fbpx Skip to content

A napokban kihirdették a 13. iPhone Photography Awards nyerteseit. A versenyen bárki indulhatott a néhány dolláros nevezési díj befizetése után, utómunkázhatta is az alkotását, csak annyi kikötés volt, hogy az eredeti fénykép egy iPhone-nal vagy iPaddel készüljön és az utómunka csak mobilos alkalmazásokkal lehetett. Az idei díjazott képek közt egy iPhone 4-gyel készített is helyet kapott, mindenki nagy meglepetésére.

Kihirdették a 13. iPhone Photography Award díjazottjait

Mondom az évet, ha valakinek nem lenne meg, hogy mikor mutatták be az iPhone 4-et: 2010, azaz 10 éve. Hagyok időt ezt átgondolni, én például abban az évben érettségiztem.

A díjak kiosztásával egy időben a jelentkezés is megnyílt a 2021-es iPhone Photography Awards-ra, így aki kedvet kapott, már most nevezhet rá, egészen 2021. március 31-ig. A nyeremények között iPad Air és Apple Watch Series 3 (nem tudjuk miért ez) is szerepel, de 1-1 gramm arany és platina is, ha valakit épp ez motiválna.

Idén több mint 140 országból érkeztek be pályaművek a 18 verseny kategóriába, amelyek közt építészet, utazás, emberek, állatok, természet, gyerekek, portrék, panorámák és még sok más is helyet kapott. A fődíjat, a Grand Prize-t, Dimpy Bhalotia (Egyesült Királyság) Flying Boys névre keresztelt képe nyerte, amit egy iPhone X-zel készített a Gangesz folyónál.

Az év fotósa kategóriában a nagydíjon kívül még három embert és alkotásukat díjazták. Az első helyezett Artyom Baryshau (Fehéroszország, iPhone 6) No Walls című képe lett, ahol az éppen festés alatt álló fal fék sávjai szinte beleolvadnak az ég kékjébe. A második helyezett Geli Zhao (Kína, iPhone XS Max) Untitled nevet kapó, vagy lehet inkább nem kapó fényképe lett, amelyen a szél elég látványosan meglibbenti az éppen száradó lepedőket. A dobogó legalsó fokára pedig Saif Hussain (Irak, iPhone X) Sheikh Of Youth-ra hallgató képe fért fel, ami egy egy kellően művészien bemozdult portré egy öreg úrról.

A négy nagy nyertesen túl mind a 18 kategóriában három alkotást díjaztak, amelyeknek a teljes listáját itt találhatjátok, ahol mindegyik képről olvashattok egy rövid kis történetet, megtudhatjátok, hol és milyen készülékkel készült, bár sajnos az utómunkázásokhoz használt alkalmazások nincsenek feltüntetve.

Az ominózus, hírértékű, iPhone 4-gyel készült lépet pedig Omar Lucas (Peru, iPhone 4) lőtte, aki ezért a képért az emberek kategória első helyét be is zsebelte, ami jól mutatja, hogy nem kell mindig a legújabb, legjobb eszköz, hogy valami maradandót és különlegeset alkossunk. A történethez azért az hozzátartozik, hogy Omar fotósként dolgozik és hosszútávú projekteket készít hazájában.

Neked melyik fénykép a kedvenced?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for pAnk pAnk says:

    Ma már mindent díjaznak úgy látszik. Ezek most nagyon semmi képek lettek…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for pAnk