Megérkeztek az első vélemények az új, 27 colos iMac-ről

A héten megjelent egy új, 27 colos iMac és a nagyobb híroldalak és YouTuberek megkapták tesztpéldányaikat.

Bal oldalt az új iMac nanotexturált üveggel

A 9to5Mac-nél összegyűjtötték a legérdekesebb véleményeket az Apple legújabb számítógépéről. Nézzük meg őket!

A Six Colors-nál Jason Snell leginkább a 200 ezer forintos feláras nanotexturált üvegnek örült, mely szerinte ugyanolyan jó, mint a Pro Display XDR esetén:

És itt a lényeg: ez csodálatos. A nanotexturált üveg nem állítja meg az összes tükröződő fény szemedbe jutását, hanem jelentősen csökkenti és hihetetlen módon szétszórja. A felragasztható fóliákkal és bevonatokkal ellentétben ez nem teszi homályossá vagy fakóvá a képet, az iMac kijelzője természetellenesen tiszta. Még úgy is, hogy ha egy ablak van teljesen mögöttem, mindent tisztán láttam a kijelzőn.

Dieter Bohn a The Verge-nél a nanotexturált üveg kevésbé strapabíró kialakítására hívta fel a figyelmet:

Megkérdeztem az Apple-t a bevonat strapabíróságáról. Azt a választ kaptam, hogy nem akarják, hogy sérülékenynek gondoljuk, de idővel sérülhet a nanotexturált üveg. Más kijelzőktől eltérően nincs semmi borítás a nano borítás felett, ez csak kimart, sima üveg.

A CNBC-nél arról beszéltek, hogy a javított FaceTime kamera milyen fontos most, amikor sokan kénytelenek a megszokottnál jóval többször videofonálni a COVID-19-nek miatt:

Az 1080p kamera is nagyszerű. Beszéltem több emberrel is, akik szintén az új iMac-et használták stabil és gyors Wi-Fi kapcsolaton keresztül, és mindenki tisztának nézett ki a hívás alatt. Ez egy szép frissítés a 720p kamerákhoz képest, amiket az Apple általában számítógépeiben használ – ahhoz, amit korábban már szidtam. Sok számítógépnél problémás ez, nem csak a Mac-eknél. A tech cégek lehető legjobb kameráikat teszik telefonokba és táblagépekbe, szóval most jó látni, hogy a laptopok és asztali gépek is jobb kamerákat kapnak, főleg most, hogy sokkal többet videofonálunk, mint valaha.

A The Verge arról is beszámoltak, hogy az új T2 chip hogyan segít az új 1080p FaceTime kamerának a képminőség javításában:

Az arcfelismerés lehetővé teszi, hogy az arcod mindig jól megvilágított legyen, pontos bőrszínekkel. Ha mozgatom a fejem a képben körbe-körbe, akkor látom, hogy hogyan változtatja az expozíciót valós időben, hogy az arcom sose legyen túl sötét vagy kiégett. Nagyon hasonlóan működik ahhoz, amit az iPhone-ok csinálnak az arcokkal. (Az Apple azt mondja, hogy nem csinál a kamera arcszépítést, ha esetleg érdekelt volna.)

Ez nagyon jól működik és szerencsére nem csak az Apple saját alkalmazásaiban. Mivel ezen változások mögött a T2 chip áll, a javított webkamera teljesítményt minden videokonferencia alkalmazás megkapja.

A TechCrunch-nál az új, stúdióminőségű mikrofonra “mentek rá” teszteléskor:

A tartalomgyártóknak kedvezve az Apple megjegyezte, hogy az új mikrofon hasonló a 16 colos MacBook Pro-ban találhatóhoz, használható egyszerűbb énekek hangfelvételéhez. Azt mondanám, hogy a mindennapi teendőkhöz tökéletesen elég, de ha podcastot csinálsz vagy valamilyen alámondásos munkát, akkor sokkal jobban jársz egy külső mikrofonnal.

Egyáltalán nem meglepő, hogy a Gizmodo-nál pedig az új gép teljesítményét nézték meg. Tesztjeikhez a 10 magos, i9 processzoros változatot használták AMD Radeon Pro 5700 XT videokártyával (16 GB VRAM) és 32 GB memóriával:

Az a pár teszt, amit lefuttattam ezen az iMac-en keddi érkezése óta, azt sejteti, hogy egy igazi asztali erőgépről van szó. A Blender processzor tesztjén az iMac 2 perc 19 másodperc alatt renderelt le egy képet, ami hihetetlenül gyors, több mint 2 perccel gyorsabb, mint amit a 10. generációs Core i9-10900K önálló tesztelése adott nekünk. Geekbench 4-ben a szintetikus teszt, amely a processzor teljesítményét méri, 6382 pontot ért el egymagos és 42417 pontot a többmagos megmérettetésben. Joanna Nelius, a Gizmodo PC és processzor szakértője csak azt kérdezte az eredmények láttán, hogy „Mi a francot csinált az Intel ezzel a processzorral?”. Terveink szerint a jövőben több tesztet is futtatunk, többek közt valós helyzeteket imitálókat is, de ezek a korai számok igen ígéretesek.

Érdekes látni, hogy a különböző oldalaknál különböző tesztelőket mennyire más részei ragadták meg az új gépnek.

Egy biztos, hogy az Apple ismét egy olyan számítógépet adott ki, amin érdemes diskurálni.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. expa says:

  Lehet hogy hardveresen jó, de szoftveresen rengeteget kell még fejlődnie a windowshoz képes.
  Nincs egy normális hiba mentes fájlkezelő.
  Nincs normális torrent kliens.
  A word/excel baromi lassan nyílik meg még a legújabb gépeken is.
  Adobe acrobat nagyon gagyi sebességben és stabilitásban.
  iMessage nagyon lassú és bugos.
  2019-es, 32GB ram, 27-es imac 2,1T fusion drive-val.

  A kamera tényleg gagyi benne ezért használok Logitech külső kamerát :smiley:

 2. World/Excel lassan nyílik meg? Excelben az elmúlt 8 év összes építkezése el van mentve egy tabellában, hogy hol, kinek, ki, és hány órát dolgozott. De megnyitja minden gond nélkül pedig egy 2012 late iMac 27” i7 16GB RAM 1TB Fusion. Amúgy én még mindig nagyon meg vagyok vele elégedve, csak most már nem lesz rá frissités, ja és adobe acrobat-tal sincs problémám.

 3. Put2 says:
  • -„Mi a francot csinált az Intel ezzel a processzorral?”* :nerd_face::nerd_face::nerd_face:

  Gondolom zsebbe nyúlt és fizetett a jobb eredményért! :grinning::grin:

  Vagy az is lehet, hogy optimalizáltatták a kódot mac-re… És emiatt jobb… :flushed::grimacing:

 4. expa says:

  Szerencsés vagy. Nekem az új gépen az új szoftik lassúak és buták. Hát ez van…

 5. Torrent klienst a Microsoft pont annyit biztosít a saját operációs rendszeréhez mint az Apple. Transmission meg mindkettőn van.
  A Word és az Excel a Microsoft termékei, az indulásuk vagy futásuk idejére az Apple-nek csekély hatása van. Ahogy az sem meglepő, hogy a Microsoft a saját oprendszerén jobban hangolta a saját irodai programcsomagját. Ha még a Pagesre vagy a Numbersre panaszkodtál volna.
  Nekem a Windows Explorer semmivel nem tűnik okosabbnak vagy gyorsabbnak a Findernél. Ha külső file kezelőt keresel, akkor ott van a magyar fejlesztésű Forklift, szerintem felveszi a versenyt a Windowsos társaival.
  Az Acrobat az Adobe terméke, nem az Apple dolga rendesen megírni.
  Az iMessage-el én semmilyen sebességbeli problémát nem tapasztalok, pedig nem mai darab a 2013 Late MacBook Pro amit használok.

 6. expa says:

  Transmission nagyon buta egy szofti. Nincs magyar nyelv benne. Nem lehet a torrent neveket átnevezni indítás előtt.
  A folklift hulladék a TC-hez képest. Egyszer próbáld ki, tele van hibával és hülyeségekkel.
  iMessage sebességben elfogadható de pl fájlokat már nem lehet rajta küldeni mint pl a skype-ban. Hibával leáll…
  Rengeteg hiba van macos alatt ami windows alatt nincs. 3 éve próbálom ezeket megszokni de nem nagyon megy :smiley:

 7. Amúgy mit dolgozol a gépen? Mert egyszer azt írod , hogy word meg excelre jó a gép de munkára nem, most meg, hogy ezek nem jók rajta. …

 8. Hacsi says:

  expa: Miért nem használsz Windowst???

 9. expa says:

  windows-on egyéb dolgok nincsenek ami kellene.
  Egyikben ez a jó a másikban az. Ez van :smiley:

 10. expa says:

  Grafikázom. word-be kapom az anyagokat sokszor. Windows alatt ugyan az 0,5 másodperc. imac-en 15 másodperc a megnyitása. Döbbenet különbség… minden fájlal így van.
  Egyszerűen rosszul van optimalizálva.

 11. expa says:

  Én már jeleztem nekik 20x de nem foglalkoznak vele. Apró hiányosságok vannak amik bosszantóak, hogy nincsen rajta. Bug kevesebb de hiányosság annál több…

 12. De ez csak első indítánsnál ilyen lassú, nem? Mert ha nem akkor ott más probléma lesz. Amúgy nincs semmi közöm hozzá, de grafikusként nem egy kicsit gyenge az a gép? Mármint megvetted a majdnem alap 27 collos iMacet munkára.

 13. expa says:

  Miért lenne gyenge? 32GB ram van benne. 9. generációs i5-ös ami sokkal gyorsabb mint az 4. vagy az 5. generációs i7. Weboldal grafikákhoz és kisebb nyomdai munkákhoz ez bőven elég. Csak maga a macos gyenge a windows-hoz képest…

 14. Jadeye says:

  de hát akkor miért nem teszel fel Windows-t? ott van a Boot Camp már az első inteles Mac óta.

 15. expa says:

  Mert windows tenni mac-re szentségtörés :smiley:
  A macos összességében jobb mint a windows, csak nem értem miért nem javítják a butaságokat. Nem látják, hogy rossz. Egy ott dolgozó szaki sem látja a hibákat?
  Érthetetlen számomra. Windows-nak más hülyeségei vannak…
  Semmi sem tökéletes pedig nem sok kellene hozzá…

 16. De Te külső 3. féltől származó applikációk hibáit sorakoztatod fel. Azzal kapcsolatban mit kéne a macOS-en vagy a gépen változtatni?

 17. Mondjuk i7 meg ssd ha már gyorsabb gépet akarsz és nem fusion drive.

 18. expa says:

  A windowson is külső 3. féltől származó progit használok és ugyan az kiváló. Ott látják mi a jó, itt meg nem? Ezért fura.

 19. Jadeye says:

  ezt változatlanul az adott alkalmazás fejlesztőjével tudod megvitatni, hogy miért nem tudja megcsinálni megfelelően a Mac-re.

 20. expa says:

  Köszi fiúk. Nem bírtam tovább, eladtam a gépet. Egy új csúcskonfigot vettem windows10 alapokon. De azért az iPhone megmarad :smiley:

 21. Na látod, van megoldás :wink:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!