Shot on iPhone – Kihirdették az Apple éjszakai mód fotópályázatának nyerteseit

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Januárban fotópályázatot hirdetett az Apple, mégpedig az új iPhone 11 modellek éjszakai módjának népszerűsítésére. Nagyjából két hónappal a kiírás után megvan a győztes fényképek és alkotók listája. A képek magukért beszélnek.

A pályázat fontos kitétele volt, hogy csak kizárólag iPhone 11, 11 Pro és 11 Pro Max modellekkel készített fényképeket lehetett beküldeni és csak olyanokat, amelyek az új Night móddal készültek. A világ minden tájáról érkeztek be pályaművek, több ezer fénykép felett kellett dönteni a szakmai zsűrinek és végül az alábbi hat alkotást választották, amelyeket orosz, kínai, indiai és spanyol felhasználók készítettek.

Konstantin Chalabov (Moszkva, Oroszország), iPhone 11 Pro

A zsűri szerint Konstantin képe olyan drámai, hogy akár egy hidegháborús kémfilm nyitójelenete is lehetne, ami sok kérdést vet fel: miért álltak meg, hol a sofőr? A fotós remekül játszott a fényekkel, hiszen a hegy oldala és a környezet kéksége remekül visszaadja a hideg, havas érzést, míg az autó fényei kellő drámaiságot adnak a fényképnek és megfelelő módon vezetik a néző tekintetét a kép fő témájára.

Shot on iPhone Night mode nyertes alkotás

Andrei Manuilov (Moszkva, Oroszország), iPhone 11 Pro Max

Andrei képe rengeteg kérdést vet fel a nézőben: kik lakhatnak itt, milyen emberek lehetnek, miért éjjel, a ház közepén szárítják a ruháikat? Egyszerű, de klisémentes módon mutatja meg a nagyvárosok zsúfoltságát, úgy, hogy kicsit még intimitást is visz bele azzal, hogy bepillantást kaphatunk, hogyan is élhetnek Moszkvában az emberek.

Mitsun Soni (Mumbaj, Maharasztra, India), iPhone 11 Pro

A zsűri szerint ennek a képnek földöntúli hatása van, mintha egy UFO lebegne a fa fölött és annak a fénye kölcsönözné a vörös hatást, de az nem derült ki, hogy ténylegesen mi is okozta ezt a színt a fényképen.

Rubén P. Bescós (Pamplona, Navarra, Spanyolország), iPhone 11 Pro Max

Senkit se tévesszen meg, ezen a fotón nem valódi emberek és állatok láthatóak, akiket a fotós a lehető legtökéletesebb pillanatban kapott le, hanem egy szabadtéri műalkotást láthatunk, ami a helyi zarándokok előtt tiszteleg. A zsűri kiemelte, hogy mennyire varázslatosak a lemenő nap fényei a fekete sziluettek mögött, de mindezt úgy, hogy a kép előtere nem bukik be feketébe, hanem a sziklák kellően részletesen meg vannak világítva.

Rustam Shagimordanov (Moszkva, Oroszország), iPhone 11

A fagyos Oroszországban járunk megint, de most egy kis falucskát láthatunk egy hegy lábánál a tó parton. A fényképen szinte érezzük azt a csípős hideget, ami a helyszínen lehetett, míg a házak piros falai és a lámpák sárgás fényei meleg hatást keltenek és szívesen betérnénk mi is ebbe a városkába.

Yu “Eric” Zhang (Peking, Kína), iPhone 11 Pro Max

Az utolsó képet megnézve úgy érezhetjük magunkat, mintha mi is azon a pekingi utcán állnánk, mint a fotó készítője. A felszálló gőz és az ellenfények különleges hangulatot kölcsönöznek a fényképnek.

A győztes alkotások az Apple közösségi média felületei mellett óriásplakátokon is fel fognak tűnni világszerte.

Neked melyik a kedvenced a nyertes pályaművek közül?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. aw123 says:

    Mivel ezeknel a fotoknal nem tudni milyenek voltak a valos korulmenyek, nemsok ertelmet latom az egesz kielezeset az ejszakai modra. Igy csak kivalasztunk egy nekunk tetszo fotot, ejszakai mod ide vagy oda. Esetleg mellekelhettek volna mellejuk ejszakai mod nelkuli valtozatokat, az ugy mar izgalmas legalabb.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!