fbpx Skip to content

Amennyiben hihetünk a pletykáknak, vagyis inkább a szivárogtatásoknak – és hát sok-sok éve abszolút hihetünk nekik –, akkor bizony némileg új kijelző méretekkel fognak érkezni ősszel az új iPhone 12 modellek.

A legkisebb 5,4 hüvelykes mérettel kisebb lesz, mint a most elérhető legkisebb iPhone, az új SE, hiszen a faltól-falig tartó kijelző kevesebbet foglal, mint a Home gomb és társai. A középső méret marad 6,1″-es, azonban a Max méret 6,7″-re hízik.

A szemfülesek észrevehették, hogy bizony az iPhone X-zel bevezetett 5,8 hüvelykes méret ezzel meg is szűnik, ami jó kérdés, hogy jó dolog-e? Akinek volt már a kezében iPhone 11 és 11 Pro, azt láthatta, hogy az 5,8 és 6,1 hüvelykes méret közt bizony alig van méretbeli különbség, ott inkább az OLED/LCD, 2/3 kamera és az ár határozta meg, hogy kinek melyik a tökéletes választás.

A MacRumorson készítettek egy segédletet, éppen azért, hogy mindenki kipróbálhassa, hogy az új “legkisebb” 5,4 hüvelykes iPhone mennyire lesz jobb méretű, mint nagyobb elődje. Elkészítették a jelenleg kapható, Home gomb nélküli iPhone-okra egy jobb kezes és egy balkezes képes segédletet is, így mindenki könnyen ki tudja próbálni a készülékéhez passzoló képek letöltésével, hogy mennyire könnyen érné át a hüvelykujjával az új méretet és érdemes lesz-e arra váltania.

iPhone X, XS, 11 Pro: jobb kezes, bal kezes
iPhone XR, 11: jobb kezes, bal kezes
iPhone XS Max, 11 Pro Max: jobb kezes, bal kezes

Számodra mi az ideális kijelzőméret?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!