

[appstore id=”1439889483″]

Tervezz meg egy ismerős várost

Töprengtél már azon, hol lehet a Simpson család háza Moéhoz képest? Foglalkoztatott már, milyen messze van egymástól a springfieldi iskola és az atomerőmű? Eljött a te időd! Tervezd meg, és alakítsd kedvedre a rajzfilmből ismert várost.

Hát azért vásárol Homer mindig a Kwik-E-Martban, mert szinte az ajtaja előtt helyezkedik el.

Homer nincs elragadtatva az ötlettől, hogy végigkalauzoljon a fizikai munka világán, miközben te saját Springfieldeden dolgozol. Minden egyes felépített épület és tér újabb és újabb karaktereket old fel, akik segítségedre lesznek a terjeszkedésben. De hol lehet Bart? Ideje rendbe tenned az udvart, hogy megtudd.

[appstore id=”498375892″]

Építs a föld alá

Nemcsak virágzó városok és hatalmas toronyházak várják, hogy felépítsd őket. Mi a helyzet a bunkerekkel? A Fallout Shelterben az a cél, hogy kiterjeszd földalatti menedéked, miközben megvéded a helyet és a lakókat a nukleáris katasztrófa után pusztító vandáloktól.

A földalatti élet megteremtése nem csak szomorú és reménytelen próbálkozás: dobd fel bunkered újabb és újabb szobákkal és funkciókkal. Mit szólnál egy földalatti borbélyhoz? A fenntartható fejlődés érdekében lakóidat képességeiknek megfelelő munkákba kell helyezned, ezzel biztosíthatod a közösség gyarapodását és a megfelelő élelemellátást.

[appstore id=”991153141″]

Tedd próbára alkotásaid

Úgy érzed, fel tudsz építeni egy hidat? És ha azt mondjuk, neked kell először kipróbálnod a kész alkotást? Méghozzá kamionnal. Ja igen, és gyenge szerkezeted egy hatalmas, végeláthatatlan szakadék fölött helyezkedik el. A Bridge Constructorben pont ez lesz a feladatod, amit nagyon komolyan kell venned.

Bírni fogja? Derítsd ki a Bridge Constructorben.

A különféle anyagokat a helyükre húzva, és megfelelő rögzítőpontokat biztosítva megelőzheted a katasztrófát. És ha egy stabil híd megépítése önmagában még nem lenne elég kemény dió, a ráfordítható pénz is korlátozott. Ez olykor kiegészítő támasztók feláldozásával vagy az optimálisnál kevesebb anyag felhasználásával jár. Hát, szoríts, hogy sikerüljön.

[appstore id=”503190232″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok