fbpx Skip to content

A Fido Alliance (Fast IDentity Online – gyors online azonosítás) kapott egy erős hátszelet, mert az Apple is belépett közéjük.

A szövetség azt szeretné, hogy a jelszavaknál biztonságosabb és kényelmesebb azonosítást használhassunk, ami abszolút egy olyan cél, ami az Apple-nek is tetszik.

A francia MacG portál egy képet is közölt egy Fido konferenciáról, ahol látható, hogy az Apple belépett a szövetségbe:

A konferenciát Twitteren is közvetítették, de az Apple-t is említő tweetek azóta már törlésre kerültek. Ez persze csak annyit jelent, hogy az Apple nem szeretné nagy dobra verni, hogy szövetségi tagok lettek, maga a belépés ténye egészen biztosnak tűnik, mert felkerült a cupertinói cég a Fido Alliance honlapjára is.

De hogy is történne a jelszavak leváltása?

Ha használsz kétlépéses hitelesítést az Apple ID-dhoz, akkor valószínűleg már találkoztál azzal, hogy amikor egy új eszközön próbálsz bejelentkezni, akkor a már meglévő eszközeiden megjelenik egy jóváhagyást kérő értesítés, majd pedig ezt elfogadva maga a kód, amit be kell pötyögnöd.

Ez egy extra lépés a jelszó beírásán felül, de a Fido Alliance szeretne kidolgozni egy olyan megoldást, ahol ez lenne az egyetlen szükséges lépés.

Elég lenne rányomnod bármelyik más, már azonosított eszközödön, hogy mehet a bejelentkezés és máris meglennél. Ez elsőre lehet, hogy kevésbé tűnik biztonságosnak, de megfelelő implementációval nem veszítenénk semmit.

A szövetség egy tagja, a Nok Nok Labs már ki is dolgozott egyfajta megoldást, melyhez Apple Watch SDK-t is készítettek.

Ha sikerül minden nehézséget kibogozniuk, akkor az androidos telefonokkal, táblagépekkel, Chromebookokkal vagy akár Windows-t futtató PC-kkel is működik majd.

Te el tudnád képzelni, hogy jelszavak nélkül éljünk?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Bob Bob says:

    Nem. És nem is szeretném ha eltűnnének. De lássuk mivel jönnek elő…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Bob

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Bob Bob says:

    Nem. És nem is szeretném ha eltűnnének. De lássuk mivel jönnek elő…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Bob