fbpx Skip to content

Az Apple termékek előnyeinek felsorolásánál gyakran felmerül az ökoszisztéma, vagyis hogy igazán akkor tudod kihasználni őket, ha többel is rendelkezel.

Shane Whatley a YouTube csatornáján egy érdekes videóval demonstrálta, hogy mit tudsz elérni, ha rendelkezel egy HomePoddal, egy iPhone-nal és egy Apple TV-vel.

A HomePod ugyanis Siri segítségével képes irányítani az Apple TV-d direkt módon vagy az iPhone-odon keresztül parancsok futtatásával.

Sajnos eléggé korlátozott még jelenleg az élmény, ugyanis nem lehet HomePodról adott filmet vagy epizódot indítani az Apple TV-n és a feliratokat se lehet bekapcsolni, pedig utóbbi elérhető, ha iPhone-ról kéred meg Sirit. De ez nem jelenti azt, hogy azért ne lennének izgalmas funkciók.

Maga a lejátszás például jól irányítható. Természetesen elérhető a lejátszás/szüneteltetés, de tekerni is lehet a lejátszott videóban, így megkérheted a HomePodod, hogy tekerjen vissza 15 másodpercet vagy ugorjon előre 3 percet az Apple TV.

Az igazán varázslatos dolgok eléréséhez az iPhone-on lévő Parancsok alkalmazás is szükséges, ahol már komplex automatizálást is össze lehet hozni. Erre példaként Whatley felhozta a HomeCam alkalmazás elindítását és az iPhone-on az Apple TV távirányító megnyitását.

Valamint ha az Apple TV-n és a hozzá csatlakoztatott TV-n is engedélyezve van a HDMI-CEC, akkor az Apple TV és a TV kikapcsolása is működik HomePodon keresztül.

Azért, hogy minden zökkenőmentesen menjen, Whatley azt javasolja, hogy az összes eszközön ugyanazzal az Apple ID-val legyél bejelentkezve és legyenek ugyanazon a hálózaton és hogy ha több Apple TV-d is lenne, akkor Sirinek azt is mondd meg, hogy melyiket szeretnéd irányítani.

Ilyen kombinációval simán le lehet nyűgözni a barátokat, ha átugranak megnézni az okosotthoni megoldásaidat.

A videóban szereplő parancsokat innen tudod letölteni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok