fbpx Skip to content

Holnap, július 10-én érkezik Apple TV+-ra Tom Hanks legújabb filmje, a Greyhound.

A film a második világháborúban játszódik és Hanks George Krause-t játssza, aki haditengerész volt az Atlanti csata idején a Greyhound angol hajón. Hanks már 15 éve próbálta összehozni ezt a projektet, most azonban mégsem felhőtlen az öröme.

Kezdésképp nézzük meg az Apple YouTube csatornáján, hogy Tom Hanks hogyan mutatja be az Atlanti csatát:

A videó felvezet néhány nehézséget, amikkel meg kellett küzdenie a legénységnek és hogy milyen technikai korlátjaik voltak. Mindezt Tom Hanks lelkesen meséli, azonban annak mégsem örül, hogy Apple TV+-ra kerül a filmje. Vajon miért?

Nos, eredetileg a Greyhound mozikba került volna, de a koronavírus miatt ez elmaradt és az Apple 70 millió dollárért megvásárolta hozzá a jogokat és most kizárólag Apple TV+-on keresztül érhető el a film.

Hanks:

Összetöri a szívem ez és ezzel nem akarom feldühíteni az Apple-t, de van különbség a kép- és hangminőségben.

Később aztán valószínűleg rászóltak, hogy ilyesmit ne mondjon a film online premiere előtt, ezért finomított egy kicsit következő nyilatkozatában a Today Show-ban:

Nos, igazából nagyon izgatott vagyok, hogy az Apple TV+ lehetővé teszi mindenki számára a megtekintést. Nem csak hogy világszerte, már ha van Apple televíziód, de egy nappal a születésnapom után, ezért hálás vagyok. Ez egy nagyszerű ajándék számunkra az Apple-től. A COVID-19 szörnyűséget tett velünk: bezártak a filmszínházak, nincs mozizási élményre lehetőségünk. Senki nincs, aki ne szeretne egy jó filmet 800 másik emberrel együtt élvezni és úgy kisétálni a vetítőteremből, hogy valamit közösen éltek át. Ezt leszámítva azonban az Apple TV+ megmentett minket. Volt egy nagyszerű filmünk, de a járványhelyzet miatt senki se láthatta volna. Most viszont látható lesz és nem kell egy raktárban pihennie. Ez a 88 percnyi történet egy olyan, ami mindannyiunkhoz szólhat, akik nehéz dolgokon mentek át. Ezt még nem tudtuk a film készültekor, akkor csak az volt a célunk, hogy egy friss szemszögből mutassuk be, hogy milyen nehéz volt az Észak Atlanti-óceánon életben maradni 1942-ben.

A forgatókönyvet maga Tom Hanks írta, így érthető, hogy megviseli, hogy filmje nem kerül mozikba, de talán lesznek elegen, akik az Apple TV+-on keresztül is élvezik majd az alkotását.

Te tervezed megnézni holnap a Greyhoundot?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.