fbpx Skip to content

Több streaming szolgáltatás döntött úgy, hogy többek közt a távoktatás segítése érdekében rosszabb minőségben sugároz, hogy így csökkentse a hálózatok terheltségét.

Ezt az irányelvet követve az Apple is segít Európának, hogy az Apple TV+ szolgáltatás se terhelje annyira a hálózatot.

Az Apple mellett a Netflix, az Amazon és a Google is hasonló lépéseket tett. Az Amazonnál a Prime videók, a Google esetén pedig a YouTube videók lesznek Európában a közeljövőben rosszabb minőségűek.

Az Apple vitte véghez a legnagyobb megszorításokat, a HD helyett most csak 670 pixel széles videókat küldenek eszközeinkre Apple TV+ szolgáltatás használata közben.

(Jelentősen rosszabb minőségben streamel az Apple TV+ is)

A Netflix és az Amazon továbbra is HD-ban streamel, csak alacsonyabb minőségben. A Netflix azt nyilatkozta, hogy az Európai Unió kérése miatt a 30 napra fogják vissza videók minőségét.

A koronavírus miatt sokan kénytelenek otthon maradni és ez megnöveli az internetes hálózatok terheltségét és a szolgáltatóknak időre van szükségük, amíg alkalmazkodnak ehhez. Ráadásul több dolgot kell az embereknek interneten keresztül intéznie, például a diákok is a világháló használatával kénytelenek tanulni.

Épp ezért a következő időszakban kénytelenek leszünk egy kicsit rosszabb minőségű videókkal beérni.

Neked feltűnt már, hogy rosszabb minőségben érkeznek eszközeidre a videók?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.