fbpx Skip to content

Az iOS 11 egyik újdonsága volt a teljesen megújult App Store, amiben helyet kapott a Ma fül, ahol az Apple rendszeresen összegyűjt néhány hasznos alkalmazást egy történetbe.

Miután elképzelhető, hogy nem nézed minden héten az App Store Ma fülét, úgy döntöttünk, hogy az érdekesebbeket átemeljük ide is. Mai sztorink a Cinemagraph Pro alkalmazást mutatja be.

Már éppen továbblapoznád a képet, de a szemed sarkából észreveszel valamit. Megállsz egy pillanatra – érzed, hogy valami nem stimmel. Ez csak egy egyszerű fénykép… De mintha mozogna rajta valami!

Sajnos csalódást kell okoznunk: nem a mágia világába csöppentél bele, csupán létrehoztad első cinemagráfodat (egy statikus kép és egy videóból létrehozott, mozgó képrészlet elegyét) a Cinemagraph Pro használatával.

Ezeket a hatásos vizuális elemeket sokkal könnyebb megalkotni, mint azt lenyűgöző megjelenésük alapján gondolnád – a legnehezebb feladat az lesz, amikor el kell döntened, mit is szeretnél megörökíteni.

A cinemagráfok akkor a legütősebbek, ha a mozgó képrészlet lebilincselő, mégis alig szúr szemet. Így hát nem mindegy, milyen videót használsz.

Gyakran megéri előre megtervezni a felvételeket, és a mozgást inkább csak figyelemfelkeltésre célszerű használni ahelyett, hogy azt állítanád a középpontba. Érdemes továbbá stabilizálnod iPhone-odat vagy iPadedet mielőtt felvételt készítenél: támaszd neki valaminek, vagy használj fotóállványt.

Miután elkészült a cinemagráf alapjául szolgáló felvétel, a videóklipet meg tudod vágni, illetve kiválaszthatod a használni kívánt statikus képkockát. A varázslat ezután következik.

Az ecset eszközzel készíts egy maszkot az állóképen a mozgó képrészlet számára. A tökéletes eredmény érdekében a maszk méretét, a keménységét és opacitását is beállíthatod. A képszerkesztés azonban még itt sem ér véget.

Módosíthatod a szín-, a fény- és a tónusbeállításokat is – így a látszólag egyszerű videókból elképesztő cinemagráfokat varázsolhatsz. Ha más nem is, az Instagramon záporozó lájkok téged is meggyőznek majd.

[appstore id=”642139481″]

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.