fbpx Skip to content

Az Apple eddig mindig kapacitív ujjlenyomat-olvasót használt, egészen az iPhone 5s óta. Az idei 16 colos MacBook Pro azonban egy új, optikai olvasóval operál, ami új lehetőségeket teremt a cég biometrikus azonosításaihoz.

A Patently Apple szerint ennek az lehet a következménye, hogy a jövőben kijelző alá vagyis inkább mögé is kerülhet az ujjlenyomat-olvasó.

Már az iPhone X megjelenése előtt sejtettük, hogy az ujjlenyomatot le fogja váltani az arcunk, de már az első pletykák óta voltak, akik nem tudták elengedni a Touch ID által nyújtott kényelmet.

Vannak helyzetek, amikor a Face ID hasznosabb és van olyan is, hogy a Touch ID jön jobban. Épp ezért jöhet jól az Apple új ujjlenyomat-olvasója, mely akár egy kijelző alá is beépíthető.

Ez óriási lenne, hiszen a modern iPhone-okon már nem található főgomb, így máshova kell tenni az ujjlenyomat-olvasót és a kijelző logikus új helynek tűnik.

Ráadásul az Apple le is védetett egy szabadalmat, ami a kijelző alatti ujjlenyomat-olvasóról szól:

Ha követed a cég híreit egy ideje, akkor valószínűleg tudod jól, hogy az Apple szeret mindenféle vad ötletet levédetni, de az, hogy a szabadalomban leírt módszert alkalmazzák az új 16 colos MacBook Pro bekapcsológombjába épített ujjlenyomat-olvasóján, némi bizakodásra ad okot.

Te örülnél, ha lenne ujjlenyomat-olvasó az új iPhone-okban is?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Szerintem a Face ID gyorsabb, és bár vannak hátrányai, pl. reggel, hullafáradtan rendszerint nem tudom vele könnyen feloldani a telefonomat, én mégis valamiért jobban megkedveltem, mint a Touch ID-t.

  2. Avatar for Put2 Put2 says:

    Persze! Én emiatt nem ruháztam be új telefonra! Remélem jövőre meglépik!

  3. Szeretem a FaceID-t, 2+ év alatt sokat tanult és már egész hihetetlen szögekből is felold, de kiegészítésként simán el tudnám képzelni a TouchID reinkarnációját.

  4. Csak még mindig nem old fel elég sok szögből. pld: fektetett módban. :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Vikitorony Avatar for Szifon Avatar for jojo-chan Avatar for Put2 Avatar for farkas63