YouTuberek kezében a 2019-es Mac Pro és Pro Display XDR (videók)

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

MKBHD, iJustine, és Jonathan Morrison kapott egy-egy teszt példányt az új, 2019-es Mac Pro-ból és a Pro kijelzőből. Én az Apple-től inkább azt vártam volna, hogy profi filmstúdiók, olyan emberek kapják ezt, akik azért ki is használják ezt a készüléket, de majd minden bizonnyal lesznek profi bemutató videók is.

Mac Pro YouTuberek

Ettől függetlenül érdemes megnézni a YouTuberek bemutatóit is a kicsomagolásról, majd néhány alapszintű teszttel kapunk már némi információt a brutálisan drága asztali Mac gépről és ahhoz tartozó monitorról.

MKBHD például elmondja, hogy jóval gyorsabb ez a gép (a videó kártyáknak és a processzor magoknak köszönhetően), mivel a múltkori videóját a 20 perc helyett 4 perc alatt exportálta, ami azért jelentős különbség. Rendkívül halk is a gép, amiben összesen 4 ventilátor van.

iJustine leginkább a kicsomagolással “bajlódik” a videóban, és nála részletesebben láthatjuk az összerakást is, mondhatni minden mozzanatát. Ez is egyfajta “review”, bár jól látszik, hogy a hozzászólók sem tudnak mit kezdeni az árazással és azzal sem, hogy iJustine mit csinál ezen a gépen.

Jonathan Morrisonnak érdemes megnézni a videó végén látható tesztjeit, de ő legalább elmondja, hogy ez a gép sokkal több, mint amire szükségük van, és ez igaz is. Azt gondolom, az Apple sokkal több időt és energiát fordíthatott volna arra, hogy jobb kezekbe vagy jobb tesztelési lehetőséget adjon a fenti YouTuberek számára, mondjuk profi filmes stábbal, kamerákkal, színészekkel akár, szóval picit jobb élethelyzetet, tesztet teremtve ezzel. Lett volna erre idejük. Mindentől függetlenül tisztelem a munkásságukat így is, csak ez nekik is egyfajta nagy falat volt, amire nem lehet jobban felkészülni, csupán a csomagolás bemutatásával, és néhány alap szintű teszt lefuttatásával.

Az Apple Pro Display XDR beállítását és használatát már láthattátok a videókban, de érdemes kitérni néhány érdekes részletre, például hogy milyen gépek támogatják:

Kompatibilis Mac-modellek

A Pro Display XDR a következő Mac-modellek esetén támogatja a 6016 × 3384-es felbontást 10 bpc mellett:

Ezen felül csak úgy nem törölhetjük le a kijelzőt és az állványt, mert ehhez az Apple egy speciális törlőkendőt ad!

 • A képernyőn lévő por vagy szennyeződésfoltok eltávolításához kizárólag a kijelzőhöz kapott száraz törlőkendőt használja. Ne nedvesítse be vízzel, illetve ne használjon semmilyen más folyadékot sem a nanotexturált üveg tisztításához.
 • A kijelző tisztításához semmiképpen ne használjon acetont tartalmazó tisztítószert. A tisztítószert soha ne permetezze közvetlenül a képernyőre, mert a kijelző belsejébe jutva károsodást okozhat.
 • Az állvány esetén, ha a burkolat belsejébe por kerül, porszívózza ki antisztatikus kefével ellátott porszívófej használatával.

Remélem, hamarosan komolyabb tesztnek is alávetik ezeket a gépeket, mert ezek bizony brutális erőgépek, csak éppen ki is kell tudni használni őket! 🤗

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. rgbx says:

  Úgy tudom, hogy csak a $1000 feláras nanotexturált üveggel rendelkező modell ennyire kényes a tisztításra, az alapkivitel bármilyen száraz mikroszálas kendővel tisztítható.
  Lásd: https ://support.apple.com/hu-hu/HT210229
  (még mindig nem enged linket beszúrni, miért?)

 2. Nem vágom miért nem enged linket beszúrni. Lehetséges hogy még túl új vagy neki :smiley:

 3. YouTube rocksztároknak overkill,de a Disney pl ahova tényleg kell a kraft meg ennyiből épít komplett renderfarmot.

 4. frufru says:

  MKBHD pl 8K-s RED kamerát használ és a többi menő youtuber is hasonlót, szóval ennél profibb felhasználási példa már nem lesz.

 5. A komoly sportautókat is semmirekellő arabok mutogatják. Ez a gép is tuti jó lesz nekik Facebookozni.

 6. Ki kell egyet lőni a világűrbe, hagy higgyék a marslakók, hogy nálunk ilyen komoly technológia van mindenkinél otthon. :grinning:

 7. kejoci says:

  Ijustine egy rinyáló idegesítő had ne mondjam tovább. Nála idegesítőbb youtuber nem nagyon van. Én sem értem az applet miért pont neki adta tesztre. Megvágja azt a 7 perces videóját aztán mond valami okosat róla. Amúgy szerintem nem létezik olyan cég akinek megéri kifizetni 20 millát egy gépre. Jól néz ki de baromira drága.

 8. Jadeye says:

  például a feliratkozók száma?

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!