A vicces pillanat, amikor Siri nem értett egyet az időjárás-jelentéssel

Ahogy azt valószínűleg tudod, Siri az Apple Watch-on képes időzítők beállítására, hívások indítására és még sok minden másra, valamint az időjárással kapcsolatos kérdésekre is felel. Néha akkor is, amikor igazából senki se kérdezte.

Legalábbis erre jött rá Tomasz Schafernaker, amikor csütörtökön a BBC-n az aktuális időjárást vázolta fel és az óráján futó Siri közbeszólt, hogy szerinte nem fog esni a hó.

Schafernaker azt ecsetelte, hogy esni fog a hó az Egyesült Államokban és az is elképzelhető, hogy Európában is havazik majd, ekkor szólt közbe Siri, hogy „nincs hó az előrejelzésben”.

A BBC meteorológusa megpróbált továbblendülni az aprócska malőrön, de műsorvezető kollégája nem hagyta annyiban a dolgot és visszakérdezett, „Azt hittem, hogy van hó az előrejelzésedben”, melyre Schafernaker azt válaszolta, hogy „Igen, de [Siri] valószínűleg nem tudja, hogy milyen helyről beszélek”.

Schafernaker Twitteren tisztázta, hogy nem direkt indította el Sirit és az Apple-t próbálta okolni a dologért, de válaszban hamar megkapta, hogy csak bekapcsolva hagyta Siri felemeléssel történő aktiválását.

https://twitter.com/Met4Cast_/status/1200082200286380039

Ha ezt esetleg ki akarnád kapcsolni, akkor azt az Apple Watch alkalmazás Siri szekciója alatt teheted meg. Az Emelés a beszédhez funkció csak Series 3 és újabb órák esetén érhető el a watchOS 5-től kezdődően.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Ez nekem inkább már ijesztő, mármint, hogy mennyire mindent lefedett a technológia és a jóisten se tudja már megmondani, hogy mi lesz ennek a vége.

  A minap olvastam, hogy becslések szerint 2045-re az ember ki fog tudni lépni a testi létből és lehetőség lesz digitalizálni a tudatot.

 2. Ez egy vicces szitu volt, de szerintem semmivel sem kínosabb, mint átlagos meetingen a hangosan felejtett telefon.

 3. rgbx says:

  Siri nálam is kissé túlbuzgó. Normál esetben az iPhone-nal szépen tudom kapcsolgatni a konnektoraimat a Home appon keresztül, csak az kapcsolódik be, amit szeretnék. Azonban az utóbbi időben ha ugyanerre Siri-t kérném meg, az egyik kapcsoló bekapcsolásának kérésére minden feldefiniált kapcsolót beindít, pedig a kiírás szerint értette, amit mondtam. Ha kikapcsolnám, akkor is minden kapcsolót lekapcsol, ha pedig az állapotát kérdezem, akkor az egyik lakásbeli szenzor állapotát közli.

 4. Czo says:

  Nem lehet, hogy ugyonaz az eszkozok Siri neve?

 5. rgbx says:

  No igen, az történhetett, hogy amikor próbálgattam az iOS 11 új funkcióit, akkor valószínűleg azt is megnéztem, hogy mit csinál a “megjelenítés egy lapkaként” menüpont az Otthon appban (Home). Azt csinálta, hogy ugyanazon a néven, mint a kiválasztott kapcsoló, létrehozott egy lapkát, amiben benne volt a híd összes kiegészítője (kapcsolók, termosztátok, szenzorok). Aztán persze megint szétszedtem megint külön lapkákra, mert úgy áttekinthetőbb. De felteszem, hogy az összesítő lapka neve megmaradt, és a Siri innentől ezt a “kiegészítőt” találta meg a kapcsoló helyett. Tehát azt csináltam, hogy megismételtem az egy lapkára összevonást, átneveztem a lapkát, és újra bekapcsoltam a külön lapkákon való megjelenítést. És már meg is oldódott a Siri-s probléma. Köszönöm a tippet, Czo! :smile:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!