fbpx Skip to content

A Rain Design termékei tulajdonképpen iPhone, iPad, és Mac asztali állványok, de persze ezek nem csak Apple készülékekhez, hanem bármi más laptophoz, tablethez és mobiltelefonhoz is használhatóak, akár az otthoni, akár a munkahelyi munkavégzés során. Néhány hete hoztam el az XPRO-tól a Rain Design mStand állványt, és bár tudom, hogy erős túlzásnak tűnik, de határozottan megváltozott az életminőségem, mióta használom.

A koronavírus miatt sokan kényszerültek arra, hogy otthonról végezzék a munkájukat, és ez az elején még jó mókának tűnhet, de azért egy irodát berendezni nem olcsó mulatság, és bizony otthon sokkal többet töltjük az időt az íróasztalnál, mint a munkahelyünkön. Több cikkírónkat is meglepett egy-egy Rain Design asztali állvánnyal az XPRO, így most az ő beszámolóikat olvashatjátok.

Mikor március második hetében kiderült, hogy itthonról kell dolgozni, azt gondoltam, hogy szuper dolgom lesz, mert minden van itthon, ami ahhoz kellhet, hogy hatékony tudjak maradni. A monitor, billentyűzet adott volt, mert itthon általában úgy használom a MacBookot, hogy egy dokkolóba állítom bele és csak a Thunderbolt Display képét nézem. Internetezéshez, fotószerkesztéshez nekem elég egy kijelző is.

Az itthoni íróasztalom elég tágas, szépen elfér rajta a laptopon kívül a 27”-es monitor is, illetve a jegyzeteim. Picit változtattam a szokásos felálláson, mert a munkámat nagyon felgyorsítja, ha egyszerre több monitor van a géphez kapcsolva.

Pár itthon eltöltött munkanap után nem igazán éreztem jól magam. Estefelé már eléggé elkezdett fájni a nyakam és a hátam is, ahogy a gép fölé görnyedtem. (Arról nem is beszélve, hogy állandóan elvesztettem a kurzort, miközben a két képernyő között próbáltam váltani.) Így hát elkezdtem szépen könyveket pakolni a laptop alá, ami javított is a komfortérzetemen. Egyre több és több könyv, újság, régi jegyzet került a gép alá, ameddig olyan magasságba nem került a MacBook, ami kényelmesnek bizonyult. 

Be kell valljam, szeretem, ha rend van körülöttem, ha minden az élére van állítva, ha a helyén vannak a dolgok. Mondanom sem kell, nem kifejezetten voltam elégedett a látvánnyal. Zavart, hogy a papírhalmaz a gép alatt fogja a port, meg hát nem igazán tudtam még, meddig tart ez az egész helyzet, ezért változtatni szerettem volna.

Ekkor érkezett meg az XPRO terméke, egy mStand állvány, ami “szerencsére” (na jó, nem annyira szerencse, elhappoltam a többiek elől ezt a típust) pont ideális lett az íróasztalomra, így hát miután hazaértem, egyből kicsomagoltam és nagy örömmel távolítottam el a könyvkupacot az asztalról és raktam is a helyére az mStandet.

Eléggé tetszett, hogy a designja illeszkedik a Thunderbolt Display-emhez, mind színben, mind formavilágban harmonizált. Az állvány hátsó oldalán, hasonlóan a monitoréhoz, van egy kis nyílás, amin szépen át tudtam vezetni a csatlakozókat, jól festett minden! Külön tetszett, hogy az elülső oldalán van egy ujjnyi hely kialakítva ahhoz, hogy ott fogást találjak a MacBook kijelzőjén és gyakorlatilag egy ujjal fel tudjam nyitni a kijelzőt úgy, ahogy azt normál használatnál szoktam. A sarkain kis gumibakokra támaszkodik a gép, így attól sem kell tartani, hogy esetleg összekarcolódna.

Pár nap után azt gondolom, hogy beváltotta a hozzá fűzött reményeket, sőt, talán felül is múlta az elvárásaimat. A munkám során könnyedén meg tudom izzasztani a MacBookot, amitől szépen elkezd melegedni és jó hangosan fújják ki a ventilátorok a forró levegőt a gépházból. Szóval arra lettem figyelmes, hogy kicsivel később kapcsol be az aktív hűtés és hamarabb is hagyja abba a munkát, mint korábban. Én ezt betudom annak, hogy a szellőzőnyílások jobban hozzáférhetőek lettek, és azt hiszem, az se egy utolsó tényező, hogy gyakorlatilag az egész állvány egy alumínium elemből áll, ami azért egész jó hővezető!

Bár nincs túl nagy tapasztalom, milyen a többi gyártó hasonló terméke, de ebbe én nem igazán tudnék belekötni. Tetszetős, praktikus kialakítás és nem utolsó sorban, ha minden igaz, kapható a klasszikus ezüst szín mellett arany illetve asztroszürke árnyalatban is. Megvásárolható az XPRO kínálatából!

Hordozható MacBook állvány

Lassan 10. hete, hogy otthon dolgozom, és ezt nem csak én vettem észre, hanem a macskám is. Félúton már kifordult magából, hogy megint itthon maradt ez a “némber”, és miért nem képes egész napra magamra hagyni aludni. Sajnos a lakás elrendezése nem engedte meg, hogy íróasztalt vásároljak és felvértezzem az albérletet a megfelelő otthoni munkához. Ezért végül a kis asztalkámon találtam meg a helyem, ami minden, csak nem kényelmes.

Az XPRO mBar Pro+ terméke nekem azért tetszett meg, mert hordozható, könnyű, és akár ágyban vagy kanapén fekve is megfelelő szögben tarthatja a gépet. Ölben használva megfelelő magasságba emeli a MacBook-ot, ami miatt aztán kényelmesebbé válik a gépelés. Ezen kívül az asztalon magasabban helyezkedik el gép, tehát meg kell emelnem a kezemet ahhoz, hogy gépeljek rajta, többek között ez is késztet arra, hogy kihúzva, megfelelő testtartással használjam munka közben.

Mivel az mBar Pro+ méreténél fogva teljesen hordozható, 3-in-1 terméket kaptam, amit több helyen is használhatok, nem csak az asztalomon. Ide kattintva megvásárolható az XPRO-tól.

iPad és iPhone állvány

A Rain Design termékcsaládnak természetesen vannak iPhone és iPad állványai is. Az állványok képesek álló és fekvő módban is tartani a készüléket, amik optimális szögben állnak, tehát újabb iPhone esetén a Face ID-is megfelelően működik, ha kapunk egy értesítést.

Elég csak ránézni az állványon lévő készülékre és már fel is old. Ezen kívül rendelkeznek kábel elvezetéssel is, valamint az akusztikus lábazat az iPhone alsó hangszóróiból érkező hangot előre vezeti. Az mStand mobil termékek ide kattintva vásárolhatóak meg.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for expa expa says:

    Ez az iPhone állvány szép csak haszontalan. Legalább a vezeték nélküli töltést rakták volna bele. NEkem hasonló van de töltő is egyben :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for expa

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for expa expa says:

    Ez az iPhone állvány szép csak haszontalan. Legalább a vezeték nélküli töltést rakták volna bele. NEkem hasonló van de töltő is egyben :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for expa