fbpx Skip to content

A tavaly megjelent Apple Watch Series 5 talán legfőbb újdonsága a folyamatosan aktív retina kijelző. Ezt követően az Apple további újdonságokkal készül a Series 6-tal.

Az új modellről jóformán semmi biztos nem szivárgott ki eddig, viszont a pletykák szerint az Apple Watch Series 6-tal az Apple még inkább előtérbe helyezi az egészségügybeli törekvéseit.

Design

A 6. generációs Apple Watch valószínűleg hasonlóan fog kinézni, mint az elődje, az Apple Watch Series 5. A jelentések azt mutatják, hogy formatervezésében nem lesz jelentős változás, az új óra ugyanazt az általános alapegységet követi majd, mint a Series 4 és Series 5 is.

Ennek ellenére nem kizárt, hogy az Apple új színeket és anyagokat kínál majd az Apple Watch Series 6-hoz. A Series 5 tavalyi megjelenésével az Apple egy teljesen új, titán tokozású órát mutatott be.

A watchOS 7-ben az egyik jelentős változás, hogy kivették a Force Touch funkciót. A Force Touch lehetővé tette az Apple Watch felhasználók számára, hogy egy erősebb lenyomással további opciókat érhessenek el. Többek között a számlapok megváltoztatása vagy értesítések törlése is lehetséges volt ezzel a funkcióval.

A Force Touch technikailag egy olyan hardver szolgáltatás, amely a legelső Apple Watch-tól kezdve minden modellben elérhető volt, de a watchOS 7 esetén az Apple teljesen eltávolítja a funkciót, még akkor is, ha az Apple Watch hardvere egyébként támogatja. Így az Apple arra kényszeríti a fejlesztőket, hogy hajtsák végre a szükséges változtatásokat az Apple Watch Series 6 kiadása előtt, hogy az alkalmazásuk az új órákkal is működjön majd. Az sem kizárt, hogy az Apple vékonyabbá teheti az Apple Watch Series 6-ot, esetleg nagyobb akkumulátort vagy más érzékelőt építhet be az órába.

Az Apple Watch Series 6 egészségügyi tulajdonságai

A 9to5Mac szerint idén Az Apple Watch frissítésének egyik csúcspontja a vér oxigénszintjének mérése lesz.

De hogyan is működne ez? A vér oxigénszintje 95% és 100% között egészséges, de 80% alatt a szív és az agy károsodásához vezethet. A légzés vagy a szívmegállás kockázata gyakori az alacsony véroxigén telítettség következtében. Ez a szolgáltatás a meglévő pulzusszám-értesítekhez hasonlóan működne, azaz ha az Apple Watch egy bizonyos küszöbérték alatti véroxigén szintet észlel, értesítést küld a felhasználó számára.

Apple Watch Series 4 EKG

A vér oxigénszintjének kimutatására építve az Apple továbbfejlesztett elektrokardiogram (EKG) képességeket elhozhat majd az Apple Watch Series 6-tal. Jelenleg még nem egyértelmű, hogy ezek az új egészségügyi funkciók az Apple Watch Series 6-ra korlátozódnak-e, vagy a watchOS 7 esetleg ezeket is behozza-e az Apple Watch Series 4-be és 5-be.

Alváskövetés

A sokak által várt alváskövetés funkciót végre elhozza nekünk a watchOS 7 idén megjelenő kiadása. Az új Sleep alkalmazás lehetővé teszi az alvás elemzését és olyan, további funkciókat, mint például a „lazításunk” (Wind Down) és az alvási célunk (Sleep Goal) beállítását is.

 

Az Apple Watch alváskövetése nem korlátozódik az új Apple Watch Series 6-ra, bár a fejlettebb alváskövetési funkciók várhatóan kizárólag csak az idei Apple Watch készülékekre érkezhetnek. Már nem kell olyan sokat várnunk, és hamarosan lehull a lepel az új Apple Watch Series 6-ról.

Te milyen új érzékelőknek örülnél az Apple Watch esetén?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. vmi gagyi kínai klónban láttam (test/láz)hőmérőt, az sztem nem lenne nehéz… persze first world problem…

  2. elég kacifántos kezdés:

    " A tavaly megjelent Apple Watch Series 5 talán legfőbb újdonsága, a folyamatosan aktív retina kijelzőt követően az Apple további újdonságokkal készül a Series 6-tal."

  3. Avatar for expa expa says:

    Hőmérséklet érzékelő kellene még bele és legalább 1 hetes üzemidő.
    Ebben az esetben már én is elgondolkodnék a váltáson.

  4. Avatar for atirag atirag says:

    Legyen legalább 3-4 nap üzemidő és akkor vehetek végre egyet!

  5. Avatar for gunar gunar says:

    Ha lehetne bármely QI töltővel tölteni, akkor az üzemidő nem lenne ennyire sarkalatos szvsz.

  6. Nekem a zafír üveg lenne a legfontosabb. Lehet benne testzsír % méréstől kezdve világvége countown-ig, ha az nincs, nem kell.

  7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a nem alumínium tokozásúakon zafírüveg bevonatú kijelző lesz. az elmúlt évek alapján a sport modellek esetén maradni fog az Ion-X üveg.

  8. Avatar for atirag atirag says:

    Miért gondolod ezt? Akkor is le kell venni ,hogy tudjam tölteni.

  9. Avatar for gunar gunar says:

    Ja ahhoz igen. De minek órában aludni? Az alvásfigyelés biztosan jobb mint a telóval, de aki nem egyedül alszik ott bezavar szvsz (csak tippelek mert nem használom a funkciót) a másik személy, a kicsi gyerekről nem is beszélve akik jó esetben nem másznak át éjjel 1xsem a szüleikhez bármiért :grinning:
    Na meg fürdéshez is leveszem addig is lehet tölteni, stb.

  10. Avatar for atirag atirag says:

    Én csak a fürdéshez vettem le mikor volt. De ahhoz sem mindig akartam. Ebben a formában nekem csak gond a használat. Az alvás figyelés engem nagyon érdekel. Talán majd a watch 11 jó lesz:)

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for Swordhun Avatar for atirag Avatar for expa Avatar for Jadeye Avatar for gunar