fbpx Skip to content

Egy friss jóslat szerint az Apple még inkább a fitnesz kiegészítők felé közelítené vezeték nélküli fülhallgatóit az AirPods következő generációjával.

A DigiTimes információi alapján ugyanis a következő generációs modell intelligens fényérzékelővel bővülne, mely egészségügyi és fitnesz funkciókat látna el.

Nem kell varázslatra gondolni az „intelligens fényérzékelő” hallatán, mindössze a környezeti fényérzékelőt értjük alatta, amely már az első iPhone óta felel azért, hogy kijelzőnk fényereje alkalmazkodni tudjon a környezethez, azonban újabban az Apple az intelligens fényérzékelő megnevezést használja rá.

Most, hogy ezt tisztáztuk, nézzük is a DigiTimes által közölt jelentés releváns részét:

Az Apple az elkövetkező 1-2 évben a következő generációs AirPods modellekbe intelligens fényérzékelőt (Ambient Light Sensor, ALS) tesz majd és a valószínűleg a tajvani ASE Technology lesz felelős az alkatrész szállításáért, mert iparági források szerint több csomagológépet vásároltak.

Ebből még nem derül ki, hogy az intelligens fényérzékelő milyen szerepeket láthatna el, de egy másik DigiTimes jelentésben már kitérnek arra, hogy főként egészségügyi és fitnesz funkciókra kell számítani.

Az AirPods-ban lévő chip a fényérzékelő adataival képes lehetne a fej mozgását és pulzust ellenőrizni vagy lépést számlálni.

Fényérzékeléssel valóban lehetséges a pulzus figyelése, a kórházakban szoktak is ujjra csíptethető mérőket használni, de egyelőre még nem világos, hogy miért lenne jobb egy AirPods a feladatra, mint mondjuk egy Apple Watch.

A DigiTimes gyakran szerez megbízható forrásból információkat, de utána nem a megfelelő következtetésekre jutnak, így némileg érdemes fenntartással kezelni előrejelzéseiket.

Az teljesen elképzelhető, hogy fényérzékelővel bővül az Apple valamelyik fülese, de az is lehet, hogy egy ilyen fejlesztés a Beats márkanév alatt jelenne meg, hisz ott sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a sportolókra.

Nem ez az első alkalom, hogy a DigiTimes azt állítja, hogy egészségügyi funkciókkal fog bővülni az AirPods, a tavalyi év első felében is ezt mondták, majd utána kijött az AirPods 2 és később az AirPods Pro is, de semmi ilyesmire utaló nem volt bennük.

Szerinted lenne szükség arra, hogy a fülesed is figyelje, mi van a szíveddel?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. ami a szíveden, az a s̶z̶á̶d̶o̶n̶ füleden

  2. Avatar for bizsda bizsda says:

    Arra is jó lesz, hogy megmutassa/kijelezze, hogy gyúlt-e fény a fejünkbe.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for bizsda

Népszerű hozzászólások

  1. ami a szíveden, az a s̶z̶á̶d̶o̶n̶ füleden

  2. Avatar for bizsda bizsda says:

    Arra is jó lesz, hogy megmutassa/kijelezze, hogy gyúlt-e fény a fejünkbe.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for bizsda