fbpx Skip to content

A világ mára már talán legnépszerűbb fülhallgató családja, az AirPods se maradhatott ki az újdonságokat kapó eszközök sorából a WWDC alkalmával. Új hardvert nem kaptunk, szoftveres téren azonban komoly előrelépést tett a kis fülhallgató.

Elég sok frissítést kapott az AirPods termékcsalád és mindezt úgy, hogy a hardver nem változott semmit se, így az új funkciókért még csak új készüléket se kell vennünk, azonban nem minden újítást tud majd mindegyik AirPods generáció.

Automatikus váltás készülékek között

Az eszközök közti váltás már most is egészen könnyedén működik az AirPods használata közben, azonban nem úgy, ahogy azt a most bemutatott változás majd lehetővé fogja tenni. Eddig egyszerre csak egy eszközhöz tudott a fülhallgató kapcsolódni, ha másikkal akartuk használni, akkor manuálisan át kellett kapcsolnunk. A frissítés után már azonban az iCloud fiókunk is szerepet kap a játékban, mert ez fogja figyelni, hogy melyik eszközünkön szól valami, ami számunkra fontos és a fülesen hallgatnánk.

Vagyis ha mondjuk iPhone-ról szól a zene, de elindítunk egy videót a Mac-en, akkor az AirPods átkapcsol oda és már a videó hangjait hallhatjuk a fülünkben, de ha jön például egy FaceTime hívás, amit az iPaden veszünk fel, akkor egyszerűen átugrik a hang az iPadre. Elméletben ez nagyon jól hangzik, reméljük gyakorlatban nem lesznek majd kínos csúszások, véletlen lekapcsolódások. Ezt az újítást a második generációs AirPods és az új AirPods Pro mellett a Powerbeats, Powerbeats Pro, és Beats Solo Pro termékek is megkapják.

Térbeli hangzás

A térbeli hangzás azonban már csak az AirPods Pro kiváltsága lesz, de nézzük is, mit tud ez. Eddig nem volt olyan fülhallgató, ami igazán jól tudta kezelni az 5.1, 7.1 vagy akár Dolby Atmos hangrendszerek mozis hanghatásait a fülünkben, térben. Sőt, azt se tudta egy füles se, hogy ha nem szemből nézzük a filmet akkor valamennyire más hangélményt adjon, hiszen a történések nem szemben történnek, a hangok mégis olyanok, mintha előttünk törne össze egy üveg például.

Az új firmware-rel az AirPods Pro képes lesz lekövetni, hogy a kijelzőhöz képes hol ülünk, de még azt is, hogy merre fordítjuk közben a fejünk, így lényegében mindig változni tud a hangzás attól függően, hogy a fülhallgató és a kijelző hogyan helyezkedik el egymáshoz képest. Ez sajnos kizárólag az AirPods Pro-val fog működni, de támogatni fogja az 5.1-et, a 7.1-et, és a Dolby Atmos-t is!

Akkumulátor értesítések

Új fajta beúszó értesítéseket fogunk kapni az új operációs rendszereken az AirPods töltöttségi állapotáról, így végre biztos nem fogjuk elfelejteni időben feltölteni.

Fejhallgató alkalmazkodása

A kisegítő lehetőségek újabb opcióval bővült, ami az AirPods-ok hangzását hivatott módosítani. Az Apple számára mindig is fontos volt, hogy amiben csak tudja, segítse azokat a felhasználókat, akik valamiféle fogyatékkal élnek, mint például a halláskárosultakat. Éppen ezért az új szoftvereknek köszönhetően az egyedi hallásunkhoz igazíthatjuk az AirPods-unk hangzását, hogy mind a zene, mind a hívások a lehető legkristálytisztábban szóljanak.

Apple TV – két pár fülhallgató

Eddig sajnos csak egy pár AirPods-zal tudtuk a filmeinket Apple TV-ről hallgatni, ami alapból sokaknak elég, hiszen későn, egyedül néznek filmet, hogy a családtagjaikat ne zavarják az alvásban. Azonban, van, hogy többen néznénk filmet, de rendesen hangszóróval nem tehetjük meg, így eddig csak fél füllel tudtuk élvezni a filmet/sorozatot, azonban a tvOS 14-gyel és a frissített firmware-ű AirPods-nak hála már két pár fülhallgatót is képes lesz kezelni az eszköz. Alapnak gondolhattuk ezt a funkciót, de eddig nem volt az.

Te melyik funkciót várod a legjobban? Mit hiányolsz még?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok