fbpx Skip to content

Több streaming szolgáltatás döntött úgy, hogy többek közt a távoktatás segítése érdekében rosszabb minőségben sugároz, hogy így csökkentse a hálózatok terheltségét.

Ezt az irányelvet követve az Apple is segít Európának, hogy az Apple TV+ szolgáltatás se terhelje annyira a hálózatot.

Az Apple mellett a Netflix, az Amazon és a Google is hasonló lépéseket tett. Az Amazonnál a Prime videók, a Google esetén pedig a YouTube videók lesznek Európában a közeljövőben rosszabb minőségűek.

Az Apple vitte véghez a legnagyobb megszorításokat, a HD helyett most csak 670 pixel széles videókat küldenek eszközeinkre Apple TV+ szolgáltatás használata közben.

(Jelentősen rosszabb minőségben streamel az Apple TV+ is)

A Netflix és az Amazon továbbra is HD-ban streamel, csak alacsonyabb minőségben. A Netflix azt nyilatkozta, hogy az Európai Unió kérése miatt a 30 napra fogják vissza videók minőségét.

A koronavírus miatt sokan kénytelenek otthon maradni és ez megnöveli az internetes hálózatok terheltségét és a szolgáltatóknak időre van szükségük, amíg alkalmazkodnak ehhez. Ráadásul több dolgot kell az embereknek interneten keresztül intéznie, például a diákok is a világháló használatával kénytelenek tanulni.

Épp ezért a következő időszakban kénytelenek leszünk egy kicsit rosszabb minőségű videókkal beérni.

Neked feltűnt már, hogy rosszabb minőségben érkeznek eszközeidre a videók?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Attól nem tartanék, hogy az Apple TV+ bedönt bármilyen hálózatot is :smiley:

  2. Két napja néztem meg a The Bankert, nem tűnt fel a különbség. Mondjuk én az internet sebességében se látok csökkenést, kíváncsiságból mértem egyet Speedtest alkalmazással és ugyanúgy 900-950 Mbps körül van mint eddig.

  3. Nem a te oldalat érinti a szolgáltatás. Szóval egyszerűen fogalmazva korábban a The Banker c. film elvitt volna mondjuk 25 Mbps-et másodpercenként a 900 Mbit-edből, most csak mondjuk 10-et.

    A számok fiktívek, csak a példa kedvéért írtam csak.

    Amúgy nálam a Dickinsons soron következő részemnél tűnt fel először.

  4. Hát “sajnos” már szinten vagyok mindennel, úgyhogy nem tudom tesztelni péntekig, akkor kijön az Amazing Stories új epizódja, kíváncsi vagyok milyen lesz a minősége.

  5. Avatar for Bob Bob says:

    A Netflix-en érezhetően szarabb a minőség, 2Mbps körüli.

  6. Avatar for PRK PRK says:

    A YouTube esetében semmi változás, ugyanúgy (a H.264-hez képest) tiszta a kép, jön a 4K is :smiley:

  7. YouTube tegnap nekem automatikusan a legkisebb felbontásban indított el egy videót, de simán engedte visszaállítani 1080p-re.

  8. Gondolom a havi díjak maradnak :grimacing: nekem van YouTube Premium, HBO Go, Apple Tv+, Netflix és Amazon Prime is. Azért it egy 25%-os csökkentés is már jól nézne ki.

  9. Amazing Stories mai epizódját nézve nem látok minőségromlást, pedig általában érzékeny vagyok az ilyesmire. :sweat_smile: Lehetséges lenne, hogy csak a 4K-s TV-knél ütközik ki a különbség? Mert nekem (egyelőre) csak sima Full HD van és eleve lebutítva nézem a 4K-s tartalmakat.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for vkleszken Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for PRK Avatar for Swordhun Avatar for Bob