fbpx Skip to content

JerryRigEverything a YouTube csatornáján megosztott egy érdekes videót egy beázott Apple Watch javításáról.

A videóban szereplő Apple Watch három szempontból is különleges: egyrészt korábban 24 karátos arany bevonatot kapott, másrészt Zack a feleségén kívül Casey Neistatnek és   Dan Markhamnak (What’s Inside) készített ilyet, harmadrészt pedig Dan órája 9 hónapot töltött egy édesvizű tó mélyén.

Dan egy strandolás közben vesztette el az órát, és bár egyszer már megpróbálták megtalálni, végül csak a második keresés járt sikerrel, ami egy másik YouTuber, Scuba Jake érdeme:

Annak ellenére, hogy ilyen sokáig volt víz alatt az óra, csak a kijelzője és akkumulátora károsodott.

Zack így csak az akkumulátort és a szétszedés közben megsérült Force Touch érzékelőt cserélte ki, a kijelzőt pedig meghagyta beázott állapotban, mert annak a cseréje már nem lett volna kifizetődő – ráadásul a kijelző szélén található világos elszíneződés egyfajta érdekes patinát is ad az órának a története mellett. Ahogyan azonban Zack is kiemelte, egy ázott készülék további működése nem garantálható, annak bármikor lejárhat az ideje.

Az Apple Watch Series 2 óta megfelel az ISO 22810:2010-es szabványnak, vagyis akár 50 méter mélységig is vízálló. Ez azonban közel se 9 hónapra érvényes, ezért egészen lenyűgöző, hogy az óra ennyivel megúszta a vízben töltött időt.

Ha eddig nem merted vízbe vinni az órádat, akkor mostantól egy kicsit jobban bízhatsz az Apple szigetelési technikáiban.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok