Matias magyar kiosztású “Apple” billentyűzet numerikus résszel és háttérvilágítással!

Mindig is kedveltem az Apple billentyűzeteit, főleg a vezetékes és a vezeték nélküli változatot, ami pont megfelelő kiosztással, billentyű közökkel és hibátlan billentyű magassággal rendelkezik. Sajnos az Apple időközben a numerikus, vezetékes változatot megszüntette, és ugyan még elvétve kapható, de már hivatalosan nincs is az Apple.hu-n, csak a vezeték nélküli.

(Felül a fekete vezetékes, alul pedig az ezüst vezeték nélküli változat)

A Matias ezt az űrt szeretné betölteni a kétféle, magyar kiosztású, vezetékes és vezeték nélküli, utóbbi esetén világítós billentyűzetével, amihez az Apple billentyűzetét vette alapul.

Kétféle színben is megvásárolhatjuk: ezüst, ami a klasszikus, és a fekete, ami ugye az új generációs Pro vonal. Nyilván itt csak a szín különbözik, kinek mi tetszik. Én személy szerint már nem vennék háttérvilágítás nélküli billentyűzetet, annyira megszoktam a MacBook Pro esetén. Sokszor zavar nálam az iPad Pro-nál, hogy a hozzá vásárolható Smart Keyboard típusú billentyűzet nem rendelkezik világítással, így esténként vagy kapcsolok lámpát, ami zavarja a családot, vagy kisüti a szemem a kijelző, és látom a billentyűzetet. Arról nem beszélve, hogy az nem vezeték nélküli, de erről majd később!

(Felül az eredeti Apple billentyűzet, alul pedig a Matias)

Matias “Apple” billentyűzet

A billentyűzet maga, ahogy a képeken is látszik, rendkívül hasonlít az Apple eredeti numerikus, vezetékes billentyűzetre. Picit talán magasabban van maga a billentyűzet, de a billentyűk lenyomása és kialakítása teljesen megegyezik. A billentyűút magassága, a sorközök, illetve kiosztás teljesen ugyanaz. Bónuszként pedig kapunk világítást a vezeték nélküli változatnál!

Természetesen megvannak a funkció gombok, tehát képesek vagyunk használni az F billentyűket a világítás, hangerő szabályzásra, illetve ezek tökéletesen működnek az iPad, iPhone esetén is. Teljesen kényelmes rajta írni, szinte meg sem mondható, hogy nem Apple billentyűzet. Hibátlan választás lehet azoknak, akiknek mondjuk már van otthon egy ilyen billentyűzetük, de szeretnék vezeték nélkülire cserélni, vagy szükségük lenne a háttérvilágításra.

Nézzük meg, mi a különbség a vezetékes és a vezeték nélküli változat között.

Matias vezetékes “Apple” billentyűzet

A vezetékes verzió abból szempontból jó, hogy nem kell bíbelődni a csatlakozással, és persze rendelkezik 2db USB-A porttal. Tehát ha van egy gépünk, ami dokkolva van, akkor csak dugjuk bele a pendrive-ot vagy mondjuk az SD-kártya olvasót a billentyűzetbe és már működik is! A Matias egy USB-C – USB-A átalakítót is ad mellé, tehát még azzal sem kell bajlódnunk, hogy milyen USB-be fogjuk majd beledugni. A vezetékes változat funkció ebben ki is merültek.

Matias vezeték nélküli “Apple” billentyűzet

A vezeték nélküli változik nem rendelkezik USB porttal és egy picit magasabban is fekszik, mint a vezetékes társa. Emellett akár 4 számítógéppel is képes együtt működni, csatlakozni. Jobb oldalt kényelmesen váltogathatunk a gépek között, tehát ha van otthon egy iPad, egy asztali gép, egy MacBook, mindegyikkel használható, és még ugye a funkciók is!

A billentyűzet a dupla akkumulátorának köszönhetően akár 1 évig is működik egy töltéssel: az egyik akkumulátor a billentyűzet világításért felel, a másik pedig billentyűzet működéséért. Így minden bizonnyal működni fog a billentyűzetünk, még ha nem is világít már az akkumulátor töltöttség miatt. A billentyűzet nem kapcsol ki, ha megnyomunk valamilyen gombot, azonnal csatlakozik a Mac-hez, iPadhez és már használhatjuk is, ezzel sem kell bíbelődni.

Konklúzió

Nem nagyon lehet belekötni a Matias billentyűzetébe, főleg úgy, hogy magyar kiosztással vásárolható meg. A billentyűzet háttérvilágítása szerintem egy hatalmas plusz pont, illetve a több számítógéphez való csatlakozás is. Ezen felül mind a vezetékes, mind a vezeték nélküli változatnak megvannak az előnyei, szóval mindenki talál magának megfelelő változatot, arról nem beszélve, hogy a funkció / ár / érték arány sokkal jobb a Matias-nál. Megvásárolható a Stylebolt oldalán, ide kattintva, akár még karácsonyi ajándékként is ideális. 🤗🎄

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. De én vezeték nélküli USB dokkolósat szeretnék :smiley:

 2. expa says:

  NA, ez baromi jó! Az alma billentyűkkel mindig az volt a gondom, hogy nem világít. Ez végre igen! :slight_smile:

 3. Ez tényleg pöpec, be kell látni. Ráadásul fele annyi mint egy asztro magic keyboard ami 55000 azaz ötvenötezer ft :smiley: Ha nem kaptam volna egyet, most vennék egy ilyet.

 4. Hááát… én egyelőre szkeptikus vagyok vele, mert az amazonon már nem is lehet kapni, de ami fent van review az sem túl biztató…

  www.amazon pont co pont uk/Released-Matias-Wireless-Aluminum-Keyboard/dp/B07215RSDT

 5. Jadeye says:

  @Sas_Sam maximum az angol amazonon. németen vagy amerikain ott van.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!