fbpx Skip to content

Az iOS 11 egyik újdonsága volt a teljesen megújult App Store, amiben helyet kapott a Ma fül, ahol az Apple rendszeresen összegyűjt néhány hasznos alkalmazást egy történetbe.

Miután elképzelhető, hogy nem nézed minden héten az App Store Ma fülét, úgy döntöttünk, hogy az érdekesebbeket átemeljük ide is. Mai sztorink a “Élesítsd és csillapítsd az elméd”.

Az izmok megdolgoztatása, majd pihentetése minden edzésterv alapja. Mindkettőre szükség van – az izmok erősítése közben szüneteket kell tartanod, hogy azok regenerálódni tudjanak, azután pedig hosszabb ideig pihentetned kell őket, ami része az izomépítés folyamatának. Miért lenne más a helyzet az agy esetén?

A GEIST (Memorado): Brain & Mind alkalmazás holisztikus szemléletmódot követve fejleszti az elméd: nemcsak konditeremként, de masszázsszalonként is szolgál az agytekervényeid számára. Ez szokatlan megközelítésnek tűnhet, de valójában teljesen logikus.

A Geist app három fő területre koncentrál: alvás, játék és meditáció. A játékok közt 24 koncentrációs, memória- és logikai játékot találsz, egyenként több száz szinttel, melyek mind élesítik az elmédet.

Légy gyors és összpontosíts: párosítsd össze minél gyorsabban a madzsongkockákat, vagy emlékezz vissza a megfordított kockák színeire.

A fárasztó agytorna után pedig jöhet a meditáció.

A meditációs szakasz ellensúlyozza a gyors, pörgős feladványokat, amelyek megdolgoztatják az elmédet. Az alkalmazás egy sor irányított meditációt tartalmaz a kezdők számára, míg a haladók, akiknek már nincs szükségük szóbeli útmutatásra, különféle atmoszferikus hangtájak segítségével csillapíthatják le elméjüket.

Az app arról is gondoskodik, hogy a legtöbbet hozd ki az alvásból – elméd így regenerálódhat a mindennapi kemény munka után. A rövid podcastokból megtudhatod, miért olyan fontosak a jó alvási szokások, a megnyugtató hangoknak hála pedig könnyebben álomba szenderülhetsz.

[appstore id=”897062509″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Élesítsd az elmédet, Olivér!

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for OMEGAfan

Népszerű hozzászólások

  1. Élesítsd az elmédet, Olivér!

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for OMEGAfan