fbpx Skip to content

Az új Mac Pro mellett az Apple bemutatott egy kijelzőt is, a Pro Display XDR-t. Úgy néz ki, hogy utóbbi a borsos ár ellenére jó vétel lehet profik számára.

A Pro Display XDR itthon 1,9 millió forintba kerül (vagy több mint 2,2 millióba, ha tükröződésmentes, nanotexturált üveggel kéred) és további 390 ezret kell a pénztárnál hagynod, ha állványt is kérsz hozzá. A PCMag szerint azonban ez megéri, mert olyat nyújt, amire más kijelzők nem képesek.

Ahhoz, hogy jobban megértsük az Apple szörnyen drága kijelzőjét, a PCMag összehasonlította más, a piacon található, profiknak szánt kijelzőkkel.

Az Adobe RGB színtartomány tesztjén igaz, hogy csak második lett a Dell kijelzője mögött, de több más kategóriában behozza a Pro Display XDR a lemaradást.

Míg az Adobe RGB színtartomány teszt azt mondja meg, hogy mennyire pontosak a színek egy kijelzőn, a DCI-P3 színtartomány teszt már azt méri, hogy TV-re és filmekbe szánt tartalmak esetén mennyire pontos és itt az Apple kijelzője lett az első.

Fényerőben is tarolt az Apple, főleg HDR tartalmak esetén, ott az 1500 feletti nit értékével toronymagasan vezet a Pro Display XDR.

Érdemes megnézni a PCMag oldalát, ahol további diagramokon és teszteken ellenőrizheted, hogy milyen szempontok alapján jutottak arra, hogy az Apple Pro Display XDR egy kötelező vásárlás profi tartalomkészítők számára.

Negatívumokként azt emelték ki, hogy csak USB-C-n keresztül működik, nagyon drága az állványa, sokkal drágább a matt üveges változat és hogy Mac-ekkel van a legjobb viszonyban.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok