fbpx Skip to content

Az LG egy frissítést adott ki az UHD UM7X sorozatba tartozó okostévéire. A 04.70.03 verziójú szoftver elhozza a támogatott készülékekre a HomeKit- és AirPlay 2-kompatibilitást.

A gyártó eredetileg októberre ütemezte volna ennek a firmware-nek a kiadását, azonban a jelek szerint a tervezettnél előbb elkészült az új rendszerrel. Más LG TV-k egyébként már idén július óta érkeztek az Apple két fontos technológiájának támogatásával. A MacRumors értesülése szerint a mostani frissítés nyomán pedig az UHD UM6X és a NanoCell SM83 sorozat készülékei is meg fogják kapni a funkcionalitást, viszont az ilyen televízióval rendelkező tulajdonosoknak egyelőre várniuk kell az új firmware-re.

De mire is jó az AirPlay 2 ezeken a készülékeken? Segítségével iOS-ről vagy macOS-ről közvetlenül, azaz Apple TV beiktatása nélkül streamelhetünk videót a támogatott LG tévékre, emellett az iOS-es készülékeink és Mac számítógépünk képernyőjét is tudjuk tükrözni rájuk (mirroring).

Az AirPlay 2 egyik fontos képessége, hogy lehetővé teszi több hangforrás használatát, tehát például egyszerre több TV-n, vagy akár az összes, a lakásban található, AirPlay-képes hangos kütyün is lejátszhatjuk ugyanazt a hangot, hogy azt a szobák között járkálva is folyamatosan hallhassuk.

Az LG az AirPlay 2-t integrálta a HomeKittel is. A Home alkalmazásban megjelenő LG TV-ket így tehát utasíthatjuk bemenetváltásra, a hangerő le- vagy felcsavarására, illetve be- és kikapcsolásra. A többi HomeKit-kompatibilis készülékhez hasonlóan Siri által, hangvezérléssel is kiadhatjuk ezeket a parancsokat.

Neked van LG TV-d, amin majd gyakran használod az AirPlay 2-t?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. //off
    Samsung TV-m van, Airplay2 és Apple TV app is van… HomeKit sajnos nincs. De ilyen az élet… nincs minden egyszerre. :blush:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Pistooli