fbpx Skip to content

Az Iomega a kilencvenes évek végén gyártott nagy kapacitású (100, 250, 750MB) zip flopi lemezeket, az Apple pedig 2015 óta készíti az Apple Watch-ot.

De mi történne, ha a két eszköz között lenne kapcsolat? Mi lenne, ha összekötnénk egy Apple Watch-ot egy Iomega zip meghajtóval?

Na jó, ez így, tehát közvetlenül a két eszköz között igazából nem működik, mert nyilvánvaló módon nem lehet összekötni egy Iomega zip meghajtót egy Apple Watch-csal.

A kezdeti zip meghajtók még soros csatlakozást használtak, de a videóban szereplő már USB-n keresztül működik. Ez persze az Apple Watch szempontjából lényegtelen, hiszen azon egyik port se található meg. (Az óra diagnosztikai portjához pedig speciális kábel szükséges, ami szintén nem érhető el mindenki számára.)

Ahogy végül mégis lehetővé válik az Apple Watch-on a flopi lemezen lévő adatok megtekintése, az egy közbeiktatott iMac-nek köszönhető, amin egy Rumpus nevű program fut. A Rumpus pedig annyit csinál, hogy egy webes vagy FTP-s elérést ad a meghajtóhoz.

Így elég volt üzenetben küldeni egy linket az órára és máris a világhálón keresztül elérhetővé vált a flopi tartalma.

Van ennek bármi haszna? Jó ez bármire is? Nyilván nem, de azért szórakoztató összekötni a múltat a jelennel, még ha kis csalás is van benne.

Te használtál valaha zip flopit?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok