fbpx Skip to content

A brit Tim Dunk főleg esküvőfotósként dolgozik, de újabban ebből nem igazán tud megélni, mert a tömeges gyülekezéseket világszerte megtiltották a koronavírus járvány miatt.

Dunk azonban nem hagyta, hogy ez a helyzet elvegye a kedvét a fotózástól, és a FaceTime videohíváshoz fordult, hogy tovább dolgozhasson.

Elsőre őrültségnek tűnhet az ötlet, de igazából a fotózásnál a képminőség (ami nyilván romlik, ha egy videohíváson keresztül készítjük a képet) csak a történet fele, a másik fele pedig a fotós szeme.

A PetaPixel oldalán Dunk így írt a kialakított munkafolyamatáról:

Először keresünk egy jól megvilágított teret vagy készítünk egyet redőnyökkel vagy drapériákkal. Sokat szaladgálunk a lakásban, ami már önmagában is jó energiákat teremt a fotózáshoz. Ezután pedig megpróbálunk kreatívak lenni és szórakozni. Ez egy nagy váltás nekem és nekik is, kiragad minket a jelenlegi helyzetünkből.

Dunk azt is hozzátette, hogy a rossz képminőségre még rá is tesz egy lapáttal szemcsés effektekkel.

Eddig jól megy számára a FaceTime-on keresztüli fotózás, már több mint 50 kliense volt. Ha esetleg te is szeretnél egy ilyen fotózást, foglalhatsz az oldalán, ahol mások portréit is meglesheted.

Neked mi a véleményed a FaceTime ilyen jellegű felhasználásáról?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok