Spot: robot “kutya” a Boston Dynamics-tól

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A sok Apple hír mellett nézzünk meg pár videót egy igazán izgalmas robotról, Spotról.

Spotot a Boston Dynamics fejlesztette és június óta meg is vásárolható 75 ezer dollárért (~23,6 millió forint), de ha épp nincs ennyi felesleges pénzed 😂, nézd meg, hogy hogyan fest mozgásban.

Ahhoz, hogy megértsük, pontosan mire van szükség egy ilyen okos, környezetét is figyelembe vevő robot készítéséhez, a Boston Dynamics alapítója, Marc Raibert 2017-es TED előadása tökéletes kiindulópont:

A videóban látszik, hogy simán át tud ugrani akadályokon, 25 centis hóban is elboldogul és akár csomagot is tud kézbesíteni.

A TED előadás óta sokat fejlődött Spot és mostantól bárki megveheti, így jutott hozzá az Unbox Therapy YouTube csatornánál Lew:

Ebből a videóból határozottan az a legerősebb rész, amikor lépcsőn sétál fel és le Spot, könnyen el is lehet felejteni, hogy valójában egy robotot nézünk.

Ha anno nézted a Discovery Channel csatornán az „Állítólag…” című sorozatot (MythBusters, avagy mítoszirtók), akkor bizonyára ismered Adam Savage-et is, aki idén januárban tette fel YouTube csatornájára Spot-ról szóló videóját:

Azóta a csatornájára több videót is tett fel Spottal, így ha érdekel, mindenképp nézd meg alaposan.

Természetesen jelenleg még egy luxusautó árába kerül Spot, így a legtöbb ember nem szerezheti meg magának, ennek ellenére a Boston Dynamics egy kis reklámfilmet is forgatott hozzá:

Ha milliárdos lennék, lehet be is ruháznék rá. És te?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Tavaly dolgoztam még az ANYbotics-nál, ők is egy robotkutyát fejlesztettek ki, különböző munkákra, ANYmal C a legújabb modell neve.

  2. Lehet csak én vagyok egyszerű ember. De nekem hátvakarásra kéne egy robot :smiley: Ezt is azért venném meg.

  3. Put2 says:

    Kár, hogy ilyen qurva drága… :frowning: Azt lehet tudni, hogy meddig bírja a kutyus szuflával?? Ha csak 20-30 perces üzemideje van, akkor nem sok helyen lehet bevetni komoly munkára… Amúgy elszórakoznék vele egy ideig. :slight_smile:

  4. Put2 says:

    Az a 90 perc nem is olyan rossz! Igaz, itt nem reptetni kell a súlyt, mint egy dron-nak. Így emiatt lehet nehezebb is az akku pakk! :slightly_smiling_face:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!