fbpx Skip to content

Manapság már viszonylag sokan vásárolnak otthonukba robotporszívót, és azt hiszem, az Anker márkát nem kell bemutatni sem. A világ legjobb kábel és Apple kiegészítő termékeit kapjuk tőlük, itt a Szifon.com-on is számos teszt volt már a márkáról.

Eufy RoboVac L70 Hybrid robotporszívó

Az Anker csoport tagja a Eufy is, akitől ugyancsak teszteltünk már robot porszívót, de most a nagy testvért, a Eufy RoboVac L70 Hybrid-et vettük górcső alá. A korábbi Eufy robot porszívós tesztünknél is elmondtuk már, hogy ár/értékben az Eufy egy rendkívül jó választás, és termékeik megbízhatóak, hosszútávon használhatóak. Jó magam több hónapja használom a Eufy robot porszívót 100%-os elégedettséggel. Nézzük, mire képes az L70 Hybrid!

A RoboVac termékek méltán híresek az amerikai Amazon kínálatában, az emberek többsége kiváló, 5 csillagos értékelést adott. Végeredményben ezért is került hozzánk, kíváncsi voltam, hogy a felső kategóriában tényleg megéri-e vásárolni ilyen terméket, mert azt tudjuk, hogy a belépő szintű, olcsóbb, kínai robotporszívók azért hagynak némi kívánni valót maguk után.

Az L70 Hybrid lézeres, úgynevezett iPatch technológiát használ, mint a többi, hasonló árkategóriájú porszívó. Ez segíti abban, hogy a létező legpontosabban feltérképezze a lakást és az AI Map technológia segítségével kikerülje a tárgyakat, állatokat és egyéb olyan dolgokat, amiket más cég egyes termékei nem tudnának. Ez a technológia alapjában véve segíti a gyorsabb takarítást is, és ezáltal sokkal több területet jobban bejárva képes porszívózni, felmosni.

Eufy

A fenti képen láthatjuk egy átlagos lakás egy részét. Itt felül a nappali, alul pedig a konyha látható, ami küszöbbel van elválasztva. Az első indítás alkalmával a robotporszívó feltérképezi az egész lakást, körbemegy, illetve közben persze takarít is. Ekkor épül fel az alkalmazásban is látható térkép, ahol megadhatjuk azokat a zónákat, ahova nem mehet a porszívó. Igen, virtuális zónákat hozhatunk létre, mellyel nem kell fizikai határokat adni a Eufy-nak, csupán optimalizálni ezeket a zónákat.

Ezeket a rendszer pirossal jelöli, nálunk ilyen a cica etető része, és egy olyan szőnyeg, ahol a játékai vannak, illetve apró tárgyak, amiket nem akarunk mozgatni, inkább kerülje ki teljesen az eszköz. Ezen kívül kékkel Zone Clean-t avagy zóna takarítást is indíthatunk. Például a konyhában kiömlik a cukor, akkor csak odaküldöm a robotporszívót és körbe is megy!

A Eufy RoboVac L70 Hybrid a leghalkabb robotporszívó, amivel eddig találkoztam. Akár sorozatot is lehet mellette nézni, illetve az állatokat sem zavarja a hangja, Steve, a macskánk például kifejezetten imádja, játszik vele. ???‍♂️ A porszívó automatikusan állítja a szívás teljesítményét, ami kár 2200Pa szívóerő is lehet. Ezt mi magunk is beállíthatjuk, illetve az alkalmazáson belül folyamatosan ellenőrizhetjük a porszívó filtereit, szenzorait. A jobb szélső képen láthatjuk, mennyire részletesen mutatja a lézeres térkép az egyes tárgyakat. Az L70 Hybrid rendkívül könnyedén veszi ezeket az akadályokat, kikerüli őket, vagy probléma esetén push értesítésben és a hangszóróin keresztül is szól nekünk.

Problémák – avagy mire figyelünk oda?

Két dolog az, amire lényegében oda kell figyelnünk. Az egyik a küszöb, vagy a küszöbhöz hasonló tárgyak, mint például a ruhaszárító lába, tehát bármi, ami kiáll a padló síkjából, a másik pedig a magasság, mint például egy fűtőtest alja és a padló közti rés. Ha egy küszöb adott esetben pont akkora, hogy át akar menni rajta a porszívó, de már nem olyan alacsony, hogy át is tudjon kelni rajta, akkor megakad. Ilyen például a szárítók lába, amiben konkrétan fennakad sajnos. A másik probléma például a bútorok alatti magasság. Ha olyan alá megy be, aminek változik a padló és az adott bútor alja közti magassága, tehát először még befér, de belül beleakad, akkor ott is elakad a porszívó, erre ugye nincs felkészítve. Sajnos a hosszúszálú szőnyeget ez a robotporszívó sem szereti, így annak tisztítására nem alkalmas, de az átlagos 2-3 centiméteres szőnyegeket simán porszívózza, tehát nyugodtan használható a “normál” szőnyegeken is.  Ezeket nyilván tapasztalatból tanuljuk meg, beállítjuk oda a “No-Go zónát”, és így lényegében ki is kerüli a porszívó a második takarításkor.

A Eufy képes felmosásra is, ilyenkor felrakjuk a mosófejet, az eszköz automatikusan ebbe a módba kapcsol, és adott esetben porszívózik, vagy éppen csak felmos. Érdemes megnézni az alábbi videót, mire is képes a Eufy RoboVac L70 Hybrid:

Természetesen mint minden robotporszívó, a Eufy is képes automatikusan “hazamenni”, de ő akár folytatja is a takarítást arról a helyről, ahol abba hagyta, ha lemerülne az akkumulátor.

Konklúzió és vásárlás

Sokszor szóba kerül, hogy tudja-e helyettesíteni egy robotporszívó a normál takarítást. Természetesen nem, de szépen szinten tudja tartani az adott helyiséget, illetve ha állatszőr is van, akkor azt gyönyörűen felszívja, ami azért sokszor hasznos lehet a háztartásban.

Eufy L70 cicaszőr

A Eufy RoboVac L70 Hybrid egy kiváló felső kategóriás robotporszívó, ami természetesen megállja a helyét a nagyok között. Kiválóan térképezi fel a lakást, megfelelő szívóteljesítménnyel rendelkezik, és porfin kerüli az esetleges akadályokat. A Eufy alkalmazás könnyen használható, akár a család többi tagja is irányíthatja a porszívót, valamint Amazon Alexa támogatást is kapott, tehát a hangunkkal is elindíthatjuk a takarítást.

Köszönjük szépen a Moon Store csapatának a Eufy RoboVac L70 Hybrid-et, amit most rövid ideig kedvezménnyel is megvásárolhattok a webshopjukban. vagy az alábbi képre kattintva. Érdekelnek a 2020-as év legjobb robotporszívói? Ugorj át Tesztplussz robotporszívó tesztjére, ahol nagyon szépen összeszedték a robotporszívó vásárlás előtti tudnivalókat, gyakori kérdéseket.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.