fbpx Skip to content

Amennyiben kamerát szeretnénk otthonra vásárolni rengeteg opció közül választhatunk egészen olcsó kínai megoldásoktól a drágább profibb termékekig. A eufyCam E a középkategóriát célozza meg okos megoldásokkal, illetve vezeték nélküli támogatással.

EufyCam E teszt es velemeny

A Eufy-nál több kamera közül is választhatunk, ezek közül mi a vezeték nélküli E változatot vettük a kezünkbe és próbáltuk ki az elmúlt hetekben. Mit is jelent a vezeték nélküliség ebben az esetben és mire képes ez a kamera rendszer?

A eufyCam E-nél egy két kamerával rendelkező szettet kapunk. A kamerák egyenként 140 fokos látószöggel és 1080p-s felbontással rögzítenek akár bel- és kültéren is. IP65-ös besorolást kaptak, tehát kültéren is tökéletesen megállják a helyüket, és itt már rendkívül fontos lehet a vezeték nélküli támogatás is.

EufyCam E tulajdonságok 1

Az eszköz rendelkezik egy központi egységgel, amire a kamerák csatlakoznak és rögzítenek. Ez beépített 16GB-os memóriával (akár 1 évnyi esemény felvétel) rendelkezik, tehát ha csak nem szeretnénk nagyobb tárhelyet, külön SD-kártya vásárlása nincs szükségünk. A központ beépített hangszórót is kapott, így adott esetben szirénaként is működik. A központi egység szórja a biztonságos vezeték nélküli kapcsolódásra szolgáló hálózatot, amik miatt a kamerák bárhol elhelyezhetőek.

A kamerák telepítése rendkívül egyszerű. A kicsomagolás után a központi egységet kössük össze routerrel Ethernet hálózaton keresztül, majd töltsük le a Eufy Security alkalmazást. Kövessük az alkalmazásban lévő utasításokat és egyetlen gombnyomással párosítsuk a kamerákat. Ezután helyezzük el a kamerákat megfelelően.

A eufyCam E kamerái beépített mágnessel rendelkeznek, így beltéren akár önmagunkban is felrakhatok egy csőre, vagy olyan fém/vas felületre, ami megtartja őket. Rendelkeznek beltéri és kültéri kiegészítővel, kültéren azonban figyeljünk oda, hogy a kamera legalább 2,5-3 méterre legyen a földtől, és viszonylag közel legyen a központi egységhez is. Külön érdemes megjegyezni, hogy mivel a kiegészítők itt is mágnesesek a kamera szöge tetszőlegesen állítható!

(A beépített hangszórónak köszönhetően megszólal a sziréna, ha valaki le szeretné venni.)

Az erőteljes beépített akkumulátornak köszönhetően a kamerák akár 1 éven keresztűl is működnek, tehát nem kell hetente levenni, vagy foglalkozni a töltésükkel. Alacsony töltöttség esetén pedig időben értesülünk, hogy levegyük és feltöltsük őket.

Eufy Security alkalmazás – a rendszer lelke

Eufy Security

Az alkalmazáson belül megtaláljuk a kamerákat és persze az előnézeti képüket is, amiket időnként frissít az alkalmazás. Itt látható, hogy mennyire erős a vezeték nélküli kapcsolat a központi egységgel, illetve az akkumulátor töltöttsége is. Ha rákattintunk a kamerára, akkor látható az élő kép és persze a hang is. Beszélhetünk a kamerán keresztül és akár bele is nagyíthatunk a képbe. Ezen kívül természetesen készíthetünk videó felvételt és képet is.

EufyCam E kamera nézet és értesítés

A eufyCam E nem rögzít folyamatosan, hanem úgynevezett eventeket készít. Ezt az akkumulátor idő megőrzése érdekében teszi, amikor mozgást észlel, akkor készít egy rövid klipet és azt eltárolja a memóriájába. Ezután ezeket az eventeket (rövid videókat) nézhetjük vissza és menthetjük el. Beállíthatjuk, hogy milyen időközönként készítsen felvételt és azt mennyi ideig tegye. Ez lehet 20 másodperc vagy akár több perc is. A korábbi képernyőképen pedig látható, hogy különböző módok közül is választhatunk, például ha otthon vagyunk, ne készüljön feleslegesen event.

Konklúzió

A eufyCam E egy szerintem hibátlan bel- és kültéri kamerarendszer, ami néhány gombnyomással beállítható és telepíthető. Rendkívül felhasználóbarát a felület, és a beépített mágneseknek köszönhetően könnyedén odarakható bárhova. A vezeték nélküliség hab a tortán, hogy még csak egy adapter kábellel sem kell foglalkoznunk, csak felrakjuk valahova és már működik is. Egyetlen hátránya talán pont az, ami az előnye is, ez pedig az akkumulátor. Én szeretem visszanézni, hogy mi történt a lakásban, és nem csak akkor, ha valami esemény (event) van. Ezt a Eufy jelenleg nem támogatja, még RTSP-n keresztül sem, sajnos a kamera lekapcsol, ha nincs mozgás. Ettől függetlenül bármikor élőben ránézhetünk, illetve vissza is nézhetjük a felvett eseményeket, ami miatt rendkívül könnyen átláthatjuk a mozgásokat, tehát előnynek is mondanám.

A eufyCam E szett illetve plusz kamerák megvásárolhatóak a Styleboltban!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok