Jony Ive lekerült az Apple vezetőinek oldaláról

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple még június végén jelentette be, hogy Jony Ive, a cég designért felelős vezetője ebben az évben, több mint húsz év után elhagyja a céget, hogy saját design stúdiót alapítson LoveFrom néven – és amelynek az Apple lesz az egyik elsődleges ügyfele. Noha Jony Ive már személyes projekteken is dolgozik, az általa alapított, új cég, a LoveFrom továbbra is szorosan együttműködik majd az Apple-lel rengeteg dologban

Az átállás legutóbbi lépése az volt, hogy pár nappal ezelőtt Jony Ive immár lekerült az Apple vezetőit bemutató aloldalról is, ami egyértelműen várható is volt, hiszen már nem vesz részt a cég vezetésében.

Az Apple weboldala pár nappal ezelőtt (a bal oldali kép), illetve ma (a jobb oldali kép):

Érdemes elolvasni azt is, amit a korábbi cikkünkben már lefordítottunk az Apple akkori sajtóközleménye alapján, így ezeket most át is emelnénk ebbe a cikkbe.

“Jony egy igazán kiemelkedő személy a design világában, és a szerepe az Apple újjáélesztésében megkérdőjelezhetetlen, kezdve az 1998-ban megjelent iMac-kel, egészen az iPhone-ig és a példátlanul ambiciózus Apple Parkkal együtt, amelyre igen sok energiát és odafigyelést áldozott.” – mondta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója. “Az Apple továbbra is élvezni fogja Jony tehetségét annak köszönhetően, hogy továbbra is együtt dolgozunk majd vele exkluzív projekteken, és az általa felépített brilliáns és elhivatott design csapat is folytatja a munkát. A sok éves közös munka után örülök annak, hogy a kapcsolatunk még tovább fejlődik, és várom, hogy még sokáig együtt dolgozhassak Jony-val.”

A design csapatot vezető Evans Hankey és Alan Dye közvetlenül Jeff Williams-nek fog majd jelenteni. Dye és Hankey is vezetői kulcspozíciót töltött be a design csapatban éveken keresztül. Williams vezette az Apple Watch fejlesztését annak megalkotása óta, és több időt fog együtt dolgozni a design csapattal a tervező stúdiójukban.

“Majdnem 30 év és számtalan projekt után a legbüszkébb arra a munkára vagyok, amivel létrehoztuk a design csapatot, kialakítottuk a folyamatokat és kultúrát az Apple-nél, aminek nincs párja. Ma ez a csapat erősebb, színesebb, és még tehetségesebb, mint bármikor korábban az Apple történetében.” – mondta Ive. “A csapat biztosan tovább gyarapszik majd Evans, Allan és Jeff vezetése alatt, akik a legközelebbi munkatársaim közé tartoztak. Teljes mértékben megbízom a designer kollégáimban az Apple-nél, akik a legközelebbi barátaim maradnak, és akikkel várom, hogy még sok éven keresztül együtt dolgozzam.”

Az Apple korábbi sajtóközleménye ide kattintva olvasható el (angolul): Jony Ive to form independent design company with Apple as client.

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!