fbpx Skip to content

A héten az Apple egy friss szabadalmát fogadták el, mely egy ujjra húzható távirányítót ír le, amivel például az Apple TV irányítható.

Az okosgyűrű egy olyan projekt, amin állítólag már legalább tavaly október óta dolgozik az Apple. Nézzük meg, hogy miért is lenne ez jó nekünk!

A USPTO (United States Patent and Trademark Office – Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala) a héten hozta nyilvánosságra a 10,627,902 jelzésű szabadalmukat, mely egy 40 oldalas Apple dokumentum, ami egy gyűrűbe épített távirányító működési elvét írja le.

Az alapelv az lenne, hogy a gyűrűt viselő ujjal rámutatna a felhasználó bármilyen Apple cuccra vagy HomeKit kompatibilis eszközre és utána a rajta lévő vezérlőkkel irányítani tudná azt.

Az Apple kitért arra, hogy a gyűrűn lévő vezérlés több különböző módon is megoldható lenne. Felvázolták az érintőképernyő, egy tárcsa és a hangvezérlés ötletét is a szabadalomban. A TechRadar szerint az eszközökkel való kommunikációt elképzelhető, hogy NFC-n keresztül oldaná meg az Apple gyűrű.

Az AppleInsider szerint az új iPhone-okban található U1-es chip is nagy szerepet játszhat egy ilyen gyűrű létrejöttében, hiszen az nagyon pontos beltéri relatív helymeghatározást tesz lehetővé eszközök közt.

Lehet, hogy az Apple gyűrűből nem lesz semmi, de az is, hogy egy miniatűr Apple Watch lesz belőle és hamarosan el se tudjuk majd képzelni az életünket anélkül, hogy az ujjunkon lévő gyűrűvel állítsuk a TV hangerejét, vagy a szoba világítását.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok