fbpx Skip to content

Bár szerencsére csak képletesen, de már a csapból is koronavírus folyik, így egyáltalán nem meglepő, hogy az Apple-re is hatással van a vírus terjedése.

Pár nagyobb hír repült fel eddig annak kapcsán, hogy hogyan fogja ez a mizéria érinteni a cupertinói vállalatot, nézzük is meg most ezeket!

A Bloomberg információi szerint az Apple Store-okban hiány van cserekészülékekből és alkatrészekből. Az Apple állítólag arról értesítette a boltok dolgozóit, hogy a csere iPhone-okból és az alkatrészekből 2-4 hétig kell kevésre számítaniuk. A csere telefonok kapcsán az Apple a postázást ajánlja alternatívaként, alkatrészhiány esetén pedig egész telefont cserélnek. Ha elkerülhető az egész telefon cseréje, például betört kijelző esetén, az Apple általában a javítás mellett áll. Most azonban az alkatrészek beszerzése is nehezebb számukra és cserekészülékekből is szűkösen állnak. Leginkább az iPhone 11 és az iPad Pro érintett a lap szerint.

Az olaszországi helyzet miatt az Apple bezáratta több üzletét és a nyitva hagyott üzleteik bejárataihoz kézfertőtlenítő adagolót helyeztek el. A boltok bezárása mögött az olasz kormány határozatai állnak, akik arra kérték a közepes és nagyméretű boltokat, hogy ne nyissanak ki, amíg nem rendeződik a helyzet. Az Apple értesítette alkalmazottait, hogy ha tehetik, akkor kerüljék Olaszországot és Dél-Koreát. Az országokba való utazást csak akkor engedélyezik, ha az üzleti szempontból kritikusan fontos lenne és azt tanácsolják, hogy a legtöbb tárgyalást video- vagy hanghíváson keresztül intézzék, amennyiben lehetséges. Emellett az Apple nagyobb hangsúlyt fektet az üzleteik, irodáik és közös dolgozói tereik tisztán tartására.

A Twitter kínai megfelelőjén, a Weibo közösségi oldalon megosztásra került, hogy a Vencsouban (pinjin: Wēnzhōu) és Hupejben (pinjin: Húběi) lakó Apple alkalmazottak „szeretetcsomagot” kaptak az Apple-től, melyben többek közt kézfertőtlenítő, arcmaszk, kávé és még egy iPad is található:

Ez nagy segítség lehet azoknak a helyi családoknak, akik korlátozottan hagyhatják el otthonaikat a vírus miatt. Az iPadekkel a cég az otthon ragadt gyerekeket célozza, ahogy az kiderült a csomaghoz adott levélből:

Kedves Hupejben és Vencsouban lévő kollégáink!

Reméljük, hogy ezt a levelet jó egészségben olvassátok. A legutóbbi kommunikációnk óta tudjuk, hogy mindannyian erősek vagytok, és hogy milyen nehéz kitartanotok ezekben az időkben, és segíteni szeretnénk nektek és családjaitoknak. Hupej tartományt és azon belül is Vuhan városát sújtotta legerősebben a koronavírus, ami már 2835 életet követelt Kínában.

A legjobbakat kívánjuk nektek az egész Apple csapat nevében ezzel a csomaggal, amit nektek és családaitoknak szánunk. A csomagban használati szereket és egy iPadet is találtok, amivel segíthetitek a gyerekek online tanulását és időtöltését.

Emellett pszichológiai és tanácsadói szolgáltatást is biztosítunk számotokra, hogy át tudjunk segíteni titeket ezeken az időkön.

A SARS-CoV-2 koronavírusról bővebben a Qubit cikkében: Minden, amit a tudomány eddig felderített a koronavírusról.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Imádlak titeket, amiért a pinyint is kiírtátok a földrajzi nevekhez! :sob::heart_eyes:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for jojo-chan

Népszerű hozzászólások

  1. Imádlak titeket, amiért a pinyint is kiírtátok a földrajzi nevekhez! :sob::heart_eyes:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for jojo-chan