fbpx Skip to content

Magyarországon hivatalos Apple Store nem létezik, csak Autohrized Resellerek, azaz hivatalos viszont eladók, mint például az iStyle és az iCentre. Ezeknek a boltoknak nagyon sok Apple által támasztott kritériumnak kell megfelelniük, azonban a munkaruházatunk egyedi, a saját cégükre jellemző és nem az Apple által előírt.

Azokban az országokban, ahol van hivatalos Apple Store ott a dolgozók világszerte egységes ruházatban dolgoznak, ez általában egy pici Apple logóval ellátott póló és egy nyakba akasztós kártya a dolgozó nevével és feladatkörével. Ez a kártya 2001-től egélszen 2014-ig, Angela Ahrendts érkezéséig használatban is volt.

A napokban azonban az Apple visszahozta a használatba ezt a kártyát és mostantól minden munkavállalójuk egy egyedi memojit kell, hogy tegyen erre a kártyára. Ez egyrészt egy jópofa dolog, másrészt a maszkban dolgozás kicsit személytelenné teszi az eladó-ügyfél kapcsolatot, így ez egy kicsit személyesebbé tudja tenni a dolgot, harmadrészt népszerűsíti az iOS ezen funkcióját. Hazánkban nem fogunk ezzel a kártyával találkozni, azonban aki szeretne egy digitális változatot csinálni belőle magának az az alábbi módon teheti meg a 9to5Mac-nek köszönhetően.

  1. Töltsd le ezt a Siri parancsot és add hozzá a galériádhoz.
  2. Nyisd meg a Jegyzetek alkalmazást és egy új jegyzetbe helyezd el a kedvenc memoji matricádat.
  3. Nyomj rá hosszan a matricára és válaszd a megosztás opciót, majd tekerj le addig míg az Apple Store Memoji Badge opciót meg nem tudod nyomni.
  4. A felugró ablakba írd a nevedet, majd válassz színt, amivel ez megjelenjen
  5. Hagyd lefutni a parancsot és a végén ments el a képet.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. De hogy tudom a saját memoji matricát kivalasztani és beszurni a jegyzetbe? Nekem ezek a matricák csak imassage alatt jelennek meg. Kepernyokepet kell beszurni?

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem képernyőképet kell beszúrni, hanem a kimásolt Memojit. elgörgettél az Emoji billentyűzet teljesen bal oldalára?

  3. Köszi megvan

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for szorian Avatar for Jadeye