fbpx Skip to content

Elég hideg napokat élünk mostanság, csípős a levegő, így ha nem muszáj, sokan ki se mozdulunk a jó meleg szobából, és inkább csak a telefonunkat vagy a tabletünket nyomkodjuk ezekben a napokban. Egy ripityára tört kijelző, érintő üveg azonban eléggé rombolni tudja az élményt, így érdemes inkább felvenni a kabátot és csizmát, és behozni hozzánk a sérült készüléket.

Van egy jó hírünk: nem csak a címben szereplő iPadet javítjuk most kedvezményesen, hanem a nyáron indított, az év legnagyobb kijelző csere akciója továbbra is tart az iPhone készülékekre.

Az érintő üveg az iPad achilles sarka. Egy apró törés esetén is előfordulhat, hogy nem lesz megfelelő az érintésérzékelés működése. A törését okozhatja közvetlenül az üveget vagy a készülékház sarkát, esetleg az oldalsó peremet érő fizikai behatás is. Ezeknél a modelleknél még szerencsés helyzetben vagyunk, maga az érintő és az LCD két külön alkatrész, sérülése esetén külön-külön cserélhető.

A 2018-as, 6. generációs iPad eltér a korábbi modellektől, itt a készülék már támogatja az Apple Pencil működését, amit addig csak a Pro modellek tudtak. Az új generációnak köszönhetően már nem kell a méregdrága Pro-t megvásárolni, hogy skiccelhessünk a ceruzával. Alapvetően itt is nagyon fontos az alkatrész minősége, gyengébb minőség esetében ugyanis nem lesz megfelelő az érintés, és nem működik vele az Apple Pencil sem.

A készülék szétszerelése is sokkal körülményesebb lett, a szereléshez magas szintű precizitás és az erre alkalmas, ESD szabványnak megfelelő, professzionális eszközök szükségesek. A Home gomb szalagkábele nagyon sérülékeny, mivel itt már az ujjlenyomatunkkal férünk hozzá az adatainkhoz, ezért nagyon óvatosan kell eljárnunk. A szalagkábel sérülése esetén a továbbiakban nem fogja támogatni a Touch ID működését, mert a gomb össze van párosítva az alaplappal, ahogyan azt már az iPhone 5s óta megszokhattuk.

Az LCD modul rögzítését is másképp oldották meg, speciális ragasztó fülek segítségével kerül beragasztásra az új iPad kijelzője. Szakmai tapasztalat hiányában könnyen eltörhet az LCD vagy megsérülhet az alaplapi csatlakozó és a körülötte található SMD alkatrészek. Természetesen nálunk ez sem akadály, a javítás a tőlünk megszokott minőségben fog elkészülni.

Az érintőüveg, mint minden alkatrész, többféle minőségi osztályú lehet. Sajnos sok szervizben a kétes minőséget alkalmazzák, amit még fél megoldásnak sem nevezhetünk. Az utángyártott, rossz minőségű alkatrész sok esetben nem méretpontos, nem illeszkedik megfelelően a készülékházba, vastagabb az üvege, ami miatt az nyomni fogja az LCD-t. Ebből adódóan az esetleges későbbi leejtéskor könnyedén megsérülhet. Egy gyári minőségű és egy utángyártott alkatrész esetében a szalagkábel minősége is nagyban eltér, az utángyártott sokkal ridegebb, egy leejtés vagy már az összeszerelés során is sérülhet, ami a felület hibás működését eredményezi. A gyári minőség szalagkábele ezzel szemben rugalmas, és az összeszerelés során sem okoz problémát a méretbeli pontatlanság.

Az új érintőüveg csak a sarkok és az oldalsó peremek sérüléseinek korrigálása után szerelhető fel. A művelethez speciális G-Tool szerszámokat használunk. A korrekciós munkák hiányában nem lesz megfelelő az illeszkedés és a legkisebb sérülés az érintő üveg újbóli töréséhez vezethet. Az üveg rögzítése előtt szükséges a fém ház tisztítása, melyet egy speciális penge és oldószer segítségével végzünk. Az érintőüveg belső felét és az LCD-t portalanítjuk, majd a szalagkábelek megfelelő “beigazítása” után kerül beragasztásra az érintő. A tökéletes illeszkedés miatt 3 órára egy speciális keretbe kerül, mely megfelelő nyomatékkal összepréseli az üveget és a házat, így lesz megfelelő a kötés szilárdsága.

Szervizünk üzletpolitikája, hogy a legjobb minőségű és egyben legdrágább alkatrészekkel dolgozunk a piacon a kompromisszummentes javítás érdekében.

A következő két hétben (február 2-ig) az iPad 6 (2018) készülékek érintő üvegét kedvezményes áron cseréljük, a szokásos 6 hónap garanciával, 3-4 óra alatt (szervizterheltségtől függően maximum 24 óra) – a részletekért kattints ide.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Sziasztok!
    Nem kötekedésként, de így is tele van az oldal isamurai-os hirdetésekkel, szerintem kicsit sok, hogy ezeket a hirdetéseket, külön is posztoljátok. Szeretem ezt az oldalt, meg gondolom ők szponzorálnak is titeket, amit meg is értek, de szerintem ez ebben a formában kicsit sok.

  2. Minden két hétben akció van, ezeket külön kirakjuk, hogy tényleg mindenki tudjon róla.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for nemes10 Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Sziasztok!
    Nem kötekedésként, de így is tele van az oldal isamurai-os hirdetésekkel, szerintem kicsit sok, hogy ezeket a hirdetéseket, külön is posztoljátok. Szeretem ezt az oldalt, meg gondolom ők szponzorálnak is titeket, amit meg is értek, de szerintem ez ebben a formában kicsit sok.

  2. Minden két hétben akció van, ezeket külön kirakjuk, hogy tényleg mindenki tudjon róla.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for nemes10 Avatar for SzifonAdmin