fbpx Skip to content

Manapság már viszonylag sokan vásárolnak otthonukba robotporszívót, és azt hiszem, az Anker márkát nem kell bemutatni sem. A világ legjobb kábel és Apple kiegészítő termékeit kapjuk tőlük, itt a Szifon.com-on is számos teszt volt már a márkáról.

Eufy RoboVac L70 Hybrid robotporszívó

Az Anker csoport tagja a Eufy is, akitől ugyancsak teszteltünk már robot porszívót, de most a nagy testvért, a Eufy RoboVac L70 Hybrid-et vettük górcső alá. A korábbi Eufy robot porszívós tesztünknél is elmondtuk már, hogy ár/értékben az Eufy egy rendkívül jó választás, és termékeik megbízhatóak, hosszútávon használhatóak. Jó magam több hónapja használom a Eufy robot porszívót 100%-os elégedettséggel. Nézzük, mire képes az L70 Hybrid!

A RoboVac termékek méltán híresek az amerikai Amazon kínálatában, az emberek többsége kiváló, 5 csillagos értékelést adott. Végeredményben ezért is került hozzánk, kíváncsi voltam, hogy a felső kategóriában tényleg megéri-e vásárolni ilyen terméket, mert azt tudjuk, hogy a belépő szintű, olcsóbb, kínai robotporszívók azért hagynak némi kívánni valót maguk után.

Az L70 Hybrid lézeres, úgynevezett iPatch technológiát használ, mint a többi, hasonló árkategóriájú porszívó. Ez segíti abban, hogy a létező legpontosabban feltérképezze a lakást és az AI Map technológia segítségével kikerülje a tárgyakat, állatokat és egyéb olyan dolgokat, amiket más cég egyes termékei nem tudnának. Ez a technológia alapjában véve segíti a gyorsabb takarítást is, és ezáltal sokkal több területet jobban bejárva képes porszívózni, felmosni.

Eufy

A fenti képen láthatjuk egy átlagos lakás egy részét. Itt felül a nappali, alul pedig a konyha látható, ami küszöbbel van elválasztva. Az első indítás alkalmával a robotporszívó feltérképezi az egész lakást, körbemegy, illetve közben persze takarít is. Ekkor épül fel az alkalmazásban is látható térkép, ahol megadhatjuk azokat a zónákat, ahova nem mehet a porszívó. Igen, virtuális zónákat hozhatunk létre, mellyel nem kell fizikai határokat adni a Eufy-nak, csupán optimalizálni ezeket a zónákat.

Ezeket a rendszer pirossal jelöli, nálunk ilyen a cica etető része, és egy olyan szőnyeg, ahol a játékai vannak, illetve apró tárgyak, amiket nem akarunk mozgatni, inkább kerülje ki teljesen az eszköz. Ezen kívül kékkel Zone Clean-t avagy zóna takarítást is indíthatunk. Például a konyhában kiömlik a cukor, akkor csak odaküldöm a robotporszívót és körbe is megy!

A Eufy RoboVac L70 Hybrid a leghalkabb robotporszívó, amivel eddig találkoztam. Akár sorozatot is lehet mellette nézni, illetve az állatokat sem zavarja a hangja, Steve, a macskánk például kifejezetten imádja, játszik vele. ???‍♂️ A porszívó automatikusan állítja a szívás teljesítményét, ami kár 2200Pa szívóerő is lehet. Ezt mi magunk is beállíthatjuk, illetve az alkalmazáson belül folyamatosan ellenőrizhetjük a porszívó filtereit, szenzorait. A jobb szélső képen láthatjuk, mennyire részletesen mutatja a lézeres térkép az egyes tárgyakat. Az L70 Hybrid rendkívül könnyedén veszi ezeket az akadályokat, kikerüli őket, vagy probléma esetén push értesítésben és a hangszóróin keresztül is szól nekünk.

Problémák – avagy mire figyelünk oda?

Két dolog az, amire lényegében oda kell figyelnünk. Az egyik a küszöb, vagy a küszöbhöz hasonló tárgyak, mint például a ruhaszárító lába, tehát bármi, ami kiáll a padló síkjából, a másik pedig a magasság, mint például egy fűtőtest alja és a padló közti rés. Ha egy küszöb adott esetben pont akkora, hogy át akar menni rajta a porszívó, de már nem olyan alacsony, hogy át is tudjon kelni rajta, akkor megakad. Ilyen például a szárítók lába, amiben konkrétan fennakad sajnos. A másik probléma például a bútorok alatti magasság. Ha olyan alá megy be, aminek változik a padló és az adott bútor alja közti magassága, tehát először még befér, de belül beleakad, akkor ott is elakad a porszívó, erre ugye nincs felkészítve. Sajnos a hosszúszálú szőnyeget ez a robotporszívó sem szereti, így annak tisztítására nem alkalmas, de az átlagos 2-3 centiméteres szőnyegeket simán porszívózza, tehát nyugodtan használható a “normál” szőnyegeken is.  Ezeket nyilván tapasztalatból tanuljuk meg, beállítjuk oda a “No-Go zónát”, és így lényegében ki is kerüli a porszívó a második takarításkor.

A Eufy képes felmosásra is, ilyenkor felrakjuk a mosófejet, az eszköz automatikusan ebbe a módba kapcsol, és adott esetben porszívózik, vagy éppen csak felmos. Érdemes megnézni az alábbi videót, mire is képes a Eufy RoboVac L70 Hybrid:

Természetesen mint minden robotporszívó, a Eufy is képes automatikusan “hazamenni”, de ő akár folytatja is a takarítást arról a helyről, ahol abba hagyta, ha lemerülne az akkumulátor.

Konklúzió és vásárlás

Sokszor szóba kerül, hogy tudja-e helyettesíteni egy robotporszívó a normál takarítást. Természetesen nem, de szépen szinten tudja tartani az adott helyiséget, illetve ha állatszőr is van, akkor azt gyönyörűen felszívja, ami azért sokszor hasznos lehet a háztartásban.

Eufy L70 cicaszőr

A Eufy RoboVac L70 Hybrid egy kiváló felső kategóriás robotporszívó, ami természetesen megállja a helyét a nagyok között. Kiválóan térképezi fel a lakást, megfelelő szívóteljesítménnyel rendelkezik, és porfin kerüli az esetleges akadályokat. A Eufy alkalmazás könnyen használható, akár a család többi tagja is irányíthatja a porszívót, valamint Amazon Alexa támogatást is kapott, tehát a hangunkkal is elindíthatjuk a takarítást.

Köszönjük szépen a Moon Store csapatának a Eufy RoboVac L70 Hybrid-et, amit most rövid ideig kedvezménnyel is megvásárolhattok a webshopjukban. vagy az alábbi képre kattintva. Érdekelnek a 2020-as év legjobb robotporszívói? Ugorj át Tesztplussz robotporszívó tesztjére, ahol nagyon szépen összeszedték a robotporszívó vásárlás előtti tudnivalókat, gyakori kérdéseket.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Mivel jobb, vagy miben más mint a Xiaomi Roborock 2?

  2. Illetve tud e két szintet kezelni? Fsz, emelet. Van amúgy olyan gép ami igen? Köszi

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @BoriszDa mégis szerinted amúgy hogy menne fel az emeletre, vagy jönne le onnan? komolyan kérdezem. :slight_smile:

  4. Úgy gondolja hogy két térképed van, és akkor nem kell újra térképeznie.

  5. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ja értem. pedig az viccesebb lenne, ha mondjuk fel tudna menni a lépcsőn, vagy repülne. :smiley:

  6. Egyébként jogos felvetés, mert ha egy porszívód van, akkor csak felviszed és átállítod a térképet. Szóval ez tényleg jó feature lenne.

  7. Avatar for Czo Czo says:

    Ilyen tobb terkepes dolog (legalabbis, appban latszik tobb, es be lehet setelni) van a Roborock modellekben. Noha mivel nekem csak 1 szintem van, igy nem tudom, hogy mi ezzel a helyzet.

  8. Amúgy szerintem meg ez is egy xiaomi roborock csak más néven :slightly_smiling_face: Úgyanúgy néz ki a készülék meg a menüje is, és még a térkép is. Olyan ez mint a Würth a gépek, Würth matrica Bosch gépek ( tavaly óta már nem ) :smiley:

  9. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @83miki83 mondjuk a Xiaomi mindenkitől mindent ellop, ebből nőtt naggyá, szóval…

  10. Avatar for hepike hepike says:

    Ez ebben az esetben nem áll meg, mert a piacon gyakorlatilag ez volt az első lidarral szerelt értelmes porszívó. És mivel sikeres, így sokan másolják is. Nekem a második generációs Roborock S50 van és másfél év alatt 18.000 m2-nél tart hibamentesen.

  11. Avatar for Kukori Kukori says:

    Biztosan nagyon jó kis gép, de ahogyan itt az ebay-en nézem, qrva drága. A legolcsóbb 170 ezer környékén van németből, de franciából van 270-ért is. Ennyiért meg szerintem akkor inkább egy iRobot Roomba 980. Árban kb. ugyanott van, sőt, van ahol ettől olcsóbb.

  12. Ebay? Az ad neked magyar garanciát, illetve magyar áfát is rárakja? :slight_smile: Azért ne menjünk már ebbe megint bele.

  13. Avatar for Kukori Kukori says:

    Nem értem amit írtál. Mibe ne menjünk bele??? Tök mindegy hol nézem, az Amazonon vagy az Alin is megnézhetem, ott is ugyanennyibe kerül. Ez nem Áfa kérdése, ennek ennyi az ára. És pont azt írtam, hogy akkor már inkább idehaza veszek boltból, garanciával - és Áfával is - rendelkező iRobot Roomba-t, ami kb. ugyanennyit tud és kb. ugyanennyiért.

  14. Avatar for Kukori Kukori says:

    Ja! Egyébként Áfa meg vám fizetési kötelezettség ebay-es rendelés esetében csak az EU-n kívülről érkező tételeknél van és Áfa ott is csak 22 Euro feletti értékű esetében, vám pedig 150 Euro felett. Franciák meg legjobb tudomásom szerint EU tagok, de ha te tudsz valami változást etéren, akkor oszd meg velünk plíz. :smiley:

  15. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Kukori nem értem… miért érdekes, hogy Németországból 170.000 Ft, Franciaországból 270.000 Ft, miközben a cikk végén található linken 152.999 Ft? (az iRobot Roomba 980 pedig minimum 178.000 körül van, de inkább 200.000, tehát drágább.)

  16. Avatar for Kukori Kukori says:
    1. Mert túlságosan szór az ára. Ez jót nem jelent általában.
    2. Hasonló tudású iRobot Roomba van már 133-ért is már és akkor már inkább az szerintem:
      https://www.hazirobotok.hu/robotporszivo
  17. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Kukori szerintem teljesen mindegy, hogy mennyire szór az ára a piacon, ha egyszer azt nem a hivatalos forrásoknál nézed. a hozzászólásodban korábban nem azt írtad, hogy hasonló tudású iRobot Roomba lenne, hanem hogy ennyiért akkor már egy iRobot Roomba 980 – de az még az általad linkelt oldalon is 189 999 Ft, vagyis drágább a cikkben bemutatott darabnál.

  18. A 133 ezer ft-os roomba sokkal kevesebet tud, de még a 980-as se készít térképet, ha jól tudom azt az i7 meg az s9 tudja, erről az oldalról. Én sokat nézelődtem mielött a roborock-ot megvettem és a roomba meg se közelíti ár/érték arányban. Ez az Eufy árban és tudásban is ott van mint a Roborock.

  19. Avatar for Kukori Kukori says:

    Az általam linkelt oldalon van 133 ezerért is.

  20. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Kukori de hát nincs… a 980-as Roomba 189 999Ft. ami 133 999Ft, az egy e5, és nem a 980-as.

  21. Avatar for Kukori Kukori says:

    Az összképet kell nézni. Egy Roomba, akár a legolcsóbb is, bármilyen szőnyeggel elboldogul. Legyen az hosszú, vagy rövid szőrű, nem akad el és nem fog 10 perc takarítás után töltésért nyögni. Ahogy elnézem a tartálya is nagyobb és könnyebben is tisztítható. Lehet, hogy nem készít térképet, meg nyilván felolvasni sem tud :smile: de asszem egy porszívónál ezek a legkisebb problémák. Ott a lényeg az, hogy hogyan takarít és mit tud kitakarítani és mit nem.

  22. Avatar for Kukori Kukori says:

    Igen. És? Olcsóbb és az is állítható telefonról.

  23. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Kukori nem ezt írtad. hanem:

    Ennyiért meg szerintem akkor inkább egy iRobot Roomba 980. Árban kb. ugyanott van, sőt, van ahol ettől olcsóbb.

    az iRobot Roomba 980 drágább, mint a cikkben említett termék.

  24. Avatar for Kukori Kukori says:

    Facepalm. Most ezen akarsz rugózni? Ereszd el a témát. Vesztettél. Van jobb és olcsóbb, hivatalos oldalon is. Ennyi.

  25. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Kukori persze, hogy facepalm, de saját magadnak. én nem értem továbbra sem, hogy hogyan jön ide az, hogy te ebay-en milyen árakat látsz, aztán bedobod azt is, hogy akkor már inkább egy iRobot Roomba 980, ami szerinted nem csak ott van árban, ahol a cikkben lévő termék, hanem van, ahol még olcsóbb – majd az általad linkelt oldalt emlegeted, ahol meg világosan látszik, hogy nem hogy nem ugyanannyiba kerül, hanem még sokkal drágább is.

  26. Avatar for Kukori Kukori says:

    Facepalm. Hogy te mit nem értesz, az nem az én hibám lesz és nem is a készülékedé. :wink:
    Olyan vagy mint egy pitbull, nem ereszted a témát, hibákat keresel a vitapartnered hozzászólásaiban, ezzel próbálod nehéz helyzetbe hozni és olyasmiken akadsz fent, aminek semmi köze a lényeghez. De hidd el, ez semmin sem változtat. :smiley:
    Ismétlem: A lényeg az, hogy van jobb olcsóbban, vagy csak minimálisan drágábban, annyival, amiért már érdemes inkább azt választani. Ez van.

  27. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Kukori de hát ha egyszer azt állítod, hogy a Roomba 980 az ugyanolyan, és olcsóbb, miközben pont az általad linkelt oldal is azt igazolja, hogy ez nem igaz… ha azt írtad volna már a legelején is, hogy szerinted a 133 ezres Roomba ugyanezt tudja, akkor oké. de nem ezt írtad. és pont ez a lényeg, hogy olyan termékhez hasonlítottad egész idő alatt, és mondtad rá, hogy még olcsóbb is, ami drágább nála, és így nem lehet összehasonlítási alap.

  28. Avatar for Kukori Kukori says:

    OK, akkor még egyszer, hátha másodjára fogod: :smiley:
    A lényeg az, hogy van jobb olcsóbban, vagy csak annyival drágábban, amiért már érdemes inkább azt választani. Attól függ hol veszed. És persze, hogy mi a fontosabb számodra, a takarítási képesség, vagy pedig az, hogy térkép alapján navigál. Ettől még ez lehet egy jó porszívó.
    Próbálom kicsit szájbarágósabban: Az, hogy kinek mi a jó, nyilván egyénileg dönthető el. Mert az, hogy például nem boldogul a hosszabb szőrű szőnyegekkel, engem speckó pont zavarna, hiszen így nem lehet vele takarítani sem a puhább, nagyobb szőrű szőnyegeket - melyek manapság elég kedveltek egyébként -, sem pedig a rojtosakat. Míg azzal, amit én linkeltem ezek sem okoznak gondot. Szerintem ez pl. fontosabb egy porszívónál, mint az, hogy hogyan navigál. De nyilván van akinek nem ez a fontosabb, mert mondjuk nincs is szőnyege. Csak hát ez azért ritkább szerintem, de persze nem kizárt.

  29. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Kukori na ha már a legelső hozzászólásodban is ezt írtad volna le, akkor szerintem senki nem kérdezett volna vissza semmit.

  30. Avatar for Kukori Kukori says:

    Sorry. Azt hittem ez természetes. :smiley:

  31. Igaz rosszul tudtam, a 980-at én sose néztem mert az már egy 5éves termék, de ha neked nincs egyik se akkor miért állítod, hogy jobb? Én próbáltam irobot-ot nem is egyet és nem jobbak mint mint mondjuk a roborock, sőt. Ár/érték arányban a legrosszabb szerintem. Ezt én pont forditva mondanám. Van az irobot-nál sokkal olcsóbban ugyanolyan jó robotoorszívó. Igen az irobotok is jók, de drágák. Amikröl Te beszélsz régi készülékek ezért kerülnek kevesebbe, de ugyanilyet találsz az eufy-nál is vagy a xiaomi-nál vagy a samsungnál is.

  32. Avatar for invezz invezz says:

    Hahó!

    Igen, az irobi 980 kb 5 éves modell, én akkor vettem mikor bejött magyarországra, hosszússzabb szálú szőnyegeken sajnos felakad, igazabol aksi birja még, de minden vehető hozzá ebay, alin, könnyű cserélni mindent rajta. Terkepet csinál, én 80m2 használom, relative magas küszöbökön is átmegy (3cm körüli magassag). Telefonos app megbízható, tavolbol inditható, időzíthető a 7 minden napjára, szisztematikus, jelez ha elakad, bar távolbol nem tudsz vele mit csinalni… (Tudom, ma már ezek nem nagy dolgok… de 5éve még az volt) De szerintem már a mai 150ezres mezőny is simán hozza ezt a színvonalat… az alkatrész ellátás nem mindegy csak… mert ha szűrők kefék egy vagyon, előbb utóbb ráfizeted… :frowning:

  33. Avatar for Kukori Kukori says:

    Sehol sem említettem, hogy nekem ne lenne ilyenem. Van. Csak nem 980-as. Az iRobot többet bír, mint a többi. Kollégáimnak, rokonaimnak is van, többnek is, többféle. Az ilyen kínai cuccosok általában mérföldekkel vannak lemaradva. Lehet, hogy ez amiről a cikk szól már konkrétan nem, de ugye azt írják itt a cikkben is, hogy elakadhat a hosszabb szálú szőnyegekben. Az iRobot nem akad el, egyik szőnyegben sem. Ez egyfelől tapasztalat, másfelől pedig a leírásukban is benne van, hogy bármilyen szőnyeggel elboldogulnak és rojtokkal is. Márpedig számomra - és szerintem az emberek úgy 80 %-nak is minimum - ez sokkal fontosabb, minthogy esetleg programozni lehessen, vagy hogy térképes navigáció legyen benne, hiszen ez egy takarításra való gép. Ha nem tud takarítani megfelelően, akkor azt kézzel kell pótolni, más porszívóval értelemszerűen.

  34. Avatar for Kukori Kukori says:

    Nem hiszem, hogy iRobot-od lenne. Ha az lenne, akkor tudnád, hogy - ahogyan az előző hozzászólásomban is írtam - az iRobot nem akad el, egyik szőnyegben sem. Már a legrosszabb, leggagyibb típusa sem. Ez egyfelől tapasztalat, másfelől pedig a leírásukban is benne van, hogy bármilyen szőnyeggel elboldogulnak és rojtokkal is. Ha ilyened lenne, tudnád.
    Nekem 7 éve van ilyenem, kettő db. Sosem kellett semmit sem cserélni bennük. Na jah, az is igaz, hogy minden porszívózás után rendesen megtisztítom és ürítem a portartályukat. Nem tudom mennyi bele egy hepaszűrő, mert még sosem kellett cserélnem. Műanyag szűrő van mindkettőben, mosható, és lényegében mindenféle behatásnak ellenáll. Egy Samsungról pl. nem lehet ezt elmondani, egy noname kínairól meg aztán végképp nem. Kefét sem kellett még cserélni benne sosem, ma is olyan jóformán, mint új korában, hiszen könnyen, egyszerűen tisztíthatóak és moshatóak is. A műanyag csapágyak szoktak elkopni legtöbbször a kefék csatlakoztatásánál, legalábbis azt mondják mások, akiknek ilyen van, de nekem azokat sem kellett cserélnem még sosem. Az aksi az, ami az egyikben most olyan 75, a másikban meg olyan 85%-os, azt lehet cserélni kell majd a közeli jövőben a régebbiben valamikor, de ennyi.
    Kolléganőmnek a Xiaomi-ját évente kell javíttatni és a szőnyegeket az sem szereti, de az unokatesóm Samsungja is 5 év alatt már háromszor volt szervizben és hát az sem volt olcsó.
    Robotporszívóból én sosem vennék mást.
    De mondom, ettől függetlenül annak, aki mondjuk csak kiegészítésként használja, vagy akinek mondjuk egyáltalán nincsen szőnyege, de fontos, hogy különböző részeket kikerüljön a lakásában, biztosan ez a jobb, ami a cikkben szerepel. Viszont aki szőnyeget akar tisztítani, méghozzá jól és aki egy stabil működésű és erős gépre vágyik, annak szerintem akár egy olcsóbb, navigálásra is képtelen iRobot is jobb választás lehet.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for hepike Avatar for Szifon Avatar for farrvince Avatar for invezz Avatar for BoriszDa Avatar for Kukori Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin Avatar for 83miki83

Népszerű hozzászólások

  1. Mivel jobb, vagy miben más mint a Xiaomi Roborock 2?

  2. Illetve tud e két szintet kezelni? Fsz, emelet. Van amúgy olyan gép ami igen? Köszi

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @BoriszDa mégis szerinted amúgy hogy menne fel az emeletre, vagy jönne le onnan? komolyan kérdezem. :slight_smile:

  4. Úgy gondolja hogy két térképed van, és akkor nem kell újra térképeznie.

  5. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ja értem. pedig az viccesebb lenne, ha mondjuk fel tudna menni a lépcsőn, vagy repülne. :smiley:

  6. Egyébként jogos felvetés, mert ha egy porszívód van, akkor csak felviszed és átállítod a térképet. Szóval ez tényleg jó feature lenne.

  7. Avatar for Czo Czo says:

    Ilyen tobb terkepes dolog (legalabbis, appban latszik tobb, es be lehet setelni) van a Roborock modellekben. Noha mivel nekem csak 1 szintem van, igy nem tudom, hogy mi ezzel a helyzet.

  8. Amúgy szerintem meg ez is egy xiaomi roborock csak más néven :slightly_smiling_face: Úgyanúgy néz ki a készülék meg a menüje is, és még a térkép is. Olyan ez mint a Würth a gépek, Würth matrica Bosch gépek ( tavaly óta már nem ) :smiley:

  9. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @83miki83 mondjuk a Xiaomi mindenkitől mindent ellop, ebből nőtt naggyá, szóval…

  10. Avatar for hepike hepike says:

    Ez ebben az esetben nem áll meg, mert a piacon gyakorlatilag ez volt az első lidarral szerelt értelmes porszívó. És mivel sikeres, így sokan másolják is. Nekem a második generációs Roborock S50 van és másfél év alatt 18.000 m2-nél tart hibamentesen.

  11. Avatar for Kukori Kukori says:

    Biztosan nagyon jó kis gép, de ahogyan itt az ebay-en nézem, qrva drága. A legolcsóbb 170 ezer környékén van németből, de franciából van 270-ért is. Ennyiért meg szerintem akkor inkább egy iRobot Roomba 980. Árban kb. ugyanott van, sőt, van ahol ettől olcsóbb.

  12. Ebay? Az ad neked magyar garanciát, illetve magyar áfát is rárakja? :slight_smile: Azért ne menjünk már ebbe megint bele.

  13. Avatar for Kukori Kukori says:

    Nem értem amit írtál. Mibe ne menjünk bele??? Tök mindegy hol nézem, az Amazonon vagy az Alin is megnézhetem, ott is ugyanennyibe kerül. Ez nem Áfa kérdése, ennek ennyi az ára. És pont azt írtam, hogy akkor már inkább idehaza veszek boltból, garanciával - és Áfával is - rendelkező iRobot Roomba-t, ami kb. ugyanennyit tud és kb. ugyanennyiért.

  14. Avatar for Kukori Kukori says:

    Ja! Egyébként Áfa meg vám fizetési kötelezettség ebay-es rendelés esetében csak az EU-n kívülről érkező tételeknél van és Áfa ott is csak 22 Euro feletti értékű esetében, vám pedig 150 Euro felett. Franciák meg legjobb tudomásom szerint EU tagok, de ha te tudsz valami változást etéren, akkor oszd meg velünk plíz. :smiley:

  15. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Kukori nem értem… miért érdekes, hogy Németországból 170.000 Ft, Franciaországból 270.000 Ft, miközben a cikk végén található linken 152.999 Ft? (az iRobot Roomba 980 pedig minimum 178.000 körül van, de inkább 200.000, tehát drágább.)

  16. Avatar for Kukori Kukori says:
    1. Mert túlságosan szór az ára. Ez jót nem jelent általában.
    2. Hasonló tudású iRobot Roomba van már 133-ért is már és akkor már inkább az szerintem:
      https://www.hazirobotok.hu/robotporszivo
  17. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Kukori szerintem teljesen mindegy, hogy mennyire szór az ára a piacon, ha egyszer azt nem a hivatalos forrásoknál nézed. a hozzászólásodban korábban nem azt írtad, hogy hasonló tudású iRobot Roomba lenne, hanem hogy ennyiért akkor már egy iRobot Roomba 980 – de az még az általad linkelt oldalon is 189 999 Ft, vagyis drágább a cikkben bemutatott darabnál.

  18. A 133 ezer ft-os roomba sokkal kevesebet tud, de még a 980-as se készít térképet, ha jól tudom azt az i7 meg az s9 tudja, erről az oldalról. Én sokat nézelődtem mielött a roborock-ot megvettem és a roomba meg se közelíti ár/érték arányban. Ez az Eufy árban és tudásban is ott van mint a Roborock.

  19. Avatar for Kukori Kukori says:

    Az általam linkelt oldalon van 133 ezerért is.

  20. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Kukori de hát nincs… a 980-as Roomba 189 999Ft. ami 133 999Ft, az egy e5, és nem a 980-as.

  21. Avatar for Kukori Kukori says:

    Az összképet kell nézni. Egy Roomba, akár a legolcsóbb is, bármilyen szőnyeggel elboldogul. Legyen az hosszú, vagy rövid szőrű, nem akad el és nem fog 10 perc takarítás után töltésért nyögni. Ahogy elnézem a tartálya is nagyobb és könnyebben is tisztítható. Lehet, hogy nem készít térképet, meg nyilván felolvasni sem tud :smile: de asszem egy porszívónál ezek a legkisebb problémák. Ott a lényeg az, hogy hogyan takarít és mit tud kitakarítani és mit nem.

  22. Avatar for Kukori Kukori says:

    Igen. És? Olcsóbb és az is állítható telefonról.

  23. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Kukori nem ezt írtad. hanem:

    Ennyiért meg szerintem akkor inkább egy iRobot Roomba 980. Árban kb. ugyanott van, sőt, van ahol ettől olcsóbb.

    az iRobot Roomba 980 drágább, mint a cikkben említett termék.

  24. Avatar for Kukori Kukori says:

    Facepalm. Most ezen akarsz rugózni? Ereszd el a témát. Vesztettél. Van jobb és olcsóbb, hivatalos oldalon is. Ennyi.

  25. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Kukori persze, hogy facepalm, de saját magadnak. én nem értem továbbra sem, hogy hogyan jön ide az, hogy te ebay-en milyen árakat látsz, aztán bedobod azt is, hogy akkor már inkább egy iRobot Roomba 980, ami szerinted nem csak ott van árban, ahol a cikkben lévő termék, hanem van, ahol még olcsóbb – majd az általad linkelt oldalt emlegeted, ahol meg világosan látszik, hogy nem hogy nem ugyanannyiba kerül, hanem még sokkal drágább is.

  26. Avatar for Kukori Kukori says:

    Facepalm. Hogy te mit nem értesz, az nem az én hibám lesz és nem is a készülékedé. :wink:
    Olyan vagy mint egy pitbull, nem ereszted a témát, hibákat keresel a vitapartnered hozzászólásaiban, ezzel próbálod nehéz helyzetbe hozni és olyasmiken akadsz fent, aminek semmi köze a lényeghez. De hidd el, ez semmin sem változtat. :smiley:
    Ismétlem: A lényeg az, hogy van jobb olcsóbban, vagy csak minimálisan drágábban, annyival, amiért már érdemes inkább azt választani. Ez van.

  27. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Kukori de hát ha egyszer azt állítod, hogy a Roomba 980 az ugyanolyan, és olcsóbb, miközben pont az általad linkelt oldal is azt igazolja, hogy ez nem igaz… ha azt írtad volna már a legelején is, hogy szerinted a 133 ezres Roomba ugyanezt tudja, akkor oké. de nem ezt írtad. és pont ez a lényeg, hogy olyan termékhez hasonlítottad egész idő alatt, és mondtad rá, hogy még olcsóbb is, ami drágább nála, és így nem lehet összehasonlítási alap.

  28. Avatar for Kukori Kukori says:

    OK, akkor még egyszer, hátha másodjára fogod: :smiley:
    A lényeg az, hogy van jobb olcsóbban, vagy csak annyival drágábban, amiért már érdemes inkább azt választani. Attól függ hol veszed. És persze, hogy mi a fontosabb számodra, a takarítási képesség, vagy pedig az, hogy térkép alapján navigál. Ettől még ez lehet egy jó porszívó.
    Próbálom kicsit szájbarágósabban: Az, hogy kinek mi a jó, nyilván egyénileg dönthető el. Mert az, hogy például nem boldogul a hosszabb szőrű szőnyegekkel, engem speckó pont zavarna, hiszen így nem lehet vele takarítani sem a puhább, nagyobb szőrű szőnyegeket - melyek manapság elég kedveltek egyébként -, sem pedig a rojtosakat. Míg azzal, amit én linkeltem ezek sem okoznak gondot. Szerintem ez pl. fontosabb egy porszívónál, mint az, hogy hogyan navigál. De nyilván van akinek nem ez a fontosabb, mert mondjuk nincs is szőnyege. Csak hát ez azért ritkább szerintem, de persze nem kizárt.

  29. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Kukori na ha már a legelső hozzászólásodban is ezt írtad volna le, akkor szerintem senki nem kérdezett volna vissza semmit.

  30. Avatar for Kukori Kukori says:

    Sorry. Azt hittem ez természetes. :smiley:

  31. Igaz rosszul tudtam, a 980-at én sose néztem mert az már egy 5éves termék, de ha neked nincs egyik se akkor miért állítod, hogy jobb? Én próbáltam irobot-ot nem is egyet és nem jobbak mint mint mondjuk a roborock, sőt. Ár/érték arányban a legrosszabb szerintem. Ezt én pont forditva mondanám. Van az irobot-nál sokkal olcsóbban ugyanolyan jó robotoorszívó. Igen az irobotok is jók, de drágák. Amikröl Te beszélsz régi készülékek ezért kerülnek kevesebbe, de ugyanilyet találsz az eufy-nál is vagy a xiaomi-nál vagy a samsungnál is.

  32. Avatar for invezz invezz says:

    Hahó!

    Igen, az irobi 980 kb 5 éves modell, én akkor vettem mikor bejött magyarországra, hosszússzabb szálú szőnyegeken sajnos felakad, igazabol aksi birja még, de minden vehető hozzá ebay, alin, könnyű cserélni mindent rajta. Terkepet csinál, én 80m2 használom, relative magas küszöbökön is átmegy (3cm körüli magassag). Telefonos app megbízható, tavolbol inditható, időzíthető a 7 minden napjára, szisztematikus, jelez ha elakad, bar távolbol nem tudsz vele mit csinalni… (Tudom, ma már ezek nem nagy dolgok… de 5éve még az volt) De szerintem már a mai 150ezres mezőny is simán hozza ezt a színvonalat… az alkatrész ellátás nem mindegy csak… mert ha szűrők kefék egy vagyon, előbb utóbb ráfizeted… :frowning:

  33. Avatar for Kukori Kukori says:

    Sehol sem említettem, hogy nekem ne lenne ilyenem. Van. Csak nem 980-as. Az iRobot többet bír, mint a többi. Kollégáimnak, rokonaimnak is van, többnek is, többféle. Az ilyen kínai cuccosok általában mérföldekkel vannak lemaradva. Lehet, hogy ez amiről a cikk szól már konkrétan nem, de ugye azt írják itt a cikkben is, hogy elakadhat a hosszabb szálú szőnyegekben. Az iRobot nem akad el, egyik szőnyegben sem. Ez egyfelől tapasztalat, másfelől pedig a leírásukban is benne van, hogy bármilyen szőnyeggel elboldogulnak és rojtokkal is. Márpedig számomra - és szerintem az emberek úgy 80 %-nak is minimum - ez sokkal fontosabb, minthogy esetleg programozni lehessen, vagy hogy térképes navigáció legyen benne, hiszen ez egy takarításra való gép. Ha nem tud takarítani megfelelően, akkor azt kézzel kell pótolni, más porszívóval értelemszerűen.

  34. Avatar for Kukori Kukori says:

    Nem hiszem, hogy iRobot-od lenne. Ha az lenne, akkor tudnád, hogy - ahogyan az előző hozzászólásomban is írtam - az iRobot nem akad el, egyik szőnyegben sem. Már a legrosszabb, leggagyibb típusa sem. Ez egyfelől tapasztalat, másfelől pedig a leírásukban is benne van, hogy bármilyen szőnyeggel elboldogulnak és rojtokkal is. Ha ilyened lenne, tudnád.
    Nekem 7 éve van ilyenem, kettő db. Sosem kellett semmit sem cserélni bennük. Na jah, az is igaz, hogy minden porszívózás után rendesen megtisztítom és ürítem a portartályukat. Nem tudom mennyi bele egy hepaszűrő, mert még sosem kellett cserélnem. Műanyag szűrő van mindkettőben, mosható, és lényegében mindenféle behatásnak ellenáll. Egy Samsungról pl. nem lehet ezt elmondani, egy noname kínairól meg aztán végképp nem. Kefét sem kellett még cserélni benne sosem, ma is olyan jóformán, mint új korában, hiszen könnyen, egyszerűen tisztíthatóak és moshatóak is. A műanyag csapágyak szoktak elkopni legtöbbször a kefék csatlakoztatásánál, legalábbis azt mondják mások, akiknek ilyen van, de nekem azokat sem kellett cserélnem még sosem. Az aksi az, ami az egyikben most olyan 75, a másikban meg olyan 85%-os, azt lehet cserélni kell majd a közeli jövőben a régebbiben valamikor, de ennyi.
    Kolléganőmnek a Xiaomi-ját évente kell javíttatni és a szőnyegeket az sem szereti, de az unokatesóm Samsungja is 5 év alatt már háromszor volt szervizben és hát az sem volt olcsó.
    Robotporszívóból én sosem vennék mást.
    De mondom, ettől függetlenül annak, aki mondjuk csak kiegészítésként használja, vagy akinek mondjuk egyáltalán nincsen szőnyege, de fontos, hogy különböző részeket kikerüljön a lakásában, biztosan ez a jobb, ami a cikkben szerepel. Viszont aki szőnyeget akar tisztítani, méghozzá jól és aki egy stabil működésű és erős gépre vágyik, annak szerintem akár egy olcsóbb, navigálásra is képtelen iRobot is jobb választás lehet.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for hepike Avatar for Szifon Avatar for farrvince Avatar for invezz Avatar for BoriszDa Avatar for Kukori Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin Avatar for 83miki83