fbpx Skip to content

Múlt héten megjelent a macOS Catalina 10.15.5-ös frissítése, mely hozott néhány érdekes újítást, többek közt egy kalibrálási lehetőséget az Apple legújabb kijelzőjéhez.

Ezzel az új lehetőséggel finomhangolható a Pro Display XDR kijelzőjének kalibrálása, ami jelen esetben a fehérpont és a fényerő testreszabását jelenti.

A frissítés telepítése után egy beúszó értesítés tájékoztatja a Pro Display XDR tulajdonosokat az újdonságról:

Ez frissíti a kijelzőn futó szoftvert és ezután máris elérhetőek lesznek a Rendszerbeállításokban a finomhangolási lehetőségek.

Az Apple támogatási oldalán így ír a funkcióról:

A Mac gépén igény szerint finomhangolhatja az Apple Pro Display XDR aktuális kalibrálását. Ehhez módosítsa a fehérpontot és a világosságot oly módon, hogy azok precízebben illeszkedjenek az Ön számára megfelelő belső kijelzőkalibrálási célhoz.

A Pro Display XDR finomhangolásához válassza az Apple menü  > Rendszerbeállítások menüpontot, kattintson a Kijelzők, majd az Előbeállítások lehetőségre, végül kattintson a Kalibrálás finomhangolása lehetőségre.

Ha ellátogatsz erre a panelra, akkor ezeket tudod módosítani:

  • Fehérpont – (x): Az x színkoordináta a CIE 1931 xyY színtérben leírtak szerint egy fehér kép mérésekor.
  • Fehérpont – (y): Az y színkoordináta a CIE 1931 xyY színtérben leírtak szerint egy fehér kép mérésekor.
  • Világosság – (cd/m²): Az Y érték (világosság) a CIE 1931 xyY színtérben leírtak szerint egy fehér kép mérésekor.
  • Leírás: Megadhat egy leírást (opcionális).
  • Aktuális finomhangolás
    • Dátum és idő: Megjeleníti az aktuális finomhangolás alkalmazásának dátumát és időpontját.
    • Leírás: Megjeleníti a kijelzőre alkalmazott aktuális finomhangolás leírását. Ha a kijelző nem lett finomhangolva, a mezőben az Egyik sem lehetőség látható.
  • Alapértelmezés visszaállítása: Eltávolítja a meglévő finomhangolást, és visszaállítja a kijelzőt az aktuális kalibrált állapotra.

Ez hasznos lesz olyan profiknak, akiknek nem csak az fontos, hogy a Pro Display XDR színhelyes legyen, hanem az is, hogy az általa adott kép passzoljon a többi munkaállomás által használt kijelzőkéhez.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok