fbpx Skip to content

Valljuk be, nem megszokott dolog egy okos kapucsengő. Egy kapucsengőtől nem sok mindent várunk el: csengessen és halljuk meg. Ez egészen addig elég, ameddig nem találkozunk egy profi, akár iOS alkalmazással is használható kapucsengővel.

Én ugyan nem lakom ideális helyen, ha okos kapucsengőről van szó, de a Eufy (ejtsd: Júfi) alapjában véve változtatta meg az okos csengők iránti elköteleződésemet. Sok szempontból kényelmesebb egy ilyen csengő, és nem mellesleg sokkal biztonságosabbá is tehető vele az adott helyiség, családi ház, vagy bármilyen bejárat, céges iroda és így tovább… Vágjunk bele, mire képes a Eufy Doorbell és mennyire könnyű a telepítése!

A hardver

A Eufy Doorbell lényegében két eszközből áll. Egy központi egység, ami a HomeBase 2 nevet viseli és maga a kapucsengő. A HomeBase rendelkezik 16GB-os beépített memóriával, ami több mint 1 évig képes tárolni a felvételeket, illetve hangszórót is kapott, amivel lényegében a csengetéskor értesíthet minket. Érdemes megjegyezni, hogy a HomeBase 2 nem csak erre jó, mivel ez a Eufy-nak a hivatalos hub-ja, tehát rákapcsolható több kamera, vagy akár nyitás érzékelő, és ezzel együtt akár 100 decibellel képes riasztani is! Egyszóval a HomeBase 2 egyfajta “kapudrog” lehet az okos kamera, nyitás érzékelők világa felé is.

(Vezeték nélküli, akkumulátoros változat)

A központi egység mellett a dobozban megtalálható maga az okos kapucsengő. Létezik ebből kábeles és akkumulátoros változat is, én az utóbbit teszteltem, tehát ezt elég csupán felrakni az ajtóra, nem kell kábelezni hozzá. A Doorbell akkumulátora egyébként akár fél évig is bírja, ami bőven elegendő. Ezután pár óra alatt feltölthető probléma nélkül és könnyedén visszapattintható a helyére.

A telepítés rendkívül egyszerű. Az egész kapucsengő masszív fém/műanyag párosból áll. Egy fém keretet rögzítünk csavarral a falhoz, vagy ajtóhoz, majd ebbe a fém keretbe pattintjuk bele a kapucsengőt. Ezt egyébként nem lehet csak úgy levenni, kapunk egy “SIM-kártya kivető eszközt”, tehát hasonlóan tudjuk csak kivenni keretből, mint az iPhone esetén a SIM-tálcát. Némi tapasztalatra és ügyes kézre van szükség. A lopásra a cikk második felében még kitérek.

Kamera és kialakítás

A Eufy az első olyan okos kapucsengő, ami nem 1080p-s, hanem 2K-s kamerát kapott, tehát a képet a vetélytársaknál jóval jobb minőségben kapjuk meg. A beépített Sony szenzor 2,5x több pixelt képes begyűjteni, így sokkal élesebb és jobb képet kapunk.

A készülék rendelkezik HDR funkcióval, mivel ha kültérre rakjuk, sokszor előfordul az, hogy az ember nem takarja el a napot a háttérben, és ezáltal sötétebb maradna az arca. Ezt küszöböli ki a HDR funkció, ami az elmúlt hetek tesztje alapján hibátlanul működött!

Ahogy a fenti képen látható, a kamera alatt található meg a csengetésre szolgáló gomb. Ez lényegében világít is, mikor csengetsz, illetve hangot is kiad, “mintha” csengetnél. Ez szerintem nem annyira feltűnő, én raktam volna rá valami jelet, hogy nyomd meg, mert sokan inkább kopognak és nem csengetnek hazánkban, legalábbis ha lakásról van szó és nem családi házról. Mozgásra egyébként a gomb felvillan, tehát alapjában véve kellőképpen felhívja a figyelmet arra, hogy ott bizony egy csengő van.

Szoftver, avagy a funkciók

El is érkeztünk a szoftveres részhez, ami lényegében a kapucsengő lelke. A Eufy nem bízta a véletlenre, szinte mindenre gondoltak. A termék nem csak kapucsengőként funkcionál, hanem védi az előteret, bringákat, esetleg más ingóságot is. Adott esetben mozgásra aktiválódik, és felvételt készít, beállítástól függően. Nézzük meg a kapucsengő funkciót, majd utána a lopás ellenit.

Kapucsengő

A gomb megnyomása után a készülék azonnal értesítést küld a telefonunkra, amit megnyitva láthatjuk az előképet, hogy ki van ajtónk előtt. Amennyiben a fejlett algoritmus felismer egy arcot a képen, jelzi nekünk, hogy ki van az ajtó előtt és természetesen egy eseményt, avagy eventet is rögzít. Ez egy 1-2 perces videó, hogy valaki az ajtó előtt van és csöngetett. Időközben természetesen mi már szólhatunk is a futárnak, vagy ismeretlennek, hogy rögtön jövünk, vagy mit szeretne. Ha például egy családi házban lakunk, teljesen felesleges kimenni egy szórólapozó miatt, de például a futár is lerakhatja a csomagot.

(Az első képen az értesítés látható, ha valakit lát a kamera vagy csengetnek, a másodikon pedig az alkalmazás felülete)

De ide sorolhatnám még a postást is, aki aláírandó levelet hoz, csak éppen nem vagyunk otthon. Ilyenkor becsenget, beszélhetünk vele, hogy milyen levélről van szó, és mikor leszünk otthon, esetleg hova tudunk érte menni. Időseknek is hasznos lehet, hogy mégis kicsoda van az ajtó előtt, nem kell kinyitni hozzá, és persze akár a fia is felveheti a csengőt, és elküldheti a fenébe az ismeretlent! Egyszóval számtalan esetben fontos lehet az, hogy tudjuk, ki van a kertkapuban, ajtóban, esetleg az idősebb rokonunk ajtaja előtt.

Amennyiben nem érünk rá “felvenni” a csengőt, gyors válaszokat is megadhatunk, például: “Szia, tedd le nyugodtan az ételt az ajtó elé, köszönjük szépen a szállítást és további szép napot kívánunk neked.” Természetesen mindezt magyarul felvéve, mivel a mi beszédünk szólal meg a hangszórón keresztül. A beszélgetés alatt képernyőképet is készíthetünk, illetve felvehetjük, ha valaki olyan zaklatna minket, akit nem szeretnénk.

Az alkalmazáson belül beállíthatjuk a Snooze időszakot, ha esetleg alszunk, vagy meetingen vagyunk, hogy ne csörögjön a kapucsengő. Ezen kívül az eseményeket is láthatjuk napra bontva, hogy ki járt nálunk és mikor. Nincs több olyan, hogy “nem voltunk otthon”. ?

Amazon Alexa támogatás

Plusz pont a Eufy-nál, hogy rendelkezik Amazon Alexa támogatással. Így amikor csengetnek, akkor nem csak telefonunk értesít, hanem Alexa is. Kijelző esetén pedig láthatjuk, hogy ki van az ajtó előtt.  Természetesen beszélhetünk is vele a mikrofonon keresztül.

Biztonsági videó felvétel

A Eufy Doorbell második funkciója a mozgásra történő felvétel. Ez kikapcsolható, de alapesetben rengeteg dologra alkalmas. Amikor valakit lát a Doorbell, automatikusan felvillan a csengőgomb körülötti LED, ami figyelemfelkeltő. Tehát a tolvaj rögtön belenéz a kamerába, és erről felvétel is készül. Erről természetesen értesítést is kapunk, így beleszólhatunk a csengőbe, hogy “Miben segíthetünk?”.

Ezen kívül rendelkezik éjjellátóval is a kamera, ami a piros pöttyöknek hála még feltűnőbbé válik éjjel. Sokan tartunk ingóságokat a lépcsőházban, előtérben, ezeket a Eufy-val simán védhetővé tehetjük, és szerintem ha a tolvajra rászólunk, hogy “ugyan már kolléga, mit csinálsz a bringával”, valószínűleg abba hagyja, és továbbáll. Ettől függetlenül közben kihívhatjuk a rendőrséget is már. Az elmúlt pár hétben két ismeretlent is felvett a lépcsőházban a Doorbell, így számomra ez egy roppant hasznos funkció.

(Rengeteg beállítási lehetőség van, például hogy mennyire legyen érzékeny a kamera és milyen területen érzékeljen)

Természetesen, ha olyan helyre telepítjük a kamerát, amivel látható a lakóközösségi rész, esetleg a másiknak az ajtaja, mindenképp egyeztessünk a lakókkal, hogy ezt szeretnénk. Bár szerintem nincs olyan lakó, aki azt mondaná, kérlek ne vigyázz az előteremben lévő cuccaimra, de azért jobb a békesség. Nyilván ez csak közösségi tereknél van így, egy családi háznál sokkal jobban optimalizálhatjuk a látható teret. Ezenkívül természetesen mindenkinek vannak jogaik, de ha te nem csináltál semmit, akkor nincs is mitől félned. ??‍♂️?

Korábbi albérletemnél betörtek a szemben lévő szomszédba, és már ennél a lépcsőháznál is voltak problémák, szerintem ez jellemző szinte mindenhol, főleg a nagyvárosokban. Sajnos ilyen világot élünk, a bringát be kell vinni a lakásba, már nem tárolhatjuk a garázsban vagy közösségi tereken.

A Doorbell segítségével tehát nem csak egy okos kapucsengőt, hanem egy biztonsági kamerát is kapunk. Természetesen mindenki saját maga dönti el, hogy hova és hogyan szereli fel. A lopás ellen érdemes besüllyeszteni a falba, hogy ne lehessen csak úgy erőből lekapni. Való igaz, az a két csavar, ami tartja, nem sok, de ha be van süllyesztve a falba, és így nincs hol megfogni, sokkal nehezebb elvinni is, amiről felvétel készül.

Konklúzió

Nem a Eufy Doorbell az első okos kapucsengő, sőt, a Ring például már évek óta elérhető a piacon. Sajnos összehasonlítási alapom nincs, de számtalan YouTube videót néztem meg időközben, és az okos kínai kapucsengők és a Ring kínálta felhozatal helyett szerintem a Eufy a legjobb választás sok esetben, a méret és a kamera minősége miatt. Úgy gondolom, a Eufy ismét lerakott egy olyan terméket az asztalra, ami mellett nem tudunk elmenni, érdemes beruházni rá. Sok esetben segítheti az életünket, és természetesen beltéren és kültéren is egyaránt használható.

A Eufy Doorbell ide kattintva megvásárolható, amennyiben kérdésetek van a termékkel kapcsolatban, nyugodtan tegyétek fel hozzászólás formájában.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Tetszik. Jó lenne, ha meg lehetne vásárolni a kapucsengőt HomeBase nélkül is, gondolva azokra, akiknek van már Eufy kamerája.

  2. Igen ebben igazad van. Én erre azt mondom el kell adni :smiley: Sajnos egyelőre még csak szettbe adják, lehet később lesz külön is.

  3. Avatar for Abu007 Abu007 says:

    Hali wifin csatlakozik a netre? Ha megnyomják a gombot, fel tud hivni a neten? Nekem az lenne a lényeg, hogy meloban is hivjon, ha valaki van a kapu elött. Nem messze van a routerem, állandó nettel, igy ott lenne, a sim kártya drágább, előfizuval. Köszi

  4. Szia @Abu007!

    Akár Wi-Fi-n is. A lényeg hogy a kaputelefon a központi egységre csatlakozik vezeték nélkül. Ezután a központi egység csatlakozik az internetre. Tehát a routerrel összekötöd a központi egységet és működik is. HA nagyon messze van a router, akkor a központi egységet Wi-Fi-n kötöd össze és így Bridge-ként működik a kaputelefon és az internet között.

    Természetesen értesít neten keresztül, ez a lényege. :slight_smile:

  5. Avatar for Abu007 Abu007 says:

    Nekem volt hasonló, de az csak akkor jelzett, ha ugyan azon a routeron volt, neten nem hivott fel. Köszi a választ! Nemsokára beruházok rá! Ja, és ip védett a kültéri, mert a kapun lenne kívül, ahol elázhat esőbe, de ha tudsz linket a bővebb leírásról, az szupi lenne! Még1x kösz!

  6. Mindent megtalálsz a cikkben. :slight_smile: IP védett.

  7. Szívesen lecserélném a mostani helyett,de elektromos kapunyitóm van és ha ez tudná azt a funkciót ,hogy távolról való kapunyitás ,gondolom leírtad volna a cikkbe ,akkor ugye ez nem tudja ?

  8. Nem tudja, de a kapura egyszerű megoldás a Shelly kapunyitó, nálam is az van, működik tökéletesen távolról is. Súlyos 5-10 ezer forint, attól függően, hogy honnan rendeled.

  9. @Pistooli jól mondja.

    Ugye alapvetően amerikai piacra tervezik ezeket a kapucsengőket, amik inkább csengő, mintsem kapucsengő. Ott effektíve nincs kerítés, hanem ugye a bejárati ajtó mellé telepítik. Az összes YouTube videóban ezt látod. Nem kell ajtó nyitás.

    Ezért igen, nem is tértem erre ki, sajnos nem tudja. Ellenben másik alkalmazással simán megoldod. Annyi hogy ugye ha kapunyitósat szeretnél, sajnos sokkal drágábba ntudod megoldani ilyen 130k körül és még nem is lesz ilyen szép. Szóval valamit, valamiért.

  10. Szia @admin,

    írtad, hogy ez a wireless, ami cool, viszont akkor van belőle drótos verzió is? Igazából nem zavar, sőt, lehet, hogy még adott esetben jobb is lehetne számomra…
    Köszönöm!

  11. Van van! :slight_smile: Sajnos a Stylebolt-on nem érhető el a drótos, de a hivatalos oldalon ott van. :slight_smile: Igazából felesleges a drót, de úgy tudom ez is ráköthető drótra. Őszintén ezt a funkciót nem néztem. Érdemes a gyártót megkérdezni.

  12. Bocs de nem vagyok egy műszaki zseni. Hogyan kapcsolódik a kamera- csengő a központi egységhez?

  13. Helló,
    Hatótáv mennyi? És a vezetékes verzió miben vezetékes; adatátvitel vagy tápellátás vagy mindkettő.?
    Tudom írtad kérdezze meg valaki a gyártót, de ha már reklám esetleg ezt is megírhatnád.
    :slight_smile:
    Köszi.
    (Mellékesen a bolt weboldala telefonról használhatatlan. (Technikai adatok)

  14. Szia, mindent megtalálsz a hivatalos oldalon.

    Én csak a vezeték nélkülit használtam, így semmilyen tapasztalatom nincs arra vonatkozóan hogyan kell vezetékelni és mégis milyen áramot és hogyan használ. Nyilván a vezeték csak arra jó hogy árammal ellásd a kapucsengőt.

    Hatótáv: mivel vezeték nélküli kommunikációt, jelen esetben Wi-Fi-t használ, ezért 50-60 méter, de sok dologtól függ, ahogy normál esetben egy Wi-Fi kapcsolat is. Erre nem tudok pontos technikai adatod adni, az appban lehet látni hogy a jel mekkora.

  15. Avatar for Hapci Hapci says:

    Nekem pont egy ilyen megoldás kellene, (kapunyitás) de elég béna vagyok hozzá. Tudnánk valahol erről beszélni?

  16. Szia! Én Shelly.cloud nyitót használok, Amazonon lehet HomeKit kompatibilis verziót is vásárolni. 5-10 ezer Forint. Nekem Villanyszerlő kötötte be, ebben nem tudom segíteni sajnos.

  17. Megrendelve. Találtam olyan helyet, ahol orvosolták a problémám a HomeBase ügyben. :slight_smile: Köszi a tippet.

  18. Plusz info, hátha valakinek értékes.
    Jelenleg (még) nem HomeKit kompatibilis, június végére ígérik az új firmware verziót. Persze az Eufy app működik tökéletesen addig is.

  19. Igen, én már várom :slight_smile:

  20. Természetesen augusztus elején sincs HomeKit firmware frissítés :pensive:

  21. Ha valaki ennek a cikknek alapján akar vásárolni…
    HomeKit nem lesz rá, de ennek ellenére működik tökéletesen, csak ha valakinek a HomeKit integráció fontos, akkor ne ezt vegye meg.

  22. Utána fogok ennek nézni, de én is azt olvastam hogy nem lesz rá egyelőre. De a cikk nem is tartalmazza a HomeKit támogatást, amire akkor még volt ígéret. Szóval az első mondatot nem is értem :smiley: vagy lehet rosszul fogalmaztad meg.

  23. Elnézést. A cikkek utáni hozzászólások alapján… :slight_smile:

  24. “A másik bosszantó dolog, hogy ha csengetnek a stream elindítása beletellik néhány másodpercbe, és a hang is egy kis késleltetéssel megy át, ez talán nehézkessé teszi a beszélgetést.”

    Aki használ/használt ilyet mennyire zavaró ez a késés? vagy mennyi időről van szó? ha csak 1-2 sec az belefér, de ha 10 fölött van már felejtős.

  25. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez hol szerepel így?

  26. de az iStyle-nál is megemlítik, igaz ott a SmartHome miatt.

    “Az Apple HomeKit mellett az Amazon és Google támogatás is adott, ezek kapcsán lehet az egyetlen komoly kritikát megfogalmazni: csengetés esetén a videós élőkép ezen rendszereken át nagyon lassan, akár 10-15 másodperc késéssel töltődik be, tehát ezt nem érdemes erőltetni.”

    Csak az a kérdésem, hogy direkt-ben is késik ennyit vagy ott jóval gyorsabb a csatlakozás?

    Másik, Alzán egy cseh véleményező ezt írta:
    “Sajnos nem olvastam el az Anker közösségi támogatás meghajtóját, ez a termék több mint egy éve rendkívül instabil! A kapucsengő megszakítja a kapcsolatot a Home Base-ről, és nagyon véletlenszerűen (órák/napok) vagy egyáltalán nem kapcsolódik újra (annak ellenére, hogy a kapucsengő és a Home Base teljes jelet ad). Anker nyilvánvalóan egyáltalán nem oldotta meg.”

    "

    • A csatlakoztatás után a csengő több tíz órára elveszíti a kapcsolatot a bázissal.
    • Az újratelepítés nem segít
    • Az Anker ügyfélszolgálata szerint ez egy régóta fennálló probléma."

    Az a probléma, hogy egy 70k-s terméknél ezek a hibák eléggé elriasztják a vevőt.
    Nem tudom, hogy ezek mennyire gyakori hibák.

  27. 1-2 másodperc, és igen persze a stream azért 3-5 másodperc míg elindul. HomeKit támogatása nincs.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Abu007 Avatar for nemethdr Avatar for cabrio01 Avatar for Hapci Avatar for proszper Avatar for Pistooli Avatar for farkas63 Avatar for grofzero Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Tetszik. Jó lenne, ha meg lehetne vásárolni a kapucsengőt HomeBase nélkül is, gondolva azokra, akiknek van már Eufy kamerája.

  2. Igen ebben igazad van. Én erre azt mondom el kell adni :smiley: Sajnos egyelőre még csak szettbe adják, lehet később lesz külön is.

  3. Avatar for Abu007 Abu007 says:

    Hali wifin csatlakozik a netre? Ha megnyomják a gombot, fel tud hivni a neten? Nekem az lenne a lényeg, hogy meloban is hivjon, ha valaki van a kapu elött. Nem messze van a routerem, állandó nettel, igy ott lenne, a sim kártya drágább, előfizuval. Köszi

  4. Szia @Abu007!

    Akár Wi-Fi-n is. A lényeg hogy a kaputelefon a központi egységre csatlakozik vezeték nélkül. Ezután a központi egység csatlakozik az internetre. Tehát a routerrel összekötöd a központi egységet és működik is. HA nagyon messze van a router, akkor a központi egységet Wi-Fi-n kötöd össze és így Bridge-ként működik a kaputelefon és az internet között.

    Természetesen értesít neten keresztül, ez a lényege. :slight_smile:

  5. Avatar for Abu007 Abu007 says:

    Nekem volt hasonló, de az csak akkor jelzett, ha ugyan azon a routeron volt, neten nem hivott fel. Köszi a választ! Nemsokára beruházok rá! Ja, és ip védett a kültéri, mert a kapun lenne kívül, ahol elázhat esőbe, de ha tudsz linket a bővebb leírásról, az szupi lenne! Még1x kösz!

  6. Mindent megtalálsz a cikkben. :slight_smile: IP védett.

  7. Szívesen lecserélném a mostani helyett,de elektromos kapunyitóm van és ha ez tudná azt a funkciót ,hogy távolról való kapunyitás ,gondolom leírtad volna a cikkbe ,akkor ugye ez nem tudja ?

  8. Nem tudja, de a kapura egyszerű megoldás a Shelly kapunyitó, nálam is az van, működik tökéletesen távolról is. Súlyos 5-10 ezer forint, attól függően, hogy honnan rendeled.

  9. @Pistooli jól mondja.

    Ugye alapvetően amerikai piacra tervezik ezeket a kapucsengőket, amik inkább csengő, mintsem kapucsengő. Ott effektíve nincs kerítés, hanem ugye a bejárati ajtó mellé telepítik. Az összes YouTube videóban ezt látod. Nem kell ajtó nyitás.

    Ezért igen, nem is tértem erre ki, sajnos nem tudja. Ellenben másik alkalmazással simán megoldod. Annyi hogy ugye ha kapunyitósat szeretnél, sajnos sokkal drágábba ntudod megoldani ilyen 130k körül és még nem is lesz ilyen szép. Szóval valamit, valamiért.

  10. Szia @admin,

    írtad, hogy ez a wireless, ami cool, viszont akkor van belőle drótos verzió is? Igazából nem zavar, sőt, lehet, hogy még adott esetben jobb is lehetne számomra…
    Köszönöm!

  11. Van van! :slight_smile: Sajnos a Stylebolt-on nem érhető el a drótos, de a hivatalos oldalon ott van. :slight_smile: Igazából felesleges a drót, de úgy tudom ez is ráköthető drótra. Őszintén ezt a funkciót nem néztem. Érdemes a gyártót megkérdezni.

  12. Bocs de nem vagyok egy műszaki zseni. Hogyan kapcsolódik a kamera- csengő a központi egységhez?

  13. Helló,
    Hatótáv mennyi? És a vezetékes verzió miben vezetékes; adatátvitel vagy tápellátás vagy mindkettő.?
    Tudom írtad kérdezze meg valaki a gyártót, de ha már reklám esetleg ezt is megírhatnád.
    :slight_smile:
    Köszi.
    (Mellékesen a bolt weboldala telefonról használhatatlan. (Technikai adatok)

  14. Szia, mindent megtalálsz a hivatalos oldalon.

    Én csak a vezeték nélkülit használtam, így semmilyen tapasztalatom nincs arra vonatkozóan hogyan kell vezetékelni és mégis milyen áramot és hogyan használ. Nyilván a vezeték csak arra jó hogy árammal ellásd a kapucsengőt.

    Hatótáv: mivel vezeték nélküli kommunikációt, jelen esetben Wi-Fi-t használ, ezért 50-60 méter, de sok dologtól függ, ahogy normál esetben egy Wi-Fi kapcsolat is. Erre nem tudok pontos technikai adatod adni, az appban lehet látni hogy a jel mekkora.

  15. Avatar for Hapci Hapci says:

    Nekem pont egy ilyen megoldás kellene, (kapunyitás) de elég béna vagyok hozzá. Tudnánk valahol erről beszélni?

  16. Szia! Én Shelly.cloud nyitót használok, Amazonon lehet HomeKit kompatibilis verziót is vásárolni. 5-10 ezer Forint. Nekem Villanyszerlő kötötte be, ebben nem tudom segíteni sajnos.

  17. Megrendelve. Találtam olyan helyet, ahol orvosolták a problémám a HomeBase ügyben. :slight_smile: Köszi a tippet.

  18. Plusz info, hátha valakinek értékes.
    Jelenleg (még) nem HomeKit kompatibilis, június végére ígérik az új firmware verziót. Persze az Eufy app működik tökéletesen addig is.

  19. Igen, én már várom :slight_smile:

  20. Természetesen augusztus elején sincs HomeKit firmware frissítés :pensive:

  21. Ha valaki ennek a cikknek alapján akar vásárolni…
    HomeKit nem lesz rá, de ennek ellenére működik tökéletesen, csak ha valakinek a HomeKit integráció fontos, akkor ne ezt vegye meg.

  22. Utána fogok ennek nézni, de én is azt olvastam hogy nem lesz rá egyelőre. De a cikk nem is tartalmazza a HomeKit támogatást, amire akkor még volt ígéret. Szóval az első mondatot nem is értem :smiley: vagy lehet rosszul fogalmaztad meg.

  23. Elnézést. A cikkek utáni hozzászólások alapján… :slight_smile:

  24. “A másik bosszantó dolog, hogy ha csengetnek a stream elindítása beletellik néhány másodpercbe, és a hang is egy kis késleltetéssel megy át, ez talán nehézkessé teszi a beszélgetést.”

    Aki használ/használt ilyet mennyire zavaró ez a késés? vagy mennyi időről van szó? ha csak 1-2 sec az belefér, de ha 10 fölött van már felejtős.

  25. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez hol szerepel így?

  26. de az iStyle-nál is megemlítik, igaz ott a SmartHome miatt.

    “Az Apple HomeKit mellett az Amazon és Google támogatás is adott, ezek kapcsán lehet az egyetlen komoly kritikát megfogalmazni: csengetés esetén a videós élőkép ezen rendszereken át nagyon lassan, akár 10-15 másodperc késéssel töltődik be, tehát ezt nem érdemes erőltetni.”

    Csak az a kérdésem, hogy direkt-ben is késik ennyit vagy ott jóval gyorsabb a csatlakozás?

    Másik, Alzán egy cseh véleményező ezt írta:
    “Sajnos nem olvastam el az Anker közösségi támogatás meghajtóját, ez a termék több mint egy éve rendkívül instabil! A kapucsengő megszakítja a kapcsolatot a Home Base-ről, és nagyon véletlenszerűen (órák/napok) vagy egyáltalán nem kapcsolódik újra (annak ellenére, hogy a kapucsengő és a Home Base teljes jelet ad). Anker nyilvánvalóan egyáltalán nem oldotta meg.”

    "

    • A csatlakoztatás után a csengő több tíz órára elveszíti a kapcsolatot a bázissal.
    • Az újratelepítés nem segít
    • Az Anker ügyfélszolgálata szerint ez egy régóta fennálló probléma."

    Az a probléma, hogy egy 70k-s terméknél ezek a hibák eléggé elriasztják a vevőt.
    Nem tudom, hogy ezek mennyire gyakori hibák.

  27. 1-2 másodperc, és igen persze a stream azért 3-5 másodperc míg elindul. HomeKit támogatása nincs.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Abu007 Avatar for nemethdr Avatar for cabrio01 Avatar for Hapci Avatar for proszper Avatar for Pistooli Avatar for farkas63 Avatar for grofzero Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin