Megérkezett az új kinézet és a sötét mód a Facebookra számítógépen

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Néhány hete a Facebook is bejelentette, hogy felül a dark mode vonatra és hamarosan mindenki sötét háttéren olvashatja ismerősei sokszor érdektelen kiírásait a világ egyik legnagyobb időrabló szolgáltatásán. A dark mode egyelőre az iOS eszközöket még nem érte el, sőt a gépes Safari böngészőt se, de a Chrome-ot és társait már igen.

A sötétre váltás nemcsak egy új színmódot hozott, hanem egy teljesen újra gondolt kezelőfelületet is, aminek előszeleként már sokaknál a profiloldalak az új kinézet szerint jelentek meg már akár néhány hónapja is. Ez a kinézet azonban minden felületét elérte számítógépen a Facebooknak, így elég durva változásokat hoz, amiket meg kell szokni, de nézzük is, hogyan lehet kipróbálni az új megjelenést és a sötét módot.

Safari-felhasználóként sokáig hiába kerestem a kapcsolót, amivel előcsalogatható már a kötelező átállás előtt az új változat, hiszen ahogy például a hang- és videóhívások, úgy ez a funkció se megy Facebook esetén az Apple böngészőjében. Azonban Chrome-ot elindítva már egyből ott volt a jobb felső, kis nyíllal lenyitható menü alján a ‘Switch to New Facebook’ opció:

Erre rákattintva két opció közül választhatunk: világos és sötét mód, ugyanis jelenleg legalábbis nem tudja még kezelni az oldal a macOS rendszerszintű sötét vagy világos módjához való igazodást, így ezt nekünk kell igény szerint kapcsolgatni.

Egyértelműen szokni kell még ezt az új kinézetet és elrendezést, de az biztos, hogy már ráfért a Facbookra egy kis ráncfelvarrás. Azonban ha valakinek nem jön be ez az újítás, akkor ugyanott vissza is kapcsolható még – legalábbis jelenleg – a régi kinézet.

Nálatok elérhető már az új megjelenés? Nektek hogy tetszik?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. A marketplace borzalmas lett. Azonnal visszakapcsoltam a régi felületet. Bár már ott is mindegy mert pár napja eltűnt a megtekintések száma :frowning:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!