fbpx Skip to content

Talán az Apple az a cég, ami leginkább figyel a felhasználók adatvédelmére az utóbbi években, mivel minden fejlesztésüknél külön számításba veszik, hogy hogyan érintheti a privát szféránkat.

Idén sincs ez másképp, az új iPad Pro-k ugyanis egy hasznos újdonsággal frissültek, amik lehetővé teszik, hogy bízz abban, senki sem fog lehallgatni téged az eszközön keresztül.

A 2020-as iPad Pro modellek ugyanis hardveresen lecsatlakoztatják a mikrofonokat, ha csukott, MFi tanúsítvánnyal rendelkező tok van rajta. Az Apple így ír erről a platformbiztonsági oldalán:

2020-tól az iPad modellek is rendelkeznek hardveres mikrofon-lecsatlakoztatási lehetőséggel. Ha egy MFi kompatibilis tok (beleértve az Apple által eladottakat) csatlakoztatva van az iPadre és az le van csukva, a mikrofon hardveres szinten leválasztásra kerül, ezzel megakadályozva azt, hogy a mikrofonhoz szoftveres módon hozzáférjenek, még akkor is, ha az adott szoftver root vagy kernel szintű privilégiumokkal rendelkezik iPadOS alatt, ha például a firmware feltörésre kerülne.

Ez nem az első, hogy ilyet csinált volna az Apple, a T2-es chippel rendelkező MacBook modellek is lecsatlakoztatják a mikrofont, ha le van csukva a gépek kijelzője, így növelve a biztonságot.

Sokan félnek attól, hogy az iOS eszközeiken lévő alkalmazások a háttérben figyelik őket és bár az Apple egyértelművé teszi egy pirosra színezett státuszsávval, ha háttérben lévő alkalmazás használja a mikrofont, de ez a hardveres lekapcsolás remélhetőleg a paranoiásokat is megnyugtatja.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok