fbpx Skip to content

A Linksys bejelentette, hogy a napokban érkezik az a firmware frissítésük, ami lehetővé teszi, hogy néhány routerüket HomeKit segítségével még okosabbá tegyük.

A frissítés a Velop család néhány tagjára lesz elérhető, ahogy az kiderült a gyártó által kiadott nyilatkozatból. Nézzük is meg, hogy mi áll benne!

Az elkövetkezendő pár napban ki fogunk adni egy firmware frissítést a Velop rendszeredre. A rendszerfrissítés után a Linksys alkalmazás első indításakor fel fogja ajánlani az Apple Otthon alkalmazásával a csatlakoztatást. Ezen integráció működéséhez szükséges, hogy tri-band legyen minden egységed.

Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy ezek a modellek fognak menni a HomeKittel:

  • A03
  • WHW0301
  • WHW0301B
  • WHW0302
  • WHW0302B
  • WHW0303
  • WHW0303B

Ha linkelve van az Otthon alkalmazáshoz a Velop rendszer, akkor az képes monitorozni a hálózaton lévő HomeKit kiegészítőket és akár támadások ellen is segíthet. Ezt egy tűzfal-szerű megoldásként érdemes elképzelni, amit direkt az okos kütyükre hangoltak.

Ezzel a frissítéssel a Linksys-é lesz az első HomeKit-kompatibilis router, de minden bizonnyal ez csak a kezdet.

A fenti közleménnyel kapcsolatban ugyanakkor a cég később azt közölte, hogy az abban szereplő “elkövetkezendő pár nap” nem volt pontos, és csak egy hiba folytán került ki a cég weboldalára, és egyelőre még várniuk kell a felhasználóknak erre a frissítésre.

Te el tudod képzelni, hogy az okos otthonodba kapcsold a routered?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Csak azt tudnám elképzelni, hogy a UPC ConnectBox-a nem fagy ki, illetve nem dobja a Mac-m, ha 5GHz (80Mhz) Wifin keresztűl kapcsolódok kb. 3m akdály nélküli távolságból. Na utána jöhet bármi okos eszköz :wink:

  2. Ezen gyorsan lehet segíteni. Veszel egy értelmes routert és mellette azt használod.

  3. Az első dolgom volt, mikor azt a fehér kábelmodemet adták, hogy kikapcsoltattam a wifit. Elvileg a router weboldalán is ki lehet kapcsolni, de nekem nem engedte. 3x küldtek ki szoftverfrissítést az ügyfélszolgálatosok, de úgy elb…ták, hogy a végén szerelőt küldtek. Ő megcsinálta, és közölte, hogy az “UPC ügyfélszolgálatosai románok, és tök hülyék”. Ennyit erről. Most már oVodafon, de gondolom csak a logó változik…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for gattila Avatar for Szifon Avatar for ithomkasy Avatar for SzifonAdmin