fbpx Skip to content

2007-ben, az első iPhone megjelenésének évében indult az iPhone Photography Awards, hogy összegyűjtse a világ legjobb, iPhone-os fényképeit. A díjakat mindig nyáron osztják ki, azonban a nevezés március végével lejár.

A versenyen bárki indulhat a néhány dolláros nevezési díj befizetése után, utómunkázhatja is az alkotását, csak annyi kikötés van, hogy az eredeti fénykép egy iPhone-nal vagy iPaddel készüljön. Na de nézzük, milyen feltételeknek kell még megfelelni.

A nevezés mindenki számára nyitott, nem kell, hogy profi fotós legyél, hiszen bármennyire is jók a telefonok kamerái, ők azért rendes fényképezőgépekkel dolgoznak. A lényeg, hogy iPhone-nal vagy iPaddel készüljön a kép és a saját Facebook, Instagram és hasonló csatornákon kívül máshol ne legyen korábban publikálva, ez akár egy másik hasonló versenyt is magában foglal. A nevezés díja a feltöltött fényképek számáról függ, 1 kép 3,75 dollárba kerül, míg 50 pályamű beküldése 125,50 dollárt kóstál, ami azért már elég komoly összeg, de e kettő összeg közt számos feltöltési csomag választható.

A fényképek ugyebár csak iPhone-nal vagy iPaddel készülhetnek, és az utómunkázás se történhet más eszközön, például számítógépen Photoshoppal (nem térnek ki az iPades Photoshop tiltására), de minden más, mobilos alkalmazás használata megengedett, sőt, akár kiegészítő lencséket is szabad használni. Amennyiben a gyanú felmerül, hogy a pályázó nem iPhone-nal készítette a fényképet vagy épp Photoshophoz nyúlt, akkor az eredeti fotót is be kell küldeni utólag, hogy csalás ne történhessen a verseny során.

Nincs arra megkötés, hogy a fényképek milyen idő intervallumon belül kell, hogy készüljenek, sőt, bármelyik iPhone és iPad modell is játszik, így akár egy évekkel ezelőtti fényképpel is nyugodtan neki lehet vágni ennek a pályázatnak. Minden fényképet csak egy kategóriában lehet nevezni (építészet, utazás, emberek, állatok, természet, gyerekek, portrék, panorámák, stb.), de ha nem tudjuk eldönteni, hova illene legjobban, akkor válasszuk az Egyéb opciót és maximum a bírák átsorolják máshova. A fényképek mérete lehetőleg az eredeti legyen, de ne kisebb, mint 1000 pixel, akár szélesség, akár magasság tekintetében.

A fényképek feltöltéséről és befogadásáról e-mailben kapunk értesítést, de ha nem jönne meg ez az üzenet és a spam mappában sincs, akkor érdemes felvenni az oldallal a kapcsolatot. A fényképek szerzői jogairól nem kell lemondani, azonban a feltöltéssel hozzá kell járulni, hogy az iPhone Photography Awards marketing célokra (online és offline is) nem csak a nyertes fotókat használhatja, de minden megjelenésnél feltüntetik az alkotó nevét és akár a közösségi média elérhetőségét is. A nyerteseket nyáron e-mailben fogják értesíteni, de a pályázati felületen is ellenőrizhető ez.

Na de nézzük is, mit is lehet nyerni ezen a versenyen. Természetesen elnyerhető az év iPhone Photography Awards fotósa díj, de e mellé aki az egész verseny alapján az év fotóját készítette, egy iPad Airrel lesz gazdagabb, a további 3 győztes pedig egy-egy Apple Watch boldog tulajdonosa lesz. A 18 kategória külön-külön nyertesei pedig egy 1 grammos arany plakettet vihetnek haza, míg a második és harmadik helyezett ugyanekkora súlyú palládium plakettet tehetnek ki otthon a falra.

Pályázni és a fényképeket feltölteni az iPhone Photography Awards oldalán lehet, ahol a részletes versenykiírás is elolvasható, továbbá itt megtekinthető az összes korábbi győztes pályamű is.

Kedvet kaptál? Pályázz március 31-ig!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Az grammos palládium plakett kicsit veszélyesnek hangzik. (Mondjuk Tony Stark biztos örülne neki.)
    Nem inkább Platinum plakett lenne?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for BPmaki05 Avatar for Szifon

Népszerű hozzászólások

  1. Az grammos palládium plakett kicsit veszélyesnek hangzik. (Mondjuk Tony Stark biztos örülne neki.)
    Nem inkább Platinum plakett lenne?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for BPmaki05 Avatar for Szifon