fbpx Skip to content

Hazai idő szerint január 29-én, szerdán hajnalban az Apple közzétette a 2020 első negyedéves (Q1) eredményeit. Ha megzavarna, hogy még nem telt el 2020 első 3 hónapja, ne csüggedj, egyszerűen arról van szó, hogy a tőzsdei negyedévek eggyel el vannak tolva a naptárihoz képest.

Az Apple természetesen most is jól teljesített, a Q1-es negyedév mindig erős a cég számára, ugyanis ebbe esik bele a karácsonyi időszak. A száraz számok helyett azonban nézzünk meg néhány érdekességet, amik kiderültek az eredményekből!

Azt már nem árulja el az Apple, hogy mennyi iPhone-t adtak el, de a cég vezérigazgatója, Tim Cook felfedte, hogy mindhárom hónapban az iPhone 11 volt a legnépszerűbb iPhone.

Ezzel az iPhone 11 megverte az olcsóbb XR-t és a drágább 11 Pro modelleket is. Pontos rangsor itt sem került közlésre, de annyit felfedett Cook, hogy a három új iPhone volt a legnépszerűbb. Ez talán nem meglepő, hiszen az újdonságra mindig nagyobb az érdeklődés.

Összességében az iPhone eladásokból 56 milliárd dollár bevételre tettek szert, ami 8%-kal több, mint tavaly ugyanebben a negyedévben.

Ennek a növekedésnek az eredménye, hogy már másfél milliárd aktív eszközzel büszkélkedhet az Apple.

Ebbe beleszámítja a cég az iPhone-t, az iPod touch-ot, iPadet, Mac-et, Apple TV-t és az Apple Watch-ot is.

Összehasonlításképp tavaly ilyenkor 1,4 milliárdnál jártak, szóval egész szépen növekszik a használatban lévő Apple készülékek száma a világban.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok