fbpx Skip to content

Általában az Apple-lel kapcsolatos hírekkel foglalkozunk, de ha soha nem nézünk a kerítésen át, nem tudhatjuk meg, hogy zöldebb-e a szomszéd fűje.

Május elején megjelent a OnePlus legújabb zászlóshajója, a OnePlus 8 Pro, melynek 5 megapixeles színszűrős hátlapi kamerája képes a röntgenhez hasonlóan átlátni bizonyos ruhákon és vékonyabb műanyagokon. Úgy tűnik azonban, hogy ettől az újdonságtól el kell búcsúzniuk a telefon tulajdonosainak egyelőre.

A „röntgen” látás sokak számára csábítónak tűnt, a 9to5Mac-nél Michael Potuck írt is egy véleménycikket arról, hogy szerinte az Apple-nek is kéne tennie egy színszűrős kamerát a következő iPhone-ba.

Ahogy látható ezen a rövid kis videón, a OnePlus 8 Pro ezzel a színszűrős kamerával még az Apple TV belsejébe is belelátott.

Sokakat azonban kiakasztott a privát szférájuk féltése miatt a funkció, hiszen ha ruhán is át lehet vele látni, akkor akár intim dolgokat is felfedhet a kamera.

A valóság persze közel se ilyen veszélyes, ahogy azt az Unbox Therapy YouTube csatornánál Lew össze is foglalta egy videóban:

Szóval összességében csak fekete ruhákon látott át és csak akkor, ha feszült a ruha, de a pánik már kialakult és nem lehetett mit tenni, ezért a OnePlus úgy döntött, hogy egy szoftverfrissítéssel visszavonják a funkciót.

Ma a OnePlus úgy döntött, hogy ideiglenesen letiltja a színszűrős kamera funkcionalitását egy, a következő héten érkező szoftverfrissítéssel.

Mindezt azért, hogy a lehetséges extrém körülmények közt is kizárják a felhasználók magánszféráját érintő hatásokat és hogy mindenki aggodalmait eltöröljék.

Egyelőre ideiglenes deaktiválásról van szó, így lehet reménykedni abban, hogy ezen változtat idővel a OnePlus.

Szerinted van helye egy ilyen kamerának egy okostelefonban?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Nevetséges “kínai” tucat telefonok egyike. Ilyen gagyi marhaságokat kell kitalálniuk, hogy el tudják adni.
    Ingyen, vagy nagyon olcsón elfogadnám, hogy jól eladjam.:slight_smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for weber770531