TIME: az iPad lett a 2010-es évek legjobb terméke

Szinte hihetetlen, de kevesebb mint két hét múlva itt van 2020.

Épp ezért érdemes visszatekinteni, hogy mennyi technológiai újítás történt a 2010-es években, és a TIME magazin pont ezt tette.

Talán nem meglepő, de a TIME szerkesztőjének, Patrick Austinnak a 2010-es évek 10 legjobb kütyüjei listájára bőven kerültek Apple termékek is:

 1. Apple iPad (2010)
 2. Tesla Model S (2012)
 3. Raspberry Pi (2012)
 4. Google Chromecast (2013)
 5. DJI Phantom (2013)
 6. Amazon Echo (2014)
 7. Apple Watch (2015)
 8. Apple AirPods (2016)
 9. Nintendo Switch (2017)
 10. Xbox Adaptive Controller (2018)

A 2010-ben bemutatott iPad épphogy csak ebben az évtizedben érkezett, de Austin szerint itt a helye, mert az Apple táblagépe átalakította az emberek gondolkodását a számítógépekkel kapcsolatban:

Az iPad 2010-es bemutatása előtt a a táblagépek csak a tudományos-fantasztikus filmekben voltak jelen és borzasztó szoftverrel ellátott szörnyeteg laptopokat jelentettek. (…) És bár a konkurenciának bőven volt ideje felzárkózni laptopokkal és szétszedhető „kettő az egyben” gépekkel, az Apple-nek sikerült folyamatosan előrevinnie a platformot az iPadOS és a hardver fejlesztésével.

Az iPad rengeteget változott bemutatása óta, manapság már mini, Air és Pro változatot is vehetünk belőle, de az kétségtelen, hogy a legtöbben a mai napig az iPadet tartják az egyetlen igazán használható tabletnek.

Az iPad mellett az Apple Watch is felkerült a listára, mely majdnem annyira egyeduralkodó kategóriájában, mint az iPad. Sokan próbálkoznak az okosóra bizniszbe betöréssel, de az Apple egyszerűen tarol a viselhető kütyük közt.

A harmadik Apple termék a listán szintén egy viselhető eszköz, az AirPods, mely az ikonikus fehér fülhallgatós iPod őrülethez hasonló kulturális jelenséggé nőtte ki magát.

Sokan mondják, hogy az Apple elvesztette a varázsát Steve Jobs 2011-es halála után, de azért így utólag visszatekintve látható, hogy az Apple továbbra is tudott olyan termékeket kiadni, melyek megváltoztatták az évtizedet, hiszen Jobs már nem volt jelen az Apple Watch és az AirPods fejlesztésekor.

Neked melyik Apple kütyü a kedvenced a 2010-es évekből?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. SiMoon says:

  Ha trollkodni akarnék, tuti beírnám, hogy az új évtized két hét és egy év múlva kezdődik csak hivatalosan :wink:

 2. prepasi says:

  Tudod, pont ez jutott eszembe Nekem is! :rofl:

 3. 321 says:

  Szinte hihetetlen, mert tényleg nem.
  0-val csak az elvetemült fejlesztők szerint kezdődik a sorszámosztás… amikor az éveket kezdték, ők még nem voltak ott :smiley:

 4. Azért Jobs és Musk terméke az első két helyen. Kiváncsi vagyok tíz év múlva kinek a terméke lesz az első helyen és mi az ami megváltoztatja az emberek szokásait és életét.

 5. Igen Miki, ezen én is gondolkoztam. Félelmetes fejlődést mutatott ez a piac az elmúlt évtizedben. Én is gyakran gondolkozom, mi jön most. Az Apple pl. elég forradalmi volt a design terén, ezt lehet vajon überelni? A technika (és mi) nagyon érdekes évtizednek nézünk elébe :slight_smile:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!