fbpx Skip to content

Nem tudom, te hogy vagy vele, de nekem teljesen kiment a fejemből, hogy az iOS 13 változtat az Otthon alkalmazáson is. Pedig egy izgalmas újdonságot is magával hoz a frissítés, ez pedig a Titkosított HomeKit-videó.

A funkció lehetővé teszi, hogy bizonyos támogatott biztonsági kameráid az iCloud tárhelyedbe töltsék fel felvételeiket, amiket így távolról is ellenőrizhetsz. Egészen eddig nem tudtuk, hogy hogyan fog ez kinézni, de mostanra több forrásból is kiszivárgott a felülete.

Az Apple így ír a Titkosított HomeKit-videóról:

Az otthoni biztonsági kamerák által rögzített felvételek a legbizalmasabb és legérzékenyebb információinkat tartalmazzák. Ezért létrehoztunk egy végpontok közötti titkosítással működő rendszert, mely a videofelvételeket biztonságos iCloud-tárhelyre tölti fel, ahol rajtad kívül csak azok nézhetik meg, akiket meghívsz az Otthon alkal­mazásodba. A tárhely ingyenes mindenkinek, akinek iCloud-fiókja van, és nem számít bele a díjcsomag szabta korlátba.

A funkció sajnos nem került be az iOS 13 eddig megjelent változataiba, de az Apple ígéretei szerint valamikor ősszel érkezik. Az Apple Store-okban kiállított iPadeken azonban már megtekinthető, ezt vette fel Zachary Truskowski:

https://www.youtube.com/watch?v=mluEIXnO1SU

A videón jól látszik, hogy van lehetőség a kamerák képét élőben ellenőrizni és külön klipekben megtekintheted azokat a korábbi pillanatokat, amikor mozgás történt.

A videó mellett zyloros Reddit felhasználó képernyőfotója is segít elképzelni, hogy hogy fog kinézni a Titkosított HomeKit-videó:

 

Egyelőre még sok részlet nem tiszta a funkció kapcsán, de az biztos, hogy nem fog működni az összes, jelenleg támogatott HomeKit kamerával. Amennyiben a jelenlegi kamerád nem támogatott, az Otthon alkalmazás egy egyértelmű üzenettel tájékoztat majd:

Pánikra azonban semmi ok, a Logitech, az Eufy és a Netatmo már bejelentette, hogy fognak olyan kamerákat is készíteni, amik támogatják a Titkosított HomeKit-videót.

Neked hogy tetszik a Titkosított HomeKit-videó felülete?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok