fbpx Skip to content

Sokan nem is gondolnák, hogy egyes beállítások megváltoztatása más funkciók elérhetetlenné válását is eredményezheti, és itt most nem elsősorban a Korlátozások menüpontra gondolunk, hiszen ott pontosan látjuk, hogy miket engedélyezünk vagy tiltunk le, és megint csak más kategória, ha konfigurációs profil van a készülékünkön, mert az szintén korlátozhat funkciókat.

Sok fejtörést tud viszont okozni, amikor mondhatni minden előzmény nélkül a CarPlay opció tűnik el a készülék beállításaiból, és így nem tudjuk az autó fejegységéhez csatlakoztatni a készülékünket a funkció használatához, pedig a megoldás valójában arcpirítóan egyszerű. Lássuk, mit kell tennünk!

Mi az a CarPlay?

A CarPlay segítségével praktikusabb és biztonságosabb módon használhatjuk iPhone készülékünket az autónkban – szemünket pedig folyamatosan az úton tarthatjuk. Miután csatlakoztattuk az iPhone-t a CarPlay-hez, elindíthatjuk a navigációt, hívást kezdeményezhetünk, üzeneteket küldhetünk és fogadhatunk, zenét hallgathatunk, és még sok egyéb műveletet elvégezhetünk.

Mivel ezekhez a műveletekhez az iOS a Sirit használja, és az jelenleg nem érhető el magyar nyelven, ezért más, támogatott nyelvet kell kiválasztanunk a Sirihez.

Be van kapcsolva a Siri?

Legelső lépésként ellenőrizzük, hogy engedélyezve van-e a Siri. Ehhez menjünk a Beállításokban a Siri és keresés menüpontba, és nézzük meg, hogy a “Hey Siri” felismerése és a Siri az oldalsó gombbal opciók be legyenek kapcsolva. Ha nincsenek, akkor kapcsoljuk be, mert a CarPlay működésének feltétele a Siri!

Ezután már meg fog jelenni a CarPlay opció a Beállítások > Általános menüpont alatt, és csatlakoztatni tudjuk a készülékünket az autó fejegységéhez.

Ha ezután is problémákat tapasztalunk

Ha a CarPlay ezután sem észleli az iPhone-t, győződjünk meg arról, hogy a CarPlay nincs korlátozva. Ehhez lépjünk a Beállítások > Képernyőidő > Tartalmi és adatvédelmi korlátozások menüpontba, koppintsunk az Engedélyezett alkalmazások elemre, és engedélyezzük a CarPlay-t, ha korlátozva van.

Vezetékes kapcsolat esetén

Ha a készülékünket csak vezetékes kapcsolattal tudjuk az autó fejegységéhez csatlakoztatni, de az autó nem jelenik meg az elérhető autók listájában a CarPlay menüpontba lépve, akkor egyes típusok esetén szükség lehet az autó rendszerét angol nyelvre átállítani.

Vezeték nélküli kapcsolat esetén

Ha a készülékünket vezeték nélküli kapcsolattal szeretnénk az autó fejegységéhez csatlakoztatni, és a fejegység is támogatja a vezeték nélküli CarPlay-t, de az autó nem jelenik meg az elérhető autók listájában a CarPlay menüpontba lépve, akkor ellenőrizzük a Beállítások > Wi-Fi és a Beállítások > Bluetooth menüpontokban, hogy a Wi-Fi és a Bluetooth engedélyezve van-e. Ha nincs, akkor ezeket engedélyezzük.

További információk

A CarPlay használatáról és az esetleges hibaelhárítási lépésekről az Apple ezekben a támogatási szócikkekben ír részletesebben: A CarPlay használata iPhone-nal illetve Ha segítségre van szüksége a CarPlay használatával kapcsolatban.

Legutóbbi frissítés: 2020.04.22.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Sziasztok. " CarPlay működésének feltétele a Siri!" Nos Nekem is van CarPlay a kocsiba és simán tudom használni siri nélkül is. És még egy érdekeség a telon ha ki van kapcsolva akkor is lehet pl ha valami beirunk a keresőbe továbbra is alul ott van hogy ask siri és ez müködik car play-nél is a siri gombal. Hiába van a telon letiltva. Tehát szerintem csak az angol nyelv ami lényeges. És még egy érdekeség. Ha screenshoot-ot csinálunk carplay alatt az olyan lesz mint mikor egy dual monitoros rendszernél. A kocsi kijelzőjéről is megcsinálja. Gyors le is mentem hogy csinálok egyet a kikapcsolt állapotrol hogy bizonyitsam igazam. Erre fel észre vettem még egy változást. A két képet szétválasztva lehet szerkeszteni. Eddig egybe voltak. Sajna csak egy képet enged feltölteni akkor legyen ez:

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @iWolfka nem lehet, hogy aktiváltad a CarPlay-t, hozzáadva a kocsidat az iPhone-on, és csak utána kapcsoltad ki a Sirit? mert az elképzelhető, hogy akkor így továbbra is működik, bár az Apple ettől függetlenül a Siri bekapcsolását írja első lépésként.

  3. Uhh,carplay, végre kérdezhetek! :slight_smile: szoval tök jol nez ki az uj fokepernyo, elvileg most mar lehet cserelni az alap terkepet is valami masra, pl waze-re? Vagy rosszul emlekszem? A legutolso ios frissites mintha irta volna, de nem talaltam semmilyen beallitasi lehetoseget erre…valaki hasznalta mar?

  4. Kikapcsolom Sirit és tádám, máris nem müködik. Kipróbáltam úgy is, hogy csatlakozva vsn és úgy kikapcsolni, rögtön megszakad a következő képpel a kijelzőn.

  5. Nem mert minden új telon aval kezdek hogy letitom a sirit mert úgy egy napal is tovább birja egy feltötésel nálam.

  6. Hmm érdekes. Szivesen felraknék róla egy videot is. Vagy több képet ami bizonyitja hogy nálam amúgy is megy. Esetleg még a régióhoz is köze lehet. Mert én Amerikában élek.

  7. Szia!
    Pont a héten keresetem rá erre én is. A lényeg, higy igen, az Apple már támogatja, mist már csak a fejlesztőkön múlik, hogy mikor építik be ezt a lehetőséget az appjaikba. Sajnos pont a Google Maps és a Waze nem támogatja még ezt…
    Arra viszont nem jöttem rá, hogy hol tudom kiválasztani és beállítani, higy melyik legyen az alapértelmezett. Se a CarPlay, se az iOS beállításaiban nem találtam :confused:

  8. @Jadeye Sorry, hogy OFF, és lehet már sokan kérdezték (ha igen bocsi, de nem láttam még)
    Szóval az miért van, hogy az eredeti honlapon, ha lelapozok a kommentekhez, ott jelenleg nekem 3-at mutat, de ha belépek a qa.szifonra, már jóval több komment van, amiket kb sosem fogok látni a cikk alatt? Ez normális? Köszi!

  9. Nem kell cserélni. Felragod amit akarsz és ha támogatja a carplay-t automatikusan megjellenik a főmenüben. Mint pl a Youtube. De a Waze-t én is használom Carplayel. Visszont egyes gyártok az új frissitésel letiltják. Ezért nem raktam fel a kocsiba az uj firmware-t. Az ioss stor-ba keres ra “apple Car play app” és egyből ott a harmadik a waze.

  10. A Hey Siri és a Siri az oldalsó gombokkal nem kell hozzá.
    Elég csak a Sirit bekapcsolni és hogy elérhető legyen zárolt főképernyőn.

    Egyébként egy jó ideig nekem is működött úgy a CarPlay, hogy ki volt kapcsolva a Siri. Aztán rá lett dugva az autóra egy másik iPhone, majd ismét az enyém és akkor már be kellett kapcsolnom.

  11. Nem erre gondolt.
    Hanem amikor a főképernyőn vagy (mutatja a térképet, a naptárt és az éppen játszott zenét, nem a fenti ikonokat).
    Ott jelenleg csak az Apple térkép jelenik meg.
    Nekem mellette 3 van a telefonon: Waze, Google Maps, és ha offline kell navigálni, akkor Sygic. De még egyiket sem lehet kitenni oda.

  12. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    csakhogy ha a Hey Siri felismerése vagy a Siri az oldalsó gombokkal opció ki van kapcsolva, akkor eleve nincs ott a Siri engedélyezése zárolásnál opció, hiszen az az előbbi kettőtől függ:

  13. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Vari_Gery az oldalon kicsit késve jeleníti meg a plugin a hozzászólásokat, tehát ugyanazoknak a hozzászólásoknak látszódniuk kell, csak nem azonnal. de majd megnézzük @SzifonAdmin kollégával.

  14. A menü ott marad, ha kikapcsolom Sirit, de viazont kapcsolódni nem kapcsolódik.

  15. Igen. Pont ezt mondom soha nem használom a Siri-t mert nélküle plusz egy napal tovább bírja az én esetemben a teló. És a Car play még is müködik. (És ott van Siri is) Itt egy screen shoot a screen shoot szerkesztésről. Amint ott van együtt a Car play és a telo beállitásai.

    Plus még a Waze is ott van ami igen is mükszik car play-el. És akár melyik app el van inditva az automatikusan a fő menüben jellenik meg. És Jadeye írta hogy nincs ott a zárolás. Nos nálam az is ott van. Lásd screen shoot. Érdekes hogy miért. Mert senki másnál nem láttam.
  16. Áhám, így már értem, viszont tenyleg nem talaltam en sem semmilyen beallitast, hozza…gondolom ha lesz olyan app ami tamogatja, lehet felajanlja majd? Waze allandoan fut nalam, de sokszor csak az ertesitesek miatt, jobban tetszene az uj dashboardon :slight_smile: vezetéknélküli carplayvel milyen autokban lehet talalkozni? Letézik ilyen? :slight_smile:

  17. Itt van teljes egészébe is. Minden kikapcsolva és az Allow Siri when Locked is megjellenik. Igaz inaktiv. Talán azért van mert fel se setup-oltam a Sirit soha. Az engem is meglepett hogy a Car playbe meg még is lehet hozá beszélni. És a keresésnél is nálam ott van alul hogy ask sir a web és map alatt. Holot sehol nincs bekapcsolva lol :slight_smile: Kár hogy csak egy képet tölthetek fel. :confused:
  18. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @iWolfkaFL lehet, hogy nálad azért megy így is, mert gondolom a telefonod is US régióra van állítva, angol nyelvvel, és még a GPS alapján is kint használod. de ettől függetlenül, ahogyan azt az Apple vonatkozó szócikkeiben is láthatod, az első lépésként azt írja, hogy legyen bekapcsolva a Siri.

    a zárolásos opció meg hiába látszik, ha egyszer inaktív. elképzelhető, hogy azért nem tűnt el, mert még nem kapcsoltad be majd ki a Sirit, mert könnyen lehet, hogy levenni csak akkor veszi le, ha bekapcsolt állapot után kikapcsolod, de defaultban meg ott van inaktívként.

  19. Foglalmam sincs, hogy lehet majd beállítani, külföldinoldalakon ia keresgettem már, de semmi info…

    A wireless CarPlayt meg kb a VW csoportos autók legújabb tagjai (új Golf, Octavia, Leon, A3), meg talán pár BMW támogatja.

  20. Igen Jadeye. Ráhibáztál. Igazad lett. Ki probáltam, be kapcsoltam és úttána már nem jellenik meg inaktivként. Visszont eltünt az ask siri is és csak akkor jellenik meg ha bekapcsolom. Mondhatni vissza állt minden a normális kerékvágásba. És most már sehogy se tudom vissza állítani olyanra hogy müködjön Siri nélkül is. :confused: A restore se segitett. És ha valaki a Car play home screen-t appeket akarja személyre szabni azt a telon a Car play-en belüll megteheti. ! Nekem csak úgy csinálta meg ha közbe nem voltam csatlakozva.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for pette07 Avatar for daniellantosi Avatar for Szifon Avatar for iWolfkaFL Avatar for iWolfka Avatar for Vari_Gery Avatar for Jadeye Avatar for vjan Avatar for 83miki83

Népszerű hozzászólások

  1. Sziasztok. " CarPlay működésének feltétele a Siri!" Nos Nekem is van CarPlay a kocsiba és simán tudom használni siri nélkül is. És még egy érdekeség a telon ha ki van kapcsolva akkor is lehet pl ha valami beirunk a keresőbe továbbra is alul ott van hogy ask siri és ez müködik car play-nél is a siri gombal. Hiába van a telon letiltva. Tehát szerintem csak az angol nyelv ami lényeges. És még egy érdekeség. Ha screenshoot-ot csinálunk carplay alatt az olyan lesz mint mikor egy dual monitoros rendszernél. A kocsi kijelzőjéről is megcsinálja. Gyors le is mentem hogy csinálok egyet a kikapcsolt állapotrol hogy bizonyitsam igazam. Erre fel észre vettem még egy változást. A két képet szétválasztva lehet szerkeszteni. Eddig egybe voltak. Sajna csak egy képet enged feltölteni akkor legyen ez:

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @iWolfka nem lehet, hogy aktiváltad a CarPlay-t, hozzáadva a kocsidat az iPhone-on, és csak utána kapcsoltad ki a Sirit? mert az elképzelhető, hogy akkor így továbbra is működik, bár az Apple ettől függetlenül a Siri bekapcsolását írja első lépésként.

  3. Uhh,carplay, végre kérdezhetek! :slight_smile: szoval tök jol nez ki az uj fokepernyo, elvileg most mar lehet cserelni az alap terkepet is valami masra, pl waze-re? Vagy rosszul emlekszem? A legutolso ios frissites mintha irta volna, de nem talaltam semmilyen beallitasi lehetoseget erre…valaki hasznalta mar?

  4. Kikapcsolom Sirit és tádám, máris nem müködik. Kipróbáltam úgy is, hogy csatlakozva vsn és úgy kikapcsolni, rögtön megszakad a következő képpel a kijelzőn.

  5. Nem mert minden új telon aval kezdek hogy letitom a sirit mert úgy egy napal is tovább birja egy feltötésel nálam.

  6. Hmm érdekes. Szivesen felraknék róla egy videot is. Vagy több képet ami bizonyitja hogy nálam amúgy is megy. Esetleg még a régióhoz is köze lehet. Mert én Amerikában élek.

  7. Szia!
    Pont a héten keresetem rá erre én is. A lényeg, higy igen, az Apple már támogatja, mist már csak a fejlesztőkön múlik, hogy mikor építik be ezt a lehetőséget az appjaikba. Sajnos pont a Google Maps és a Waze nem támogatja még ezt…
    Arra viszont nem jöttem rá, hogy hol tudom kiválasztani és beállítani, higy melyik legyen az alapértelmezett. Se a CarPlay, se az iOS beállításaiban nem találtam :confused:

  8. @Jadeye Sorry, hogy OFF, és lehet már sokan kérdezték (ha igen bocsi, de nem láttam még)
    Szóval az miért van, hogy az eredeti honlapon, ha lelapozok a kommentekhez, ott jelenleg nekem 3-at mutat, de ha belépek a qa.szifonra, már jóval több komment van, amiket kb sosem fogok látni a cikk alatt? Ez normális? Köszi!

  9. Nem kell cserélni. Felragod amit akarsz és ha támogatja a carplay-t automatikusan megjellenik a főmenüben. Mint pl a Youtube. De a Waze-t én is használom Carplayel. Visszont egyes gyártok az új frissitésel letiltják. Ezért nem raktam fel a kocsiba az uj firmware-t. Az ioss stor-ba keres ra “apple Car play app” és egyből ott a harmadik a waze.

  10. A Hey Siri és a Siri az oldalsó gombokkal nem kell hozzá.
    Elég csak a Sirit bekapcsolni és hogy elérhető legyen zárolt főképernyőn.

    Egyébként egy jó ideig nekem is működött úgy a CarPlay, hogy ki volt kapcsolva a Siri. Aztán rá lett dugva az autóra egy másik iPhone, majd ismét az enyém és akkor már be kellett kapcsolnom.

  11. Nem erre gondolt.
    Hanem amikor a főképernyőn vagy (mutatja a térképet, a naptárt és az éppen játszott zenét, nem a fenti ikonokat).
    Ott jelenleg csak az Apple térkép jelenik meg.
    Nekem mellette 3 van a telefonon: Waze, Google Maps, és ha offline kell navigálni, akkor Sygic. De még egyiket sem lehet kitenni oda.

  12. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    csakhogy ha a Hey Siri felismerése vagy a Siri az oldalsó gombokkal opció ki van kapcsolva, akkor eleve nincs ott a Siri engedélyezése zárolásnál opció, hiszen az az előbbi kettőtől függ:

  13. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Vari_Gery az oldalon kicsit késve jeleníti meg a plugin a hozzászólásokat, tehát ugyanazoknak a hozzászólásoknak látszódniuk kell, csak nem azonnal. de majd megnézzük @SzifonAdmin kollégával.

  14. A menü ott marad, ha kikapcsolom Sirit, de viazont kapcsolódni nem kapcsolódik.

  15. Igen. Pont ezt mondom soha nem használom a Siri-t mert nélküle plusz egy napal tovább bírja az én esetemben a teló. És a Car play még is müködik. (És ott van Siri is) Itt egy screen shoot a screen shoot szerkesztésről. Amint ott van együtt a Car play és a telo beállitásai.

    Plus még a Waze is ott van ami igen is mükszik car play-el. És akár melyik app el van inditva az automatikusan a fő menüben jellenik meg. És Jadeye írta hogy nincs ott a zárolás. Nos nálam az is ott van. Lásd screen shoot. Érdekes hogy miért. Mert senki másnál nem láttam.
  16. Áhám, így már értem, viszont tenyleg nem talaltam en sem semmilyen beallitast, hozza…gondolom ha lesz olyan app ami tamogatja, lehet felajanlja majd? Waze allandoan fut nalam, de sokszor csak az ertesitesek miatt, jobban tetszene az uj dashboardon :slight_smile: vezetéknélküli carplayvel milyen autokban lehet talalkozni? Letézik ilyen? :slight_smile:

  17. Itt van teljes egészébe is. Minden kikapcsolva és az Allow Siri when Locked is megjellenik. Igaz inaktiv. Talán azért van mert fel se setup-oltam a Sirit soha. Az engem is meglepett hogy a Car playbe meg még is lehet hozá beszélni. És a keresésnél is nálam ott van alul hogy ask sir a web és map alatt. Holot sehol nincs bekapcsolva lol :slight_smile: Kár hogy csak egy képet tölthetek fel. :confused:
  18. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @iWolfkaFL lehet, hogy nálad azért megy így is, mert gondolom a telefonod is US régióra van állítva, angol nyelvvel, és még a GPS alapján is kint használod. de ettől függetlenül, ahogyan azt az Apple vonatkozó szócikkeiben is láthatod, az első lépésként azt írja, hogy legyen bekapcsolva a Siri.

    a zárolásos opció meg hiába látszik, ha egyszer inaktív. elképzelhető, hogy azért nem tűnt el, mert még nem kapcsoltad be majd ki a Sirit, mert könnyen lehet, hogy levenni csak akkor veszi le, ha bekapcsolt állapot után kikapcsolod, de defaultban meg ott van inaktívként.

  19. Foglalmam sincs, hogy lehet majd beállítani, külföldinoldalakon ia keresgettem már, de semmi info…

    A wireless CarPlayt meg kb a VW csoportos autók legújabb tagjai (új Golf, Octavia, Leon, A3), meg talán pár BMW támogatja.

  20. Igen Jadeye. Ráhibáztál. Igazad lett. Ki probáltam, be kapcsoltam és úttána már nem jellenik meg inaktivként. Visszont eltünt az ask siri is és csak akkor jellenik meg ha bekapcsolom. Mondhatni vissza állt minden a normális kerékvágásba. És most már sehogy se tudom vissza állítani olyanra hogy müködjön Siri nélkül is. :confused: A restore se segitett. És ha valaki a Car play home screen-t appeket akarja személyre szabni azt a telon a Car play-en belüll megteheti. ! Nekem csak úgy csinálta meg ha közbe nem voltam csatlakozva.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for pette07 Avatar for daniellantosi Avatar for Szifon Avatar for iWolfkaFL Avatar for iWolfka Avatar for Vari_Gery Avatar for Jadeye Avatar for vjan Avatar for 83miki83