fbpx Skip to content

Az iOS 11 egyik újdonsága volt a teljesen megújult App Store, amiben helyet kapott a Ma fül, ahol az Apple rendszeresen összegyűjt néhány hasznos alkalmazást egy történetbe.

Miután elképzelhető, hogy nem nézed minden héten az App Store Ma fülét, úgy döntöttünk, hogy az érdekesebbeket átemeljük ide is. Mai sztorink a “Stop-motion filmek készítése egyszerűen” avagy „Készíts varázslatos animációkat a Stop Motion Studióval”.

A stop-motion animáció különleges dolog. A laikusok kedvéért: ez egy egészen aprólékos filmkészítési technika, ahol a tárgyakat lépésenként állítják be és fényképezik, mintha mozgásban lennének.

Ez nem mindennapi módja a történetmesélésnek, legyen szó a klasszikus kalandfilmekről, a modern rövidfilmekről vagy a kasszasikerekről. A Stop Motion Studio segítségével most te is megalkothatod saját elragadó filmjeidet.

Az animáció elkészítéséhez elég a készüléked kameráját rászegezni az adott tárgyra, és készíteni egy képet. Azután kicsit elmozdítod a tárgyat, és ismét lefényképezed, majd ismét elmozdítod és lefényképezed, elmozdítod és lefényképezed. A Stop Motion Studio pedig filmmé fűzi össze neked az így készült képeket.

Az alkalmazással figurákat helyezhetsz a filmedbe, valamint szem és száj hozzáadásával arckifejezést is adhatsz nekik. Miközben az iPadeden dolgozol, kihasználhatod iPhone-od kiváló kamerájának előnyeit, sőt akár green screen (zöld hátteres) effekteket is használhatsz.

A Stop Motion Studio segítségével egyszerű valóban profi eredményt létrehozni. A rácsok és az „onion skinning” technika segítenek pontosan felmérni, hogy mennyi elmozdulás szükséges két fénykép között. Az alkalmazásban több rétegben is rajzolhatsz, és ha iPad Prón dolgozol, akkor Apple Pencilt is használhatsz.

Külön érdekesség, hogy még a felesleges, véletlenül lefényképezett tárgyakat is kitörölheted a képről. Ez például akkor nagyon hasznos lehetőség, ha lebegő vagy repülő tárgyakat szeretnél ábrázolni, és meg akarsz szabadulni a képeken a zsinóroktól. Ezenkívül cím- és stáblistafeliratok, képeffektusok és áttűnések széles választékából is válogathatsz.

[appstore id=”441651297″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok