fbpx Skip to content

Az Apple december 2-án bejelentette, hogy december 4-én a Steve Jobs Theater épületében át fogják adni az első Apple Music díjakat azon előadóknak, akik kiemelkedően teljesítettek a cég zenei streaming szolgáltatásán.

Az eseményt az Apple élőben közvetíteni fogja, de főzz le egy nagy adag kávét és/vagy kelj fel időben, ha megnéznéd, mert az hazai idő szerint csütörtök hajnali fél négykor fog kezdődni. A díjátadót Billie Eilish koncertje fogja színesíteni, mivel a „WHEN WE FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?” című albuma volt a legtöbbet hallgatott az Apple Music-on.

Először nézzük meg a díjazottakat!

Az év előadója: Billie Eilish

Billie Eilish „WHEN WE FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?” című albuma volt a legtöbbet streamelt album 2019-ben Apple Music-on, így egyáltalán nem meglepő, hogy ő kapta az év előadója díjat az Apple-től. Az albumot Eilish testvérével, Finneas-szal szerezte, ezért az Apple-től az év dalszerzője díját is megkapják mindketten.

Billie Eilish 2020-ban „WHERE DO WE GO?” címmel turnéra indul, melyre már minden jegy elkelt.

Az év áttörő előadója: Lizzo

Lizzo teljesen újradefiniálta a rap és soul műfajok világát, „Erről szól az áttörés, gyerekek”, – ahogy fogalmazott az Apple Music-nak.

Lizzo idén 8 Grammy jelölést is kapott, többek közt az év albumáért is indult „Cuz I Love You” című lemezével, melyen a „Truth Hurts” című szám fel merte tenni azt a kérdést, hogy milyen külsőt és hangzást várhatunk el egy popsztártól.

Az év dala: „Old Town Road” Lil Nas X-től

Billie Eilish vitte a legtöbbet streamelt albumot, de Lil Nas X „Old Town Road” című kislemeze tarolt saját kategóriájában.

„Egy magányos cowboy világába képzeltem magam, akinek mindentől el kell menekülnie (…) de emellett azt is ki akartam emelni, ami feltörőben van, ami az egész meme kultúra, plusz egy hallgatható, ragadós dalt is akartam készíteni”, – mondta Lil Nas X az Apple Music-nak.

Ha nem bánod az éjszakázást és szeretnéd megnézni, hogy ez a három popsztár hogyan veszi át a díjat, ide bökve teheted meg.

És ha már felmerült a díj, nem mehetünk el amellett, hogy az Apple egy igazán egyedi meglepetéssel készült az Apple Music legnépszerűbb előadói számára.

Az első Apple Music díjátadón ugyanis egy 12 hüvelykes szilícium-ostyát kapnak a sztárok, mely az iOS eszközökben található chipekhez hasonlóan kezdte életét.

Az Apple több különböző díjat készített, hogy ezzel is ünnepelje a kiemelkedő zenekészítési folyamatot. Minden díjon az Apple saját szilícium-ostyája kap helyet, melyet csiszolt üveg és anodizált alumínium test ölel közre. Az ostyák egy tökéletes 12 hüvelykes szilícium korongként kezdték életüket, nanométer szinten egyenes felülettel. A réz rétegeket ultraibolya fénnyel, litográfiás módszerrel helyezték el a szilícium felületén, így csatlakoztatva a milliárdnyi tranzisztort. Ennek a több hónapos munkafolyamatnak az eredménye, mielőtt több száz egyedi chipre vágnák fel, igazán lenyűgöző és egyedi. Egy szimbolikus gesztusként az előadók megkapják ugyanazokat a chipeket, melyek azokat az eszközöket hajtják, amelyeket használva a legtöbben hallgatják zenéiket. Ez rejlik az Apple Music díjak szívében.

Összességében szerintem egy szép gesztus az Apple részéről, hogy az iOS eszközök lelkét adó, egyedi chipjeiket adják azoknak, akik még sikeresebbé tették az Apple Music-ot.

Neked hogy tetszenek az Apple Music díjak?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok