Az 2019-es Mac Pro is segített a következő szintre emelni az új Jumanji filmet

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már mozikban van a legújabb Jumanji film, a „Jumanji – A következő szint”, de azt biztos nem gondoltad volna, hogy a film elkészítését az Apple legújabb, profi felhasználóknak szánt gépe segítette.

A Lunar Animation ugyanis az új Mac Pro-t használva készítette el a film MOE (Main on End) részét, vagyis az animált stáblistát.

Az új Mac Pro csak nemrég került a boltok polcaira, de ez nem volt probléma a Lunar Animation számára, ők ugyanis az Apple-től kaptak egy gépet tesztelésre az alábbi „közepes” konfigurációval:

  • 3,2 GHz-es 16 magos Intel Xeon W processzor
  • 192 GB RAM
  • Két Radeon Pro Vega II videokártya
  • 4 TB SSD
  • Apple Afterburner kártya
  • Pro Display XDR kijelző

Ahogy az animációs stúdió a blogbejegyzésében le is írta, a tesztgépek a legjobb időpontban érkeztek, mert már erősen gondolkodtak a PC-re váltáson.

A 2014-ben alapított vállalkozásuk kizárólag Mac-eket használ, de az Apple az utóbbi időben elhanyagolta a profikat. Az átállást sikerült eltolniuk a 2017-es iMac Pro-val, de csak az új Mac Pro volt számukra a fény az alagút végén.

Míg az iMac Pro-nak sokszor a 24 képkocka/másodpercet sem sikerült hozni, addig a Mac Pro szabadjára engedve akár 134 képkockára is képes volt másodpercenként.

Voltak olyan exportálási feladatok, amik 21 percig tartottak a 10 magos iMac Pro-n, míg az új Mac Pro-nak ez a közepesen felszerelt változata mindössze 5 perc alatt végzett.

Természetesen a Pro Display XDR is kapott tőlük dicséretet, mivel a színhelyes és fényes kijelzőnek köszönhetően nem kellett elvinniük a fájlokat máshova, hogy ellenőrizzék őket. A kijelzőt egy olyan elengedhetetlen eszköznek hívták, amit ezentúl minden projekthez használni fognak.

Szóval ha esetleg megnéznéd az új Jumanji filmet, és végigvárnád a stáblistát is, akkor most már tudod, hogy az egy 2019-es Mac Pro segítségével készült el.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Azért a lényegi munkára egyedileg épitett célszerszámot használtak😂

  2. Azért az nagy poén volna ha a stáblista a megszokott fekete háttér alatt lentről felfelé gördülő szöveg lenne, mert ezért mindenképp érdemes volt ezt a fény az alagút végén gépet beszerezni.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!